Šta je novo?

2xWin7+belkin wireless ruter scharing (Lan)?

spaad

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2007
Poena
375
Znaci, izludeo sam sa ovim!
Internet konekcija na oba racunara radi ok,cak i na trecem koji je pod XP-om.Lan izmedju netbooka i racunara koji je na W7, nece nikako.Vise ni sam neznam sta sve nisam probao.Administratorski nalozi na oba su zasticeni i nije otvoren drugi nalog ni na jednom,mada sam probao i to.Firewall je iskljucen gde god sam ga video:D, ni sam vise neznam gde i kako.Homegroup pravljen vise puta,kucane sifre koje Win generise.Nista.Oba compa vide serovane particije, ali uvek ovo.
56373076.png

Kako ovo resiti?
Jos jedna slikica,da li ovo ovako treba?Ako netreba kako ovo izmeniti?
51374998.png
26139440.png

Hvala unapred!:wave:
p.s. ono sto sam Win seruje po DEF. radi kako treba!

Idi na Security tab na ovom prozoru koji si otvorio i tu dodaj everyone, guest permissions
Imas i u Computer Management na Local Users and Groups pa na Users ides eneblujes Guest nalog(cinimi se da je po defaultu disabled na win 7)

Poslednja izmena:
Sve sam probao i opet nista.Nije mi jasno zbog cega nece da prihvati grupu.Kad na desktop-u kreiram homegrup i dobijem pas za nju,zasto netbook koji je na wireless mrezi ne prihvata pas sa desk-a?Net radi na svim racunarima,ali komunikacija izmedju W7desk i W7netbook(isti OS Ultimate) =0,onaj treci pod XP-om ne racunam.Radi mu net i to je dovoljno.Ruter Belkin N150,mozda on nesto ....?Radio sam deljenje u lanu sa XP-om i sve je tako prosto i jednostavno_Ovo sad!?!?!?
Sve se vidi, ali neradi!Evo i neke slike,nije to da ja volim da ih kacim nego je sa njima sve jasnije?
Hvala u svakom slucaju.:wave:

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    32.5 KB · Pregleda: 42
  • Untitled1.png
    Untitled1.png
    22.3 KB · Pregleda: 37
Prijatelju ja sam imao sličan problem kada sam imao NEGEAR opremu,stalno je nešto zezelo i nije radilo, nikakvih logičnih stvari nije bilo, i od kada imam Dlink 635 sve radi kao podmazano, probaj neki drugi router da vidis da li će sve raditi.

A da , mora da radi i bez Homegoupa samo na Network.

Uspelo!:smash::banana:
Radi bez Homegrup,po uputstvu Luci-a,ali sa Winfirewall ON.Nod Smart Security OF.
Hvala Svima.:wave:

Lepo, jedino me zanima sto koristis windosow firewall? Cini mi se da Eset Smart Security ima dobar, ali dobro to je vec stavr ukusa :)

Nazad
Vrh Dno