Šta je novo?

27" BenQ GW2760 VA

icanik88nis

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2007
Poena
320
Drugari razmisljam se o ovom monitoru, sta mislite, da li neko mozda ima iskustva sa njim ?
najvise me plasi ovo vreme odziva od 12 ms, ne znam da li ce se to negativno odraziti kod filmova i igrica, ili nemam sta da brinem ?

Imas i druge modele benq monitora sa manjim odzivom a i slicnom cenom.

nemam vise ni dinar ili ova 27ica ili neka 24ka, zato i pitam, da vidim da li je los ili je ok kod filmova i igrica, posto je to najjeftinija 27ica :)

Monitor je dobio odlicne kritike, evo prikaza za prakticno isti model: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2760hs.htm

Cena od 20k din je ok. Stvarno dobar 27" monitor koji je Dell-ov je 10k din skuplji. Dobijas IPS ekran umesto VA i bolju ergonomiju/pokretljivost ekrana (imam 23" ver, moze prakticno 360º da se rotira). Dell ima mat, a BenQ glossy ekran, vise volim mat zbog odsjaja. Dell je i ceo mat (plastika), robustan i lep. BenQ video sam samo na slikama, ne sviđa mi se što je sav glossy. Licna preferenca.

VA vs. IPS - zavisi za sta ti treba, IPS je nahvaljeniji, dok VA ima zapravo dublju crnu boju, sto mi se jako svidja, ali ima i distorziju boje sto je ugao gledanja veci. Oba mogu da budu spora za brze sekvence (igre).

Ako imas 20k din i zelis 27" kupi BenQ! :)

brate ti si lud , ja sam uzeo pre 2,3 dana 24 .. dok sam ga gledao ugasenog delovao mi je taman , kad sam ga upalio kao da ima 2 metra ... a mogu da zamislim kakav je taj od 27 inchi hahahah

ja sam imao 22ku i onako veliki je naravno na pocetku, sad da mogu stavio bi i 40icu :D
salu na stranu, verovatno treba neka udaljenost da bude dovoljna za odredjenu velicinu, ja sam od 22 ke bio udaljen nekih pola metara, ne znam za 27 dal ce biti ok i dalje ta udaljenost ako ga uzmem.
Jedino me plasi tih 12ms, kako ce to da se odrazi kod igrica i filmova, sa 5ms nisam nista primecivao, mada ovaj benq je 12ms, ako je to bas lose onda bi verovatno uzeo 24ku neku, kvalitetniju

^ Poenta veceg monitora je i da ne moras toliko da budes udaljen od njega, nista ti nece biti a dozivljaj tada je bolji. Posebno pri crtanju/dizajnu.

U suprotnom mozes da uzmes dosta jeftiniji TV i budes udaljen i neces videti razliku jer slika na monitoru nikad nije kao na TV-u.

drugari, sta mislite o viewsonic-u VA2746, da li je bolji ili makar istog kvaliteta kao pomenuti benq ?

Nazad
Vrh Dno