Pozdrav svima najpre na forumu..Nov sam clan,nadam se da cemo fino saradjivati..Moje pitanje vezano je za problem sa 8 pinskim prikljuckom za 2900gt.Naime, u pakovanju sa karticom,dosao je 6 pinski adapter (molex to 6 pin), medjutim boljim osmatranjem primetio sam da ni taj 6 pina u stvari nije 6, vec su samo 3 zice prikacene na njega, 2 crne i 1 zuta,sto nige na netu nisam uspeo da nadjem,svuda je prikazan 6 pn PCIe sa 3 crne i 3 zute (znaci svih 6 pinova u funkciji).Ali, nije to jedina stvar koja deluje zbunjujuce, ...na kartici je prikljucak sa 8 pina, za koji sam na netu video kako su neki ljudi resili (kacenjem jos dve crne, koje su ground,), i sve bi to bilo u redu i izvodljivo, da ja imam PUNIH 6 pina...samo bih dovukao 2 ground-a, i resen problem...Ali u situaciji kad imam svega 1 zutu (+12) i 2 crne na 6-to pinskom dzeku,ne znam koliko bi to bilo ispravno, da sad samo dodam 2 crne u 7 i 8 pin...Da li ce ona 1 zuta biti dovoljna da povuce kartica svih 150w, i da proradi "punom snagom"???? A opet, ne bih da na svoju ruku dodajem jos 2 zute (+12V) i 1 crnu, jedino ako neko zna ispravnu shemu povezivanja..
Na kraju da napomenem da kartica radi normalno sa ovim sto imam, ali u CCC ne daje Overdrive, i verovatno radi sa 2/3 kapaciteta..
Ako se neko razume u probleme sa napajanjem ovih kartica , molio bih da mi odgovori, svaki savet bi mi bio od pomoci, ako nista , sledi kupovina novog napajanja (na zalost).. Hvala unapred..
Na kraju da napomenem da kartica radi normalno sa ovim sto imam, ali u CCC ne daje Overdrive, i verovatno radi sa 2/3 kapaciteta..
Ako se neko razume u probleme sa napajanjem ovih kartica , molio bih da mi odgovori, svaki savet bi mi bio od pomoci, ako nista , sledi kupovina novog napajanja (na zalost).. Hvala unapred..