Šta je novo?

2xTrilemica :)

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Stipendija treba da legne u ponedeljak pa ce se ici u pazar 😀

Evo shta mene muchi 😛

Prvo trilema matichnih:

Asus P5K-Pro ili Abit IP35 ili Biostar TP35D2-A7

Trilema memorija:

2x1Gb KingMax 1066MHz ili Transcend AxeRAM 2x1GB 1066MHz ili Kingston HyperX 2x1GB 1066MHz

Shta biste odabrali uzevshi u obzir cenu i mogucnosti.

:wave:

Poslednja izmena:
Abit i Axe ja bi isao

ah da samo taj Abit podrzava "zvanicno" do 800MHz memaru, uzmi onda Axe na 800MHz, tj. Axe definitivno uzmi a ovaj Abit vazi za dosta dobru plocu ako neces njega mozda zbog memare tj. veceg clock-a posle, onda Asus.

Poslednja izmena:
Hm, pa u svakom slucaju Axe bi trebalo da je najbolji ovde, bar po ovome sto mozemo da vidimo na forumu, brooka kako se clockuje + tu su ti micron chipovi.
Sad, da prvo da kazem, P5K Pro ima sad vidim 8-Phase napajanje, a Abit..je valjda 6..
Tako da je moze ipak ona prva opcija, ako ides da uzmes Axe a ne daje ti se toliko para za Asus/Abit i njega, jel si razmisljao onda o Gigabyte P35, DS3 serija ?
Ovaj Biostar mi licno ne deluje nesto ali ne mogu da sudim tu..

GB sam totalno prevideo. Pre ovog MSI-a sam imao Tforce 965PT sa kojim sam bio relativno zadovoljan, ali je morao na reklamaciju poshto nije hteo da radi sa Spphire 2600XT i posle velikog cimanja ponudili su mi ovog MSI-a pa sam ga uzeo.

Koliko je kesha GB?

LP DK je 100-105€, sve zavisi da li je T2 ili T2RS... BI je par eura jeftiniji. A i što bi tražio u SO, poslaću ti ja iz NS 🙂

cheers

Vrlo lepo od tebe. Moram sad da proanaliziram shta cu i kako cu treba da dobijem dve stipendije shto je ~10000 tako da za plochu ce da bude, ali za memaru nece biti u prvoj turi (bilo bi i za mem da nisam ishao da kupije patike juche 😀 ).

:wave:

Uz "Abit IP35" ne dobijas µGuru chip i samo kondenzatori oko CPU-a su solid state.

HyperX i Axe ram podjednako hvaljeni, ja bih ishao uz Axe, zbog chinjenice da je u pitanju potvrdjena tehnologija sa 800Mhz koji se pokazao odlichno, a izashao pre 1066 varijante.

Preporuka za Transcend Axeram i mislim da bih odabrao Asus P5K Pro. 🙂

Nazad
Vrh Dno