Šta je novo?

2x2Gb Black Dragon 800, overclock???

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Kakva je za overclock?? Uzeo bih, pa me interesuje moze li da postigne 1066cl5

Kako koji primerak, mozda te zabode neki krsh pa da ne navucesh ni 900 (bilo je primera) tako da pitaj da li mozesh da zamenish za drugu ako nece a se OC-uje :D

Kakva je za overclock?? Uzeo bih, pa me interesuje moze li da postigne 1066cl5

Pa kod mene 1000 (def. latencije) na 2.0v (možda i manje) ladno, a 1066 traži čačkanja - nemam vremena inače bih probao.

Vidim da im je cena ~3600din, a nasao sam kupca ovih mojih hypertx za 2700, pa mislim da mi se isplati prelazak. Ali takodje imam varijantu da uzmem jos 2gb hypertx za isto 2700, pa bi u tom slucaju imao sva 4 slota popunjena. Opet, ne znam koji bi bili cipovi na tim novim hyperima, pa da se ne pokolju sa ovim mojim. Ne znam kako bi se ponasala moja ploca u tom slucaju, kad i ovako zeza dosta.
I ove Hyper ne teram vise od 880cl4/cl5 jer ploca ima zescih problema sa deliocima. Ako namaknem kasnije sa Draganima bar 950 ili tu negde, ima li u radu znacajne razlike izmedju 1066 i tih npr 950??? Ja mislim da mi je bolje da idem na dodatnih 2gb posto sam presao na vistu.

Ako namaknem kasnije sa Draganima bar 950 ili tu negde, ima li u radu znacajne razlike izmedju 1066 i tih npr 950??? Ja mislim da mi je bolje da idem na dodatnih 2gb posto sam presao na vistu.

Nema razlike, razliku ces videti samo u Bench/test programima. Na ostalo si sam sebi odgovorio - bolje vise RAMa u manjem broju modula :)

Nema razlike, razliku ces videti samo u Bench/test programima. Na ostalo si sam sebi odgovorio - bolje vise RAMa u manjem broju modula :)
Hvala
Jel to vazi i kada uzmem neku am2+ plocu i phenoma II??????

Hteo sam pitati da li phenomi imaju vise koristi od 1066 memorije?

Koliko ja znam, potrebnije su nize latencije nego tih 1066 ;)

:wave:

Uzeti crni dragani, 2x2gb, 800cl4, ali crche mi ploca juce. Poce da se gasi komp sam od sebe. Ja bacim na flash biosa, kad, ono zaledi se ekran, i ode ploca u vecna lovista. Tuga.

MOje saucesce za plocu, interesantno mi za module da su CL4 moduli od 2Gb, ja sam pazario kit takodje 2x2Gb ali CL5....
Ono sto sam uspeo sa njima je 1000Mhz stabilno 5-5-5-15 sa 1.9V okruglo...
Pale se i na 1066 ali nema ni govora o stabilnosti bez obzira na struju... :wave:

^
Moji izvlace oko 1100 sa peticama :)
Bitno je samo da na njima bude Powerchip:
ddr2_1.jpg

samo naravno na chipu pise GeIL.
PS
Moje ceka i novo testiranje maximuma od kad su dobili TT SpiritRS :)
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=180196

Pa naravno da su izvukli 1100 kad sam ja uzeo ove sto ste probali a nisu 'teli preko 1000Mhz :D

^^
a kako skontati da su Powerchip-ovi na modulima , ako na chipovima piše GeIL?

^
Dao sam sliku PC-a gore u mom postu ;)
Bitna je pozicija i velicina tackice i broja u donjem levom uglu.

i da li biste na kraju preporucili geil black dragon 2x2gb cl4 nasao sam za nekih 4700... ili ima nestopametnije za te pare? nekako mi ovo deluje skroz ok, video sam da ima transcenda od 2gb za male pare koji se fino klokuju ali ako se ubode lep primerak...

Moji izgleda da nece preko 920 ma sta im radio. Ploca asus m3a-h. Beda

Da li si nešto posebno menjao u sekundarnim latencijama i koji napon ?
Meni grca već oko 1020Mhz na 2.0V - 1000 tera

BTW koji strap ?

Mrzi me da je stimujem nesto tako da namestim CL5-5-5-18 i ostalo je AUTO :d
To je sve na oko 2V... Trenutno mi je na 1000 jer mi se tako uklapa sa FSB-om.
PS
Strap je nebitan, on ogranicava samo plocu tj. NB :wave:

Na mojoj memari pise sledece:

AMIP0841
GEIL
GL2l128M88BA18CBA18CB
(velika crna tacka) XCU439A3G_A

Koji bi chip ovo mogao biti?
Elpida ili Powerchip?????

Poslednja izmena:
Koliko bi one mogli ici??? Jos mi nije stigla ploca iz garancije, a sa ovom nesto ne pokusavam da klokujem. Max 920 za sad..

ELPIDA se losije kloka od Powerchip-a.
A koliko bi mogla da ide ne znam, moraces da probas :wave:

Pa sta jadan da radim??? Kmeeeeeeeeeeee!

Ipak da stvar ne bude tako gadna, radi na tim frekvencijama 5-4-4-12-16, i ladna je ko led... Jaka uteha. :(

Poslednja izmena:
Vrh Dno