Šta je novo?

2x2Gb Black Dragon 800, overclock???

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mnogo vise osetis vise RAMa nego tu razliku u brzini, tako da ne trebas da "kmeeeeeee" 🙂 :wave:

Evo da se i ja javim na kraju. Imam dve stvari da kazem:
1) Rossi i njegov kolega su kraljevi 🙂
2) Ploca sa ovom memorijom napokon radi sa svim deliocima i to na 1000mhz za memoriju. Prolazi Gold memory 2 kruga bez gresaka. Takodje, radi i na 1066 ali puca gold memory, verovatno zbog procesora ili vec neceg.
Memoriju sam stavio na 2.1 i ne greje se preterano.
Takodje trpi i cl4 840, jos nisam stigao da probam da li ide vise.

I, da. Chipovi su Elpida, kao i na proslim.

Pod opterećenjem a´la Prime i Intel burn test ili u leru ?

PS: jel to "prs´ na čip metodom mereno"

Gold memory je u pitanju, i da, prs' metoda je u pitanju. Batalio sam orthos kao alat za testiranje, tamo gde je orthos prolazio po 5 sati za memoriju ili procesor, gold memory je instant zabadao na 15%. A bogami i zagreje procesor dosta. Moram probati jos taj intelov burst.

Gold memory je u pitanju, i da, prs' metoda je u pitanju. Batalio sam orthos kao alat za testiranje, tamo gde je orthos prolazio po 5 sati za memoriju ili procesor, gold memory je instant zabadao na 15%. A bogami i zagreje procesor dosta. Moram probati jos taj intelov burst.

Odlično, sad ću i ja mojoj da met´em 2.1V - 2.2V, kad već imam tvoje iskustvo, da ne moram prs´ da guram - pravo da ti kažem mrzi me da skidam bočnu stranu zbog ventova na njoj.

Mada sumLJam da ću nešto dobiti al´ da se makar opustim.

Odlično, sad ću i ja mojoj da met´em 2.1V - 2.2V, kad već imam tvoje iskustvo, da ne moram prs´ da guram - pravo da ti kažem mrzi me da skidam bočnu stranu zbog ventova na njoj.

Mada sumLJam da ću nešto dobiti al´ da se makar opustim.

Stavi slobodno, memorija ne prelazi nekih 47-48 ( odprilike, naravno) cak i kad sam proc stavio na 3.2 gde je box cooler u ovom slucaju bukvalno zagrevao memoriju.

Stavi slobodno, memorija ne prelazi nekih 47-48 ( odprilike, naravno) cak i kad sam proc stavio na 3.2 gde je box cooler u ovom slucaju bukvalno zagrevao memoriju.

Neka te ova bar sa srecom sluzi, i nek radi kako Bog zapoveda 😉

:wave:

Neka te ova bar sa srecom sluzi, i nek radi kako Bog zapoveda 😉

:wave:
Fala na lepe zelje, nadam se da cu se bar sa ovim Draganima smiriti kada je memorija u pitanju. Veliki pozdrav
Pa ajde ondak da izmenim i "moja masina"

Poslednja izmena:
Fala na lepe zelje, nadam se da cu se bar sa ovim Draganima smiriti kada je memorija u pitanju. Veliki pozdrav
Pa ajde ondak da izmenim i "moja masina"

Pored ´vakih cena ko da se smiri - ja bi samo kupovao memoriju - na leba da je mažem.

Pa dobro, ali realno, jos nije vreme za 8gb memorije, cak je i ovih 4giga previse za veliku vecinu korisnika. Ali, neka padaju cene, ne smeta. 🙂
Nego, jel mi je sad masina prava zver ili nije?? 🙂

Evo da javim, juce je memorija testirana sa sempronom 3000+ i biostarom tf560. Memorija radi opusteno na [email protected]
Sad, kad bi neko mogao da mi objasni, kako do djavola nece sa mojim 5000+ preko 1000 nebitno koja je ploca i memorija u pitanju!

Stvarno dobar ovaj Crni Dragoljub!

Imam Geil 2x2Gb Black Dragon 800 cl4 memoriju i malo sam se igrao sa njom i evo šta sam dobio u dva različita pokušaja tj. juče cachemem.webp i danas cachemem430.webp ali sam danas u biosu ploče isključio speedstep opciju i onda sam dobio ove rezultate samo da napomenem sama mašina nije testirana ni occt,prime95,a ni orthos programima tako da je ovo čista proba da li će da odradi booot.Ali da pređem na pitanje (ako sam promašio temu izvinjavam se ja ovde samo čitam tekstove,ne učestvujem baš nešto aktivno što se vidi iz broja mojih postova tako da ako grešim ispravite me,samo me nemojte kao prošli put kad sam tražio savet za ploču i procesor ispljuvati pošto se ovde iz nekih tema vidi da mi novi i nismo baš dobrodošli) pošto je memorija cl4 4-4-4-12,a trenutno radi kao cl5 5-5-5-15 da li može da radi kao cl4 na fsb-u koji se vidi na slikama tj. da li je neko probao i ako može neko da mi pojasni zašto je sad tolika razlika u memory bus polju i DRAM:FSB Ratio polju na slikama?Da li opcija koju sam isključio u biosu toliko znači?Pozz :wave:

Unapred hvala na pomoći🙂

Poslednja izmena:
Evo kako je kod mene. Nije lose za DDR667 memoriju...

Prilozi

• cachemem-2.webp
    cachemem-2.webp
    28.4 KB · Pregleda: 50
  • everest-2.webp
    everest-2.webp
    72.5 KB · Pregleda: 43
  • memset-2.webp
    memset-2.webp
    29.8 KB · Pregleda: 44
Nazad
Vrh Dno