Šta je novo?

2600 pro sonic palit screen refresh rate problem!!!

pantelejmon

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2005
Poena
320
Prvo da konstatujem mada svi vec to znaju da ATI vreme tek dolazi, pa eto tako je i mene privuklo cena plus kvalitet.
I tako kupih ja tu kartu ali mi se pojavljuje problem koji ne bi trebao(prethodno sam imao 6600 gt) i normalno je mogla da se stavi hercaza 75, ali sada nece nikako!
Moj monitor je LG 192 ws kapiram da je za ove monitore i 60 hertza dovoljno ali ne znam zasto nece to da se namesti jer malo su mi slova pomucena.

Hvala unapred!!:wave:

Nije resenje ni podici osvezenje na 75Hz.
Jedno glupo pitanje koju si rezoluciju stavio za taj monitor?

A jesi li deinstalirao drajvere od 6600GT i stavio odgovarajuće za 2600 pro?

Lol naravno da jesam, moj burazer ima istu karticu kao i ja, on je prvi kupio imamo i istu konfu s tim sto on ima monitor LG 17 i njemu normalno radi i nudi refresh normalnih 75 HZ, a meni ne da to mene buni...

Nije to CRT da ima razlike ( koja se vidi golim okom ) izmedju 60 i 75 Hz....

Rezoluciju stavish onu njegovu nativnu ( 1440 x 900 ) i uzivash....

I moj monitor radi na 60 Hz i 1440 x 900 i nemam mutna slova :)

Dobro Pablo i ja sam ti se pridruzio u tom osvezenju :) Ipak malo mi to nije jasno, reci mi jel tebi nudi monitor i vecu hercazu kao ja pre sa GT-ijem?
Dok ovo pisem izgleda da je se vratilo na normalno stanje(sto se tice slova) i jasnoce...
Mislim da se vise i ne vidi da je 60 hz! :)

Ma to je do ati-ja, imao sam isti problem, tj. imam ga i dalje ali sam navikao na 60Hz.
Pregledaj ovu temu http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=136604
Bilo je nekih alternativa, ali ipak to nije to.
A na nekim monitorima se zaista vidi razlika izmedju 60 i 75 Hz, bar je ja vidim.
Pozz.

Dok ovo pisem izgleda da je se vratilo na normalno stanje(sto se tice slova) i jasnoce...
Mislim da se vise i ne vidi da je 60 hz! :)

Čoveče, al si ti prs´o . . .
Samo se tripuješ - zamenio si grafu, i to od drugog proizvođača - normalno je da imaš nešto drugačiji prikaz na ekranu, ja uvek primetim kad zamenim ATI za nVidiju i obrnuto, a to 60/75Hz mislim da nema nikakvog uticaja kod TFT-a na prikaz slike (bar ja nisam primetio).

Čoveče, al si ti prs´o . . .
Samo se tripuješ - zamenio si grafu, i to od drugog proizvođača - normalno je da imaš nešto drugačiji prikaz na ekranu, ja uvek primetim kad zamenim ATI za nVidiju i obrnuto, a to 60/75Hz mislim da nema nikakvog uticaja kod TFT-a na prikaz slike (bar ja nisam primetio).

Ko je jos normalan na ovom svetu :p :d svi smo mi freakovi na svoj nacin. A sto se tice ATI-ja secam se da sam imao pre par godina 9600 pro i nesto me je zaebavao
i mislio sam da sada nece ali izgleda da ipak nije ni ovoga puta odustao. Posedujem sada ati ali ipak moj favorit je nvidia... :wave:

Panteleju,
a sto ti lepo ne uflesujes bios od palita XT i da pevas " niz moravu vetar duva " ?

Tvoja kartica je jedna od retkih koja to moze.
vidi temu "2600oc"

Uflesuj ONAJ bios koji je na threadu.

Proverio sam ga ja i dosta ljudi sa foruma . Bekapuj stari ATI toolom, i pici.

Na TFT-u da ima i dva herca, neće ti ništa biti s očima, tako da drži na 60 Hz i nakrivi kapu.

Nakrivio sam ja kapu i vozim na 60 Hz :D
Hvala svima na pomoci! Ziveli!

Nazad
Vrh Dno