Šta je novo?

2x1GB DDR2 1150MHz OCZ Reaper ili Transcend 2x1GB 1066MHzAxeRAM

Shimec

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2007
Poena
445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5800X3D & DeepCool LS520SE
Matična ploča
MSI B550 Gaming Plus
RAM
2x16GB DDR4 3600MHz
GPU
Palit GameRock RTX 4080 OC
Storage
Samsung 860EVO 500GB, Samsung 970 Evo Plus 2TB, Kingston KC3000 1TB
Zvuk
Logitech G Pro X Wireless & HyperX Cloud AlphaS
PSU
NZXT C850
Kućište
MS Industrial Titan II Pro
Monitor
ASUS VG32VQ & Samsung 65" S90C OLED
Miš & tastatura
Logitech G502 Lightspeed & Redragon Vishnu
Ostale periferije
PS5
Laptop
Dell Precission 7760
Mobilni telefon
Xiaomi 13T Pro
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm
Xiaomi Mi Air Purifier 3C
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kao sto i u samom nazivu topica pise, zanima me koju od ove 2 memorije mi preporucujete?

Imao sam Reaper iz 2007. stare serije sa hvaljenim Micron chipovima i radila je odlicno dok jedan modul nije resio da rikne. Radila je na 2.05 na 1125MHz, probano i na 1200, moglo je pri 2.25V.

Reklamacija uvazena, dobio sam nove. Novi zezaju na mojoj ploci, ali to sam i ocekivao jer je bilo takvih slucajeva na forumu. Nece da radi na 1150, mrzelo me da se cimam. Radi na 900MHz trenutno. Barem lepo izgleda :smash:

Mene zanima zasto ne ides na 2x2GB? Znam da ja bih...

Da li su ti Reaperi zezali i na AMD platformi ili samo na Intel platformi? I koji chipovi su na ovim novi serijama?

@mitarus
Nema se para za 4 GB :p

Poslednja izmena:
Sada su Powerchip ili Elpida najverovatnije. Ne znam kako se ponasa na AMD platformi.

2x2GB Transcend Jetram ti je i jeftinije od Reapera, zavisi kako gde. Po meni danas je 4GB nekako logicno kupiti. Sta znaci 200-300MHz ako ga ima duplo manje? A iz prakse se vidi da dosta tih jeftinijih 4GB kitova prelaze hiljadarku, samo treba pazljivo odabrati. Tvoj izbor :wave:

Sada su Powerchip ili Elpida najverovatnije. Ne znam kako se ponasa na AMD platformi.

2x2GB Transcend Jetram ti je i jeftinije od Reapera, zavisi kako gde. Po meni danas je 4GB nekako logicno kupiti. Sta znaci 200-300MHz ako ga ima duplo manje? A iz prakse se vidi da dosta tih jeftinijih 4GB kitova prelaze hiljadarku, samo treba pazljivo odabrati. Tvoj izbor :wave:

samo kratko da se ubacim :) a sta mislis o Corsair 2x2gb 800mhz?

Je l' probao neko da potera dotičnog Corsair-a? Ako može da izgura 1GHz, da ga uzmem i ja... Koliko vidim, ima ga samo u jednoj radnji i to za 5700 din... ili grešim?

Nazad
Vrh Dno