Hvala na odgovoru, no u sustini, znam ja dosta o hardveru, da 3.5" rade na 12 V, rek ima adapter, a 2.5" se zadovoljavaju i sa 5V, koliko je u USB-u, najvise me interesovalo da li je neko bas imao prilike da vidi takav rek u radu (da ima neki stand by mode, ako recimo prodje 10-tak min da nije u upotrebi), sto je pozeljno kod diskova, sto manje rade, duze treba da traju - u principu!
Nudio mi drugar koji ima radnju neki LC-Power - nisam obratio paznju koji model za 2.200 din, no ja sam se setio onih WD-ovih extrenih diskova od pre par godina, koji su nakon nekog vremena nekoristenja prelazili u sleep mode, na pozivanje particije budili se,...isto tako u TV-u postoje ikonice za svaki priklucak, odabirom (kao u total komanderu) da disk se probudi i nakon par sekundi bude u funkciji, pa posle opet u sleep...
Imam externi 2.5" 160 Gb u nekom intercom reku, taj radi celo vreme dok radi TV, ugasi se kad je TV ugasen, ni to nije lose, al mi se ne dopada, ova 640 mi je zgodnija i stajace u na polici u sobi iza TV-a (svi kablovi su provuceni kroz zid), tako da ili vise prikljucaka, ako je skupo onda samo dupli kabl...itd, no proucicu jos malo, dok ne najdem nesto sto mi odgovara!