Šta je novo?

24x rezanje na losijim medijima i 24x vs 16x?

Vince Carter

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
649
Da li je neko od srecnih vlasnika:) AOpena i drugih 24x rezaca probao snimanje max brzinom na nonameu (pretpostavljam da je katastrofa) ili makar na nekim jeftinijim diskovima?
Takodje me zanima da li se SmartBuy diskovi snimljeni 24x citaju bez problema (tj bez obaranja brzine citanja) i na relativno losijim citacima?
Pitam zato sto mogu da uz relativno malu doplatu predjem sa LG 16x (koji radi zaista odlicno) na AOpen 24x, ali mi se cini da to ipak ne vredi toliko, jer nisam siguran da bih imao dovoljno € za skupe prazne medije... Vase misljenje?

Evo ovako Nemanja... Jedan sam od srecnih vlasnika (i to ne kazem zato sto je 24X aktuelan rezach, nego zato sto je AOpen jako dobar uredjaj) istog i probao sam da rezem na silver diskovima 24x a disk je bio narezan bez problema... Imao je male probleme sa citljivoscu... Na Pioneer 116s, npr a nisam probao na drugima... Stanje sa SmartBuy medijima ce te oduseviti - jevtiniji su daleko od 16x "kao" Verbatim diskovima (DataLife) a kvalitetni su barem kao DataLifePlus sto vazi pogotovo za Mat Black diskove koji su najdugotrajniji... Nisam mogao da uporedim kako stoje stvari sa 24X verbatim diskovima jer nisu stigli DataLifePlus a ovi DataLife slim (isto "kao") verbatim, su LOSI... Nemaju zastitu odozgo, samo urezan logo, kao NoName diskovi... :(((... A skupi su.... Dakle kada se pojave DataLifePlus 24x serija, onda ce verovatno biti bolja od SmartBuy-a, a do tada, dobitna kombinacija je - uzmite AOpen rezach (neka vam ne bude zao par desetina maraka vise) i ako hocete kvalitetne medije- slobodno idite na SmartBuy - 1.3 DM i na komad, slim 24x, 83 minuta se reze na njih ... i citljivi su i na krsh-u od CDROM-a kao sto je prastari 24x Creative (koji mi je prodao zilet i koji mi je ispao na asfalt iz ruke!)...

Dobitna kombinacija : AOpen 24x, updateovan firmware na 2.02, Busmaster drajveri , SmartBuy - i nema da diskovi pucaju!!!

byMaX je napisao(la):
Evo ovako Nemanja...
...

OK, SmartBuy bi mi bio granicno prihvatljiv po ceni (cini mi se da je 0.9 na 100 kom.). Da li je neko probao 24x na losijim diskovima (pretpostavljam da ne moze ali ajde da pitam:))?

p.s. Max, pomesao si me se nekim:)? Ime je 'dead wrong':)

zar jeste? Onda sam se istripovao...

I jos dva pitanja u vezi AOpena 24x:
1. Covek sa CDRLabs.com-a kaze da uredjaj nece da radi sa Verbatim High Speed RW diskovima tj da je snimak na njima neupotrebljiv. Da li je to stvarno tako?
2. Druga stvar, isti covek kaze da je drajv poprilicno los sto se tice citanja ostecenih/losije snimljenih medija? Comment?

Vince Carter je napisao(la):
I jos dva pitanja u vezi AOpena 24x:
1. Covek sa CDRLabs.com-a kaze da uredjaj nece da radi sa Verbatim High Speed RW diskovima tj da je snimak na njima neupotrebljiv. Da li je to stvarno tako?
2. Druga stvar, isti covek kaze da je drajv poprilicno los sto se tice citanja ostecenih/losije snimljenih medija? Comment?

1. Nije tachno.

2. Bilo tachno. Tachnije, uredjaj je imao problema da prochita diskove koje je sam snimio. Totalno ispravljeno sa novim verzijama firmware-a.

Bane

Bane je napisao(la):
1. Nije tachno.

2. Bilo tachno. Tachnije, uredjaj je imao problema da prochita diskove koje je sam snimio. Totalno ispravljeno sa novim verzijama firmware-a.

Bane

Hvala Bane, a da li se moze snimati 24x (ili makar 20x) po bilo cemu sto nisu skupi firmirani diskovi (osim SmartBuy-a)?

Vince Carter je napisao(la):
Hvala Bane, a da li se moze snimati 24x (ili makar 20x) po bilo cemu sto nisu skupi firmirani diskovi (osim SmartBuy-a)?

Moze po Verbatim DataLife 16x i po TDK Ultra Flex 16x (ovaj TDK je moj izbor!). Po NoName ni ne pomishljaj! Najgori je Teac 24x... on reze po svemu sa 24x, a snimak na NoName-u svetlo zelenom posle ni on ne moze da prochita!

Bane

A dal neko zna tacno gde moze da se nabavi SmartBuy medij po 0.9 na 100 kom? Da li je to u onim tankim kutijicama? Ja bih odma uzeo 1 turu za probu.

Mozes probati i sa Princo medijama na "spindli" po 100kom. Odlicne medije, bez problema prolaze na 24X (TEAC 524), a cena im je oko .75 po kom.

A+ je napisao(la):
A dal neko zna tacno gde moze da se nabavi SmartBuy medij po 0.9 na 100 kom? Da li je to u onim tankim kutijicama? Ja bih odma uzeo 1 turu za probu.

Trebalo bi da je ta cena u NT Softu, ali bez kutija.

Juce sam zvao NT soft. Imaju samo 24x medije i 1,45 su na 50 komada sa kutijom. Sve ove ostale cijene su one varijante na stapicima, u kesama i slicnim zezanjima bez kutija. Da li se negdje mogu nabaviti ovi diskovi sa kutijama za manje love?
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno