Šta je novo?

2x1GB memorije, gde?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Znam da ima svuda ovih voćnih modula, ali ja bih nešto što sličnije mom TCCD-u. Naravno, nema tako dobrih modula od gigabajt, ali opet, neću DDR400 ni DDR400, nego nešto što ću moći da vozim na CL2.5 i 1T bar na 245 MHz (kad HTT radi na 270 MHz, a divider stavis na CPU/11, odnosno 10/11, odnosno na 183 MHz / 200 HTT... (ma, razumemo se). Nedjo je bio pominjao Infineon module koje je imao Sinteh, ali ih više nema... pa ono, ako neko ima ideju gde ima nešto ovako kod nas...

thx

Sta da ti kažem, ovaj Gde Da Kupim forum niko ne posećuje...

byMaX je napisao(la):
Sta da ti kažem, ovaj Gde Da Kupim forum niko ne posećuje...
Bolje nabodi jos dva corsaira pa ih teraj na 2T :d
Na 270 Mhz 2T ce ti brze raditi nego 240 na 1T....
Ako bas oces 1T, mozes da uzmes DFI Lanparty RDX200 CF-DR, koja moze da tera 4 DS modula na 1T, na 300 Mhz. Eto, moci ces da testiras Corssfire kartice, ali nema nista od SLi :d

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
Bolje nabodi jos dva corsaira pa ih teraj na 2T :d
Na 270 Mhz 2T ce ti brze raditi nego 240 na 1T....
Ako bas oces 1T, mozes da uzmes DFI Lanparty RDX200 CF-DR, koja moze da tera 4 DS modula na 1T, na 300 Mhz. Eto, moci ces da testiras Corssfire kartice, ali nema nista od SLi :d

Mnogo toga je do samog CPU-a... Moj X2 (E6 jezgro) radi OK sa Corsair 3200XL 2x512 na 275MHz 1T 2.5-3-3-7, ali sa 4x512 (od kojih svaki par radi OK na 275MHz) stabilno nije mogao preko nekih 245MHz 2T 2.5-3-3-6, MHz su bili problem, jer 2 dodatna modula su verovatno dodatni kapacitet (opterecenje) na CPU mem kontroleru. Ne verujem da je ploca bila problem.

Sto se memorije tice, najbolje sto mozes da nabavis (nazalost i najskuplje) su OCZ EB 4000 Platinum, 2.6V, 3-3-2-8 na 250MHz 1T, gde obicno rade na 2.5-3-2-7, a obicno idu i preko 270MHz bez problema (na 3-3-2-8), vidi http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2560&p=7

Nisam pokusavao da ih nadjem kod nas, pretpostavljam da jos nema nijedan primerak u celoj Srbiji... :(

A cisto da kao slag na tortu kazem da 1T vs 2T nema bas skoro nikakve razlike (sem u memoriskim benchmarkovima) a 1GB vs 2GB ima itekako (naravno, zavisno od primene) narocito ako volite multitaskovanje i imate otvoreno na desetine prozora odjednom (kao sto ja imam).

Poslednja izmena:
pazi, ja cu ici na CeBit tako da mogu i tada da kupim, nije žurba.. pitanje je samo šta i da ne bude neko brijanje. jednom sam se izuo 260 evra za giga TCCD-a, koji sad ne može da ode ni za 160, više je glupo davati toliko za memoriju kad su razlike toliko male, a prelaziće se i na M2/DDR2

bilo je kingstone value iz pakomovog uvoza...infineon BE5 cipovi...po onoj tabeli sa XS-a sposobni za 250mhz i sto je najbolje kostali su manje od 100€,pobegose mi naravno

byMaX je napisao(la):
Niko josh nije nasao nista sto valja od gigabajt? (DDR1)?

Sve DDR1 cipove velikog kapaciteta i dobrih performansi pokupovali su OCZ, Corsair, Crucial, GSkill i ostale zverke, tako da cisto sumnjam da ce biti value variijanti koje ce moci recimo preko 230MHz na recimo 2.5-3-3-7 ili bolje... (naravno bice deklarisane na DDR400 ili DDR433 C2.5 ili C3, pa ako te ubode primerak...)

Inace, cak i ti vrhunski moduli su deklarisani na DDR500 3-3-2-8 ili losije, i idu tek negde do 255MHz 2.5-3-2-7 ili do 270MHz 3-3-3-8, vidi malo review-ove na netu, a kostaju $300+ za 2x1GB u USA, dakle 300eur+ u Evropi. Kod nas naravno nema da se nadju jer bi trziste bilo izuzetno malo (isto kao za npr Amd FX60 na primer) pa se ne uvoze. Jedino da ti neko donese... :(

Nije mi jedino jasno sta ce ti to... Za vrhunske 2x1GB module treba zaista puno da platis a malo da dobijes. uzmes jos dodatih 2x512 i normalno u racunaru imas 4x512MB, visoki takt ali 2T, a kada ti se OC-uje ti ostavis samo (boljih) 2x512MB i benchmarkujes. Jos jednom da napomenem da sa 4x512MB 2T gubitak u performsama (osim u memory benchmarkovima) je zanemariv, a udobnost u odnosu na 2x512MB znacajno veca.

Inace zagrizeni OC-eri i dalje voze 2x256MB kada benchmarkuju!!!

Poslednja izmena:
Ma ljudi... :) Ne kažem ja da hoću value memoriju... Aman :)

p.s. hvala ina ovim informacijama

Floyd je napisao(la):
bilo je kingstone value iz pakomovog uvoza...infineon BE5 cipovi...po onoj tabeli sa XS-a sposobni za 250mhz i sto je najbolje kostali su manje od 100€,pobegose mi naravno

ima ih u IMTEL-u!

byMaX je napisao(la):
ima ih u IMTEL-u!
Ne moze Infinion "B" na 250 stabilno! "C" moze!
Maxo, pa sto ne narucis iz inostranstva neki Cors, OCZ, Mushkin? Ovaj poslednji moze i do 290 MHz!!

Da naruchim ili lepo kad odemo na CeBit? Išao bih na Corsair, nekako mi je drag :) Nisam mislio na infinion u Imtelu, nego na neke Samsung UCCC koji su, ispostavilo se upravo pre 10 minuta, boolja...

byMaX je napisao(la):
Da naruchim ili lepo kad odemo na CeBit? Išao bih na Corsair, nekako mi je drag :) Nisam mislio na infinion u Imtelu, nego na neke Samsung UCCC koji su, ispostavilo se upravo pre 10 minuta, boolja...
Maxe, ne znam kako nisi primetio prosle godine, ali renomirani brendovi za razliku od kineza, ne prodaju na sajmu! Ja sma prosle godine hteo da kupim G-Skill, ali prc! nemere!

Naravno da nisam ni mislio da kupujem na sajmu! Postoji gomila prodavnica IT opreme u Hanoveru, ne? Samo je pitanje koje su mi opcije...

byMaX je napisao(la):
Naravno da nisam ni mislio da kupujem na sajmu! Postoji gomila prodavnica IT opreme u Hanoveru, ne? Samo je pitanje koje su mi opcije...
Pa ako ides tamo poslovno, onda su ti opcije veoma limitirane jer nema shanse da odes u grad i trazish shopove u kojima ima memara koja ti treba!

Maxo,koliko para bi dao za mushkin ddr4000 (ddr500) 2x1Gb CL3-4-3-8 a da radi na 2,5-4-3-8 na 250. Ili g.skill isto ddr500 CL 3-4-4-8 koji radi na 2,5-4-3-10 na 255.

Mushkina izgleda da nema,barem ja ga ne vidim nigde na prodaju, G.Skill DIMM Kit 2048MB PC4000 DDR CL3-4-4-8 (PC500) (F1-4000USU2-2GBHZ) oko 250 eura inkl. 16% MWST.

da ali

Ali ovde kod nas ga nemožeš naći ispod 250 eura ako ne i više. I ko će ti to iz (USA) doneti za dzabe.
a i polovan ti niko neće prodati za manje. Pogledalj koliko košta u Britaniji pa ćeš shvatiti koja mu je prava tržišna vrednost. :-devil-:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno