Šta je novo?

26.4 Kbps i ni makac vise...

desetslova

Slavan
Učlanjen(a)
12.11.2005
Poena
301
Imam problem sa konekcijom tj. sa brzinom konektovanja. Pre 2 god sam otvorio nalog za Dial-up kod YUBC-a i od prvog dana konektovao sam se na brzine 26.4 ili 24.8 Kbps nikako preko toga. Mislio sam da je to zbog toga sto mi je centrala prastara (br. tel. pocinjao sa 69....) pa se i nisam mnogo sekirao (u pocetku). Medjutim, pre nekih mesec dana prebacen sam na novu centralu tj. dodali su mi 2 ispred starog broja telefona. I ja se ponadao da ce mi mozda sada biti omoguceno da se kacim na 56 Kbps ili bar preko 40 Kbps ali trt... sada se konstantno konektujem na 26.4 Kbps, ni manje ni vise od toga i to me vec uzasno nervira. Citajuci postove na ovom forumu dosao sam do ideje da sam mozda na PCM uredjaju ali nemam pojma da li je to tacno ni kako to da proverim... Do sada sam promenio 3 modema i svi su bili V.90 kompatibilni tako da mislim da nije do toga. Da li neko ima neku ideju zbog cega ne mogu da se konektujem na brzine preko 26.4 Kbps???

pa sam si sebi odgovorio - PCM

Poslednja izmena:
10slova, svaka čast - dobrodošao u "PCM klub" :)

Ja sam na Karaburmi, 2776-xxx, takođe PCM, slatko su mi se nasmejali kada sam pitao za ADSL...

Ali mi nije jasna fora na Dorćolu, centrala 3392-xxx je takođe PCM (do skora bila 76x-xxx)?!

Mis'im stvaaaaarno :(

Smishljaj neki wireless ili na kabal druge ti nema...Ja sam jednom video PCM kutiju kad sam trebao nekom liku da namestim net. Imao je vishe brojeva u kuci ali su neki ishli preko te kutije koja mu je bila u kuci. Izgledala je kao da je iz WWII vremena. Odmah sam i video zashto je to toliko loshe. I kad smo prespoili dirktno na drugi broj odmah je net proradio normalno.

Kod tebe kutija ne mora da se nalazi u kuci nego u centrali ili na nekoj banderi...

PCM na moderniji nachin se odradjuje potpuno drugachije i obezbedjuje normalan protok za modem...ali toga kod nas nema izgleda ili je retko ili ako ga ima upotrebaljava se na drugim mestima.

Poslednja izmena:
ja sam skoro napustio vash klub. valjda zato shto imam podnet zahtev za isdn

Imam neku prastaru analognu iz doba turaka.... , komsiju dvojnika koji non stop ***** zbog linije.:whip:
Ali sljaka. :type:
PozZ.

Prilozi

• b92.isp_connection.gif
    b92.isp_connection.gif
    12.1 KB · Pregleda: 72
eh i ja pomislih na ADSL ali izgleda i ja postajem clan PCM kluba...ajde da placemo zajedno.

Vrh Dno