Šta je novo?

3.5" HDD Rack

salenjak

Cenjen
Učlanjen(a)
25.11.2010
Poena
169
Kupio bih neki rek za sata hdd. Imam jednu WD640-ku black (SATA II), stoji mi u ormaru. Disk bi sluzio iskljucivo kao zbirka filmova, prikacen preko USB-a na LCD tv koji ima svoj softwer za citanje gotovo svih vrsta video kodeka. Secam se svojevremeno WD je imao externe diskove 3.5", koji se automatski iskljucuju ako nisu u upotrebi, znaci interesuje me tako nesto, sa vise vrsta prikljucaka (USB 2.0, eSATA,mozda i 1394 ...) da ode u sleep mode ako nije u upotrebi, on/off prekidac,...nesto kvalitetno - a opet ne preskupo...

Ovo pitanje je trebalo da ide u odeljak Market. tj u neku od "Šta da kupim od..." soba, al' ajd' sad'.

Tebi znači treba enkloužer za 3,5" disk sa raznovrsnom interkonekcijom i eksternim napajanjem (jer ga jedan USB priključak ne može napajati). Po meni je tu LC Power LC-PRO-35BE3 bez konkurencije, pogotovo ako uzmemo u obzir cenu. Za nekih 2500 din. tu dobijaš lepo dizajniran rek sa USB2.0 i eSATA interkonekcijom koji uz to još i svetli u mraku. :d

Ako si spreman da on/off prekidač i ime firme platiš još 1000 dinara, tu je i Chieftec CEB-35S.

I jedan i drugi proizvod imaju potpuno istu prateću opremu (eSATA i USB kabl, ispravljač i eSATA breket) tako da je jedina razlika u dizajnu i tom prekidaču. Inače, ovo si mogao i sam da saznaš koristeći gugl i neke domaće portale posvećene računarskoj opremi.

Hvala na odgovoru, no u sustini, znam ja dosta o hardveru, da 3.5" rade na 12 V, rek ima adapter, a 2.5" se zadovoljavaju i sa 5V, koliko je u USB-u, najvise me interesovalo da li je neko bas imao prilike da vidi takav rek u radu (da ima neki stand by mode, ako recimo prodje 10-tak min da nije u upotrebi), sto je pozeljno kod diskova, sto manje rade, duze treba da traju - u principu!
Nudio mi drugar koji ima radnju neki LC-Power - nisam obratio paznju koji model za 2.200 din, no ja sam se setio onih WD-ovih extrenih diskova od pre par godina, koji su nakon nekog vremena nekoristenja prelazili u sleep mode, na pozivanje particije budili se,...isto tako u TV-u postoje ikonice za svaki priklucak, odabirom (kao u total komanderu) da disk se probudi i nakon par sekundi bude u funkciji, pa posle opet u sleep...
Imam externi 2.5" 160 Gb u nekom intercom reku, taj radi celo vreme dok radi TV, ugasi se kad je TV ugasen, ni to nije lose, al mi se ne dopada, ova 640 mi je zgodnija i stajace u na polici u sobi iza TV-a (svi kablovi su provuceni kroz zid), tako da ili vise prikljucaka, ako je skupo onda samo dupli kabl...itd, no proucicu jos malo, dok ne najdem nesto sto mi odgovara!

Svi iole kvalitetniji rackovi koje sam ja imao idu u sleep kad se ne koriste (CM, chief, sad imam Maxtore)... za ovaj LC nemam pojma...
problem sa tim sleepom je sto to moze znaciti da 20-30x dnevno pali gasi disk, a veruj da mu to vise skodi...

ja imam black box
super je, jedina mana sto se hdd pasivno hladi, tj nema ventilator u reku.

Nazad
Vrh Dno