Šta je novo?

2x skoro necujno beep

kicba

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
319
Dakle kupio sam pre mesec dana plocu polovnu i procesor am2, i to sam sve sklopio sa nekim ranijim komponentama koje sam imao. Kompjuter je mesec dana radio savrseno, sa svim normalnim temeperaturama, proveravao sam svaki dan. Juce da upalim kompjuter kad ono crn ekran, vrte se ventilatori. Izvadio sam memoriju, produvao, vratio i nista.Danas uzmem sagnem se pored kompjutera, i pritisnem power on dugme, kad ono cuje se jedva (skoro i da se ne cuje kad se odaljis 1m, i ako nije apsolutna tisina) 2x kratko beep. Napominjem jos jednom da se ovo mnogo slabo cuje, barem 4x slabije nego ono standarno jedno beep.

E sad jel moze neko od oka da mi kaze sta to znaci? Sutra cu poceti sa cupanjem svega i svacega sa ploce? U pitanju je gygabite ploca,Amd Athlon 3500, 1gb rama, sutra cu detaljnije opisati situaciju.

Poslednja izmena:
Ta dva beep-a su dugi ili kratki? da li slucajno znas koji je bios u pitanju,American Megatrends(AMI), Award, Phoneix?

Ne secam se stvarno koji je bios u pitanju.

Crow011

Sta to treba da znaci? Ne pojavljuje se nista na ekarnu.

Hocu Clear CMOS kad dodjem kuci. Sve komponente osim ploce i procesora i memorije su iz tog kompa. Tom proslom je crkla ploca.

Ploca je:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2283
Pogledajte sliku ploce, moja je ista takva samo ovaj gornji chipset nije sivi, nego je zlatni. Moguce da ga je on menjao pre nego sto mi je prodao. Mozda se on sjebao? Kako da ustanovim sta je crklo na ploci? Kako da skinem ta 2 chipseta pa da ih ponovo postavim.

Procesor je: Athlon 3500+

ram: 1GB ddr 667mhz

Napajanje: MS Industrial neko....

Uradio sam ClearCmos, i nista, isto stanje.

2 short = Memory parity error or POST Failure
Sta znam probaj da povadis memorije da cujes koje ce bipove da da,posle toga vrati modul pa vidi ko****pove daje,promrdaj memoriju u slotu, uzmi drugu probaj. Meni se sve to nesto vrti oko memorije.

Poslednja izmena:
Vrh Dno