Šta je novo?

2ms vs 5ms

cicimoric

Slavan
Učlanjen(a)
02.09.2007
Poena
304
Da li se u igrama primecuje razlika izmedju 2 ms i 5 ms (mislim na odziv monitora), ili je to vise marketinski trik.

Pa ni jedan od tih monitora nije ispod 12-15 realno... ali to je u sustini dovoljno...

Da li se u igrama primecuje razlika izmedju 2 ms i 5 ms (mislim na odziv monitora), ili je to vise marketinski trik.
Ne vidi se razlika ni izmedju 8ms i 2 ms.A ja izbegavam 2 ms jer se cheshce zaglavljuju pikseli zbog prevelike brzine.

LOL ovo deluje tako nelogicno... sta proslajfuju zato sto naglo puste kvacilo... LOL...

Objasnjavali smo to u jednom threadu ovde...mislim da je Delimir bio najdetaljniji...malo search i nacicesh///Ja sam imao Samsung 940bf 2ms.Sharali su zaglavljeni pikseli na razlichitim mestima.Otklanjao sam ih laganim kruzenjem pamuchnom krpom.Ali smor je to.:D
Znachi zaglavljeni pikseli a ne mrtvi.Zaglavljuju se u reshetki bash zbog velike brzine.

Poslednja izmena:
Ja sam imao Samsung 940bf 2ms.Sharali su zaglavljeni pikseli na razlichitim mestima.Otklanjao sam ih laganim kruzenjem pamuchnom krpom.Ali smor je to.:D
ok, da znam kome da se obratim :rtfm:, zlu ne trebalo :smackbum:

Poslednja izmena:
S tim da 2ms ima manji ugao gledanja, uglavnom.
Moj sledeci monitor sigurno nece biti 2ms, sad ga imam.

Nego koji ce biti???? 0.00000000000001ms ili nesto drugo?!

moj monitor ima 12ms i ja iskreno ne primecujem nikakvo kasnjenje ili duhove (ne igram se bas cesto, a ako nesto igram to su uglavnom sportske simulacije)

moj monitor ima 12ms i ja iskreno ne primecujem nikakvo kasnjenje ili duhove (ne igram se bas cesto, a ako nesto igram to su uglavnom sportske simulacije)

It's all a bit silly, but, no one likes a good laugh more than I do.....except my wife.....and a few of her friends. Oh, yes and the midget around the corner. Come to think of it, everyone likes a laugh more than I do.:d

Pravi ljubitelji CS-a su jedini merodavni da odgovore na pitanje kašnjenja,ima lep text o tome kako kad se saberu sva kašnjenja od :monitora,grafičke kartice,miša i još koje čega te 2ms narastu na 30-50ms,a to je recimo celih par frejmova!

An LCD functions at 60 Hz (even those that claim 75 Hz) and so 17 ms equals an average delay of a single image. In the same way, 33 ms equals 2 images. This may not seem like much, however, to an on-line gamer it could make a world of difference. For example, an adversary with an LCD or CRT will see his character two images before him. This can be compounded by the fact that the mouse can add another 1 to 8 ms (except very poor ones), and the graphic card adds a half image delay (at best and actually this can be 5 to 50 ms). More specifically in our research, we found that this can be a cumulative delay of 110 ms or 6.5 images. In this case, it is indeed noticeable and even bothersome for some gamers.

http://www.behardware.com/articles/689-1/22-inch-lcd-monitors-the-3rd-wave.html
Može se primetiti da neki 2ms monitori imaju veće kašnjenje od monitora sa 5ms,sve zavisi od konkretnog modela!

Poslednja izmena:
Ako na 5ms nema nikakvih tragova ghostovanja u realnom radu, sigurno ih ali bas ISTO TAKO nema ni na 2.
bottom line: MARKETING HYPE!!!

Sad ste to provalili :)?

Ja sam to pričao kad sam prešao sa 25 na 12ms. Pa i sad sa 12 na 5ms opet ne vidim razlike. Sreća da su mi sva tri monitora i dalje u kući, pa mogu svaki dan da se uverim da ne pričam na pamet :).

Ajde i ja - NEMA. Probano sa mojim Samsung 223BW (5ms) i Feđinim 940bf (ili 941, bem li ga), oba monitora na istom stolu sa istom grafičkom.

Znaci ja am bacio 50 evra vishe za monitor od 2ms, mesto da sam uzeo lepo 5ms i za tih 50 evra uzeo nekog dobrog misha:/

nego jel ima neko laksu metodu za otklanjanje zaglavnjenih piksela sem te pamucne krpe?
jako bi mi pomoglo jer mi se pojavljuju zaglavnjeni pikseli, boje kao na novogodisnjoj jelci kad se lampice pale i gase:/

Samo ih ti "masiraj", posle kad se usavrsis, mozes da das oglas da masiras zaglavljene pixele :D

Ja se samo cudim ovoj nedovrsenoj tehnologiji, tacnije ovom krsu! ***e, sta nam podmecu da kupujemo. Das 300evra za NOVU stvar i to te onda ka*a!! Secam se kad sam ja kupovao, koliko ljudi se zalilo na neki odredjeni LG (zaboravio sam koji model tacno). Ali kupovali su ga! Bio je jeftiniji 50e od samsunga istih karakteristika, 10 puta vise je imao problema sa pikselima i dzabe! Evo, da kucnem u drvo, ja imam samsung 205bw (20" wide, 6ms) i radi sve ok. Nikad nisam do sad imao problema ni sa mrtvim, ni sa zaglavljenim pikselima. A kasnjenje slike ili "duhovi" se vide. Ali uopste nije strasno. Sad vise ni ne primecujem koliko sam se navikao, najizrazenije je kad tek kupis, pa predjes sa CRT-a.
Kasnjenje se vidi ! Toliko od mene.

Ma nema shanse da neko razlikuje 2 i 8ms. Ovaj moj Amilo star 3 godine ima monitor od 20ms, pa gledam filmove bez problema :)

Nema potrebe da pri izboru monitora, zrtvujes ostale performanse da bi imao 2ms mesto 5ms, ili da to placas nesto skuplje.

Ja imam 2ms, ali to je bila neka specifichna ponuda, i odlicno radi naravno, ali i 5ms je sasvim dovoljno. Nece biti "duhova" to ti garantujem.

Lol ovde niko nema ViewSonic od vas?:trust: jel to zato sto ga nema u Srbiji nigde ili licni izbor? Rekao bih da je ViewSonic daleko bolji od LG-a,BEnq,HP i ostalih...:banana:

@Anri,

Nema u Srbiji Viewsonica, u ponudi vec neko vreme, pojavljivao se po neki model jedno pre 2 godine, ali od tada vrlo slabo.

pa kakav bi onda bio savjet na kraju sto se tice zaglavljivanja pixela: iskljuciti RTA i to se nece desavati ili ce se desavati manje? I da li se zaglavljeni pixel uvijek moze odglaviti?

i kod mene 223bw 5ms
radi sjajno, nema duhova ni u filmovima (recimo transformers hd varijanta je special feeling) ni u igrama (recimo cs, tmn, cod4... sve same brzinske igre) :banana:

Poslednja izmena:
Nije 2ms ili 5ms isto na razlicitim markama monitora (lg,samsung...)

u principu ne mozes da iskoristis vise od 12ms jer te ogranicava refresh rate (60~75hz) za pun potencijal od 2ms treba ti refresh rate od 500hz, mada bi ja bio zadovoljan i sa 120hz. Neznam dali je ogranicenje u DVI kablu ili u samom monitoru (LG-L1953TR)

Poslednja izmena:
Vrh Dno