Trenutno imam 2x 27" monitora gde je glavni monitor 2K @100Hz (CoolerMaster), a drugi je FHD (stariji BENQ). Ta dva monitora kačim na laptop (za posao) ili povremeno na PC za gaming (ređe).
Hoću da zamenim taj FHD monitor jer mi pikseli "bodu oči" i jer bih hteo da dobijem malo više prostora (bez povećanja fizičkog prostora). i tu imam dilemu:
1. Kupiti još jedan 2K @100Hz monitor (npr Lenovo N27q).
2. Kupiti 4k monitor i njega koristiti kao glavni, a postojeći 2K kao sekundarni.
Prva varijanta je povoljnija (oko 16-17k) i deluje mi da je bolje da imam "ujednačene" rezolucije jer manje umaram oči tako (možda).
Druga opcija je skupllja (28k i više) i daje više prostora na glavnom monitoru, ali bih bio ograničen na 60Hz (nenam budžet za 4k @100Hz i više) i ne bi bile iste rez na dva monitora.
Šta mislite da je bolje?
Takođe, za 2k varijantu mi je Lenovo N27q super, ali za 4k imam nekoliko opcija na umu:
ASUS VG289Q1A
LENOVO D32u-45 (ovaj je 32 inča)
ACER Nitro VG270KLBMIIP
P.s. Nebitna mi je ergonomija samog monitor, jer monitore kačim na drugi nosač.
Hoću da zamenim taj FHD monitor jer mi pikseli "bodu oči" i jer bih hteo da dobijem malo više prostora (bez povećanja fizičkog prostora). i tu imam dilemu:
1. Kupiti još jedan 2K @100Hz monitor (npr Lenovo N27q).
2. Kupiti 4k monitor i njega koristiti kao glavni, a postojeći 2K kao sekundarni.
Prva varijanta je povoljnija (oko 16-17k) i deluje mi da je bolje da imam "ujednačene" rezolucije jer manje umaram oči tako (možda).
Druga opcija je skupllja (28k i više) i daje više prostora na glavnom monitoru, ali bih bio ograničen na 60Hz (nenam budžet za 4k @100Hz i više) i ne bi bile iste rez na dva monitora.
Šta mislite da je bolje?
Takođe, za 2k varijantu mi je Lenovo N27q super, ali za 4k imam nekoliko opcija na umu:
ASUS VG289Q1A
LENOVO D32u-45 (ovaj je 32 inča)
ACER Nitro VG270KLBMIIP
P.s. Nebitna mi je ergonomija samog monitor, jer monitore kačim na drugi nosač.