Šta je novo?

3 8600gt!!! crkle

kgboy

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2005
Poena
604
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i7-13700k & Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
Gigabyte Z690 Aorus Elite DDR4
RAM
2 x 16GB Kingston DDR4 3600 MHz CL16
GPU
Nvidia GeForce GTX 1650 Super 4GB
Storage
512 GB Nvme Transcend, 1TB Crucial MX500, 2 x 8TB WD White label
Zvuk
Onkyo CS-245DAB
PSU
FSP 1000W Gold
Kućište
CoolerMaster HAF 922
Monitor
AOC PD27QS8R4
Miš & tastatura
Logitech G400
Laptop
HP Pavilion Gaming 15 (i5-9300h, gtx 1050 3GB, 2x8GB ddr4 2666MHz, 256GB Samsung SSD, 1TB HGST)
Tablet
Ipad Air 2, PS2 Fat & Slim, PS3 Fat & Slim, PS4Pro, Nintendo 64, GameQube, Wii, DSi XL, OG XBox, XBox 360
Mobilni telefon
Samsung S20 FE
Pametni uređaji
Xiaomi Smart Band 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
3 8600gt!!! crkle

Ja stvarno nisam znao koliko imam srece!!! to je nesto neverovatno!
Pre cetiri meseca jedva nabavim masinu u potpisu, al ne lezi vraze posle mesec dana crce prva 8600gt - cuveno sahovsko polje! Zamenise mi tu grafu za novi leadtek ponovo i istog trenutka kako sam je stavio u komp i pokrenuo win a zatim i ati tool u istom tenutku se isto desilo!!! Opet sahpvsko polje; zamenise mi i tu grafu za treci leadtek 8600gt! Taj leadtek je radio dobrih mesec dana kada sam resio da ga zamenim za nekog drugog proizvodjaca, zbog baga u biosu i losijih performansi u odnosu na regularne 8600gt-ove ( u winu je grafa prikazivala da ima 512mb rama kao i u svim drugim aplikacijama dok u biosu lepo izbroji do 256mb , da ne pominjem da je radila 20 posto losije); elem zamenim je za Msi 8600gt oc koja je evo cirka radila 2 nepune nedelje i danas mi prikaza i ona sahovsko polje WTF???
Moje pitanje za, vrsne poznavaoce, je sta raditi:
-da li menjati plocu
-da li menjati napajanje (posto je ovo 20pinsko - voltaze su sve uredno osim mozda 12v grane koja je na 1.76v)
-da li menjati grafu do iznemoglosti dok naidje neki model koji ce da prezivi mesec dana???
PLEASE HELP!!!

PS. sry admins for double posting !

Mislim da je najpametnije da batali racunare i pocne najzad da igra shah! Neko odozgo mu to ochigledno poruchuje!:)

3 8600gt!!! crkle

Ja stvarno nisam znao koliko imam srece!!! to je nesto neverovatno!
Pre cetiri meseca jedva nabavim masinu u potpisu, al ne lezi vraze posle mesec dana crce prva 8600gt - cuveno sahovsko polje! Zamenise mi tu grafu za novi leadtek ponovo i istog trenutka kako sam je stavio u komp i pokrenuo win a zatim i ati tool u istom tenutku se isto desilo!!! Opet sahpvsko polje; zamenise mi i tu grafu za treci leadtek 8600gt! Taj leadtek je radio dobrih mesec dana kada sam resio da ga zamenim za nekog drugog proizvodjaca, zbog baga u biosu i losijih performansi u odnosu na regularne 8600gt-ove ( u winu je grafa prikazivala da ima 512mb rama kao i u svim drugim aplikacijama dok u biosu lepo izbroji do 256mb , da ne pominjem da je radila 20 posto losije); elem zamenim je za Msi 8600gt oc koja je evo cirka radila 2 nepune nedelje i danas mi prikaza i ona sahovsko polje WTF???
Moje pitanje za, vrsne poznavaoce, je sta raditi:
-da li menjati plocu
-da li menjati napajanje (posto je ovo 20pinsko - voltaze su sve uredno osim mozda 12v grane koja je na 1.76v)
-da li menjati grafu do iznemoglosti dok naidje neki model koji ce da prezivi mesec dana???
PLEASE HELP!!!

PS. sry admins for double posting !

Proveri tu 12V granu, mada mislim da senzor laze, da je zaista 1.76V ne bi ti nista radilo. Ja bih ti preporucio da uzmes neku 8600gt drugog proizvodjaca. Moguce je da je leadek opet napravio neku felericnu seriju. Oce to kod njih.

@ gx-x
"elem zamenim je za Msi 8600gt oc koja je evo cirka radila 2 nepune nedelje i danas mi prikaza i ona sahovsko polje WTF???"

i ono za voltazu je misstype 11.76v

Poslednja izmena:
Zasto koristis Ati tool sa nvidia karticom?

Bolje koristi RivaTuner, em je pravljen za nvidiu, em je bolja alatka za sve.

:zgran::shock::zgran:Covece,nemoguce da je slucajnost...TRI kartice!!!Da nije ploca ili mozda napajanje???

haha
a ovi mu ladno zamenjuju

Sacekaj da ti crkne jos koja vga onda ces definitivno biti siguran da je u pitanju ploca ili gremlini ...

Svi vidite koji mi je komp tako da manite me suvisnih komentara ovog ili onog tipa!!!

Za ubuduce PLS postujte nesto pametnije od prepucavanja!!!
(jer ljudi znaju da se zanesu,a to sam ovde video milion puta)

@ironmanbg sto je moj problem sto se to desava? Oni su mi prodali ovaj komp (kuciste) tako da su odgovorni i da to radi - zbog toga i postoji garancija zar ne?

@kull ati tool sam naveo kao primer programa kod koga se najbrze vidi dal ti grafa radi kako treba! - u smislu prikaza 3d slike, naravno mogao sam da koristim i cp, al me toliko nervira da je to strasno, od kako su ga zamenili ovim novim !!!

Za sada barem dok mi ne stigne novo napajanje ili ploca, i naravno drugi msi, grafa radi "normalno" sa 16sp tj sa prvim "sesnaestercom", dok sa samo drugim "sesnaestercom" ukljucenim brljavi i u 2d modu!
;) al to ste vi vec znali

Poslednja izmena:
Kgboy,jesi li nosio celu konf na reklamaciju ili su ti samo menjali kartice?Opet kazem,verovatnoca da TRI karte "umru"same od sebe za tako kratak period je ,po meni,minimalna.Jesu li proverili napone prilikom reklamacije?
P.S.Kada ustanovis uzrok,zamolio bih te da postujesh resenje,poz...

@vdr
Da, nosio sam kod njih sva tri puta!!!
10evra otislo na taxi a sad cu jedva da skrpim 60 evra za neko napajanje a oni mi nude kao najbolje neki tt od 500w, mislim da je to onaj sa altijevog sajta, pa moze i neki info za njega, nece da skodi.

P.S.Grafe nisu bile klokovane uopste!!! Zadnjih mesec dana sam zbog ispita koristio komp samo za net i poneki film! Totalno nebulozno sta se meni desava

Kakvo napajanje?Da od slabog napajanja a preko ploche crkne grafichka?hwehehe....
Ili je plocha u pitanju ili nemash srece sa probranim hardwareom....

ma napajanje mu je ok, ta kartica trosi 100W uvr glave...ja sam moju konfu vozio na 380W taganu...

@kgboy:

nesto ti spaljuje kartice, a ne verujem da je napajanje. Problem koji imas (checkerboard) se manifestuje kad rikne memorija (rikne =sirok pojam) ili naponska sekcija na grafickoj. MOGUCE je da je napajanje ali ja bi zamenuo plocu. Zasto bi ti NJIMA doplacivao 60e za novo napajanje ? nek ti stave oni neko drugo, nek ti stave chiefteka 420W recimo, ako opet rikne graficka, nek ti menjaju plocu... Oni tebi ne smeju da prodaju sklop koji ne radi, u prevodu ne smeju da ti prodaju tu konfiguraciju i napajanje od 100W bez da ti napomenu da to nece raditi kapiras me ? To napajanje koje imas vec kosta oko 40e...nek ga menjaju oni, nemoj biti lud ozbiljno ti kazem.

Mom drugaru su crkle dve 8600gts, sahovsko polje se pojavljuje kad pustis film ili igru obe gigabajtove. Treci put stavljena gigabajtova 8600gt radi bez problema zadnje tri nedelje.
Konfiguracija je nova, gigabajtova ploca P35-DS3R, intel 6550, 2*1gb kingston 800, napajanje Chieftec 400w.
Izgleda da je serija 8600 bagovita

Svojevremeno sam imao Leadtek 6800GT, koja me je kostala skoro 400e, iznad nje je tada bila samo 6800ultra.

Elem, cekao sam da karta stigne dve nedelje i kad sam je konacno doneo kuci i ubo, BAM! Ocemo li kartati shaha? Mrtva.

Ok, cekao sam jos nedelju dana na drugu koja je jedno vreme radila, a onda je i njoj crkao tv out. Kada sam je odneo na zamenu, velikodusno sam u zamenu dobio ATI 800XTPE i uvoznik mi je saopćio da su im bas SVE leadtek 6800GT karte pocrkale u garantnom roku i da ih vise nisu uvozili, pa da mi ne mogu dati drugu.
Eto. Toliko o famoznom leadteku.

Jel imao neko problem sa gainwardowom 8600 GT

Ja jos uvek imam Leadtek 6800Ultra i radi k'o sat. Ponekad moram da izduvam prasinu sa ventilatora i to je sve.

@yooyo:

u pitanju je bila SAMO Leadtek 6800GT. Meni su 2 crkle takodje. Proizvodjac se na kraju svima izvinio, reko da je bila neispravna memorija (mada mislim da je zapravo naponska koja je isla i do 100C, doke je na asusu recimo bila na 65C)

@sokratbg:

izgleda da su te gigabajt ploce u kombinaciji sa 8600 problem, posto momak koji je pokrenu topik isto ima gigabajt..do duse 965 ali...

u pitanju je bila SAMO Leadtek 6800GT. Meni su 2 crkle takodje. Proizvodjac se na kraju svima izvinio, reko da je bila neispravna memorija (mada mislim da je zapravo naponska koja je isla i do 100C, doke je na asusu recimo bila na 65C)

Da se i ja pridruzim... i meni je crkla pre oko 2 godine Leadtek 6800 AGP. Nasao sam na nekim forumima da su ljudi dosta imali problema sa 6800 serijom (mislim da je memorija bila u pitanju). Da dodam da mi je jednom crkla i Leadtek TV katica (xp deluxe) :crash:

Elem danas sam odneo ceo komp u servis po treci put i uzese ga oni da ga podobro "ispregledaju". Bilo je nije frka da se zameni ploca, al kao ploca je extra i prodali su kamaru istih i niko se ne zali, tj svi su uzeli valjda ati-je ili tako nesto, pa mi stoga preporucuju da uzmem 2600xt sa ddr4 posto je to u (cenovnom) rangu one msi 8600gt oc,
PA VAS MOLIM DA MI IZNESETE NESTO "KONSTRUKTIVNO", iliti dali da predjem na 2600 ili da menjam plocu i zadrzim msi 8600gt oc
H E L P ! ! !

Poslednja izmena:
E bas si se usrecio sa tim majistorima-kvarisama...Neznam,ako nisi vec poceo mnogo da se nerviras(a izgleda da jesi),uzmi tog ati-ja,dobra je to kartica.A ako i ona "zaigra saha",onda ce valjda ti tutubani konacno shvatiti da nije u karti problem.

Nesto sad gledam na netu review-ove i ne svidja mi se kako radi ova ddr4 memorijom, ponarucito zbog aa posto volim da ga ukljucim ponekad cisto iz znatizelje da vidim kako ce da radi, al ne bi voleo da gledam slideshow!

BTW vasa preporuka oko ploce a da je 965 i da moze da se nadje u imtelu, pakomu, altiju, pinsof-u ili kimteku(or whatever), ALI SAMO KOD OVIH prodavaca jer ovi "moji" od njih nabavljaju!

Cekaj malo sada gledam ovu tvoju konfiguraciju i za procesor ti pise da je C2Duo E4300 na 3GHz!
E4300 rade na 1.8GHz! Jeli tebi overklokovana masina?

pa sta ako je overklokovana ? Ne moze overklok CPU-a da pokvari karticu :p

to je bilo merenje za 12v granu kada je proc na 3ghz!!!

ali jeli bio opterecen 100% ili je mirovao?

Ako nijedna graficka nije pravila problem odma pri prvom "zabodu" u plocu, onda tesko da je ploca u pitanju, jel imas nekog komsiju, ortaka sa solidnim napajanjem, pozajmi, probaj tu varijantu.
Mada mi ni ti teletabisi u servisu nisu jasni, to se vec posle drugog menjanja graficke temeljno isproverava...

Vrh Dno