Šta je novo?

2x 240mm radijatori u Stackeru (dosta slika)

srkiller

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
915
Sa quadom dosle i dosta vece temperature, jedan dual Swiftech MCR220 radijator je bio nedovoljan
da dovoljno ohladi dovoljno vodu za OCovani Q6600, 8800GTX i NB... te je na red dosla ugradnja jos
jednog dodatnog, ciju cu vam igradnju u Stackera sada probati slikovito da prenesem.

Za pocetak, da bi imali prestavu o potrosnji u W za 24/7
i zasto je jedan 240mm radijator nedovoljan da ovo ohladi:
[email protected] pri 1.5V vuce >200W.
Za OC oko 4GHz i 1.6V, ~300W.
8800GTX u idle ~200W, loadu ~300W.
NB je nebitan pored ovoga. :)

Vadim plocu Asus Blitz Extreme iz kutije i klestima kidam heatpipe oko NB-a,
da bih Asus Fusion (pola vazduh / pola voda, sve se ljulja osim poda) zamenio sa Swiftech MCW30 blokom.

Stavljeni nosaci CPU i NB blokova...

Na 8800GTX od ranije montiran Swiftech MCW60 blok.

Drenovana vodena petlja, izvadjena fabricka mrezica sa dna kucista, pumpa pomerena napred
da bi stao dodatni radijator na dno. Sledi merenje creva do sledece komponente:

Prvo stavljam graficku, odsecam dovoljnu duzinu i idemo dalje:

Poslednja izmena:
Yate Loon 12cm ventilatori za radijator...

Radijator Swiftech MCR220, stavljanje mesinganih nastavaka za 1/2" creva na njega...

Novo-staro dno za stackera...

Dno-ventilatori-radijator povezani i final look pre sipanja vode u petlju.

I na kraju kad se sve spakuje, spolja sve deluje mirno i cedno...
U kuciste bukvalno moze da stane jos samo jedan HDD, mada ne bi imao gde da ga ubodem jer su svih 6 portova puni.

Kuciste je smesteno uz cosak zida, pa je taj ugao bas topao...izmerena temperatura kod usisa 30C...

Q6600 Default, small fft

Q6600 3600MHz - 1.49V Prime95 small fft x 4, 1h

Q6600 3700MHz - 1.55V Prime95 small fft x 4, 1h

Poslednja izmena:
Svaka cast i odlicno odradjeno! Steta samo sto ti je i stacker mali :-devil-:

ps. moze na PM neki info u vezi Yate Loon 12cm, gde, ko, koliko...?

Svaka chas',lepo uradjeno.
Sto kaze narod,da dugo korisis i na bolje da promenis. :)

Poslednja izmena:
Tnx

Svaka cast i odlicno odradjeno! Steta samo sto ti je i stacker mali :-devil-:

ps. moze na PM neki info u vezi Yate Loon 12cm, gde, ko, koliko...?

Nazalost, kod nas slabo stoje stvari sa high performance fanovima, te su narucivani iz inostranstva.
Cak mislim da kod nas ne moze uopste da se kupi nista od komponenti za vodena hladjenja osim lowlevel resenja iz Cooler Mastera i Gigabyte-a...

Poslednja izmena:
...i TT.
slazem se, na zalos'
koliko su te kostali? imas neki viska? voleo bih da ih (ne)cujem uzivo, ovi spolja se kunu u njih.

extra odradjeno ;)

@emaniac
$8.95 po komadu su napolju.
Inace, ovi su hispeed (88CFM), pa se opet ne cuju ni blizu Deltinima (74CFM) koji su na prvobitnom radijatoru. Ja tise ventilatore sa takvim protokom vazduha dosad nisam cuo.
Odsada samo Yate Loon :)

Poslednja izmena:
E ovakvo vodeno je meni najache. Nema nikakvih budza sa strane vec sve pozadi pedantno i uredno. Odlichno sklopljena mashina!

kahm...meni je najjaca kombinacija da sve bude unutra, na drugom mestu pozadi ili odozgo, pa tek onda sa strane.
to je ujedno i razlog sto ja kasnim vec 2 meseca sa mojim kompletnim modom. ne mogu nikako da iskombinujem da sve stane u mog chief-a :trust:

kahm...meni je najjaca kombinacija da sve bude unutra, na drugom mestu pozadi ili odozgo, pa tek onda sa strane.
to je ujedno i razlog sto ja kasnim vec 2 meseca sa mojim kompletnim modom. ne mogu nikako da iskombinujem da sve stane u mog chief-a :trust:

Pedja kasnis ti malo vise od 2 meseca :D mogao bi da nas obradujes ;)

Sedi i razmisljaj intenzivno i smislices nesto, znam da mozes...

Ne moze sve u potpunosti unutra, poshto ti onda vodeno i gubi smisao dobrog hladjenja poshto se sam rezervoar i radijator greje od quad-a, ploche i grafichke. *** ide se malo na ushtrb kvaliteta radi lepo slozenog hw-a. [temp na procesoru npr. pokazuju shta ocu da kazem]

Kod single i dc makina to je izvodljivo u zavisnosti od primerka proca i ploche

Poslednja izmena:
jos uvek imam single sistem.
i ne slazem se u potpunosti s tobom u pogledu nemogucnosti/neprakticnosti trpanja svega unutra. moguce je, uz heavy modovanje case-a, a sto je upravo ono sto ja hocu da izbegnem koliko mogu. verovatno ce radijatori da zavrse na krovu, a ne mili mi se da rez ne bude iznad ostalih komponenti vodenog.

Ako nekog interesuju Yate Loon fanovi mozda mogu preko mog prijatelja iz UK da nabavm ako on toga tamo ima. Provericu za koji dan pa cu da javim. Cenim da ima dosta onih koji bi uzeli ove zverke :smash:

dobro cenis :-devil-: bilo bi to odlicno, kad bi mogao da nabavi :banana:

Xtra odradjeno, samo ne mogu da verujem da si pokidao heatpipe na ploci.

pa...mogu da sastavim sve za tri dana, ali bez vodenog...

urghhhh :crash: :p
prob'o, prob'o....nece...verovatno los primerak :smoke:

znam bre, samo malo przuckam temu :smoke:

Nazad
Vrh Dno