Šta je novo?

23"apple i 30"dell

nenadbogar

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2006
Poena
300
apple 23" je 1400e dok je 30" dell na dell.co.yu oko 2200e. Da li preterati pa ici na 30"dell ili se zadovoljiti sa 23"apple? bavim se grafickim dizajnom i sto veca rezolucija to bolje i mozda bih se odlucio za 30"dell ali s druge strane mozda je 23"apple sasvim dovoljan. :crash:

za 30" dell će ti trebati neka zver od kartice da ga teraš u nativnoj rezoluciji (2560x1600) pa povedi računa i o tome. Sasvim sigurno 7800GTX ili neki ATI pandan.

a mozda i neka profi serija tpa quadro ili fire gl :)

A kako si došao baš do izbora između ova dva monitora?
Mislim...
Prvo, koliko misliš da se ljudi bavi grafikom sa Nenča, a da je imalo prilike da proba oba ova monitora e da bi ti dali smislen odgovor?
Drugo, 23 inča vs. 30 inča, a izbacio si model od 24 inča iz konkurencije, o kome smo es, uzgred budi rečeno, načitali i naslušali pohvala?!
Kupi ti oba, pa na onom lošijem gledaj filmove.

Poslednja izmena:
freehand je napisao(la):
Kupi ti oba, pa na onom lošijem gledaj filmove.

Hahah, ovo je odlicna ideja :D

Trebalo bi da uskoro stigne i Samsung 244T. Mi smo imali na testu sample primerak, ali bi uskoro trebalo da bude dostupan ili je vec dostupan u prodaji...

http://www.bench-market.com/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=10108

Kada Cinema Display nakacis na PC mozes da podesavas samo osvetljenje i da ga ugasis :)

Doduse ne znam kako je sa najnovijim Forcware ili ATI drajverima. Kod mene na Dell 24" ima mogucnost da direknto iz drajvera podesavam te stavke kada nakacim monitor na DVI. Pojave se nove stavke kojima se direktno pristupa OSD-u nezavisno od Color podesavanja u drajverima..

Poslednja izmena:
Alexandar je napisao(la):
za 30" dell će ti trebati neka zver od kartice da ga teraš u nativnoj rezoluciji (2560x1600) pa povedi računa i o tome. Sasvim sigurno 7800GTX ili neki ATI pandan.

Pa koliko je meni poznato sve nove kartice imaju Dual Bandwidth DVI vezu (nemaju krshevi tipa X1300 ili 6200) i 128 MB VRAM-a. To je dovoljno za 30-icu... Naravno, nece moci da se igra u 2560 :) ali to nece moci ni sa jednom grafikcom karticom...

Poslednja izmena:
odustao sam od della jer sam pricao sa par osoba koji ga poseduju. Svi imaju isti problem. too bright i problem sa gradientom. a takodje je prilicno ruzan monitor.
hvala freehandu na korisnim savetima, veliko je blago imati pametnu osobu na forumu ali ipak mislim da cu 23" umesto 30". preskup je a i nedavno se pojavio, tako da mora biti nekih bugova ;)

Pametnih osoba nikad dosta, a na ovom ih forumu, hvala Bogu, ima. Ako je bila ironija - nema veze.
U svakom slučaju pogledaj na Dizajn zoni topik "Apple Cinema 23" Vs. Dell 24"; diskutovali su ljudi iz struke, i gle čuda: nisu odbacili Della?!
I uzgred, postavio si topik tražeći poređenje dva uređaja kod kojih je razlika u sedam inča i osam stotina eura...
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=9957

Poslednja izmena:
Pa ne zna on da si ti isti taj Nenad :D

Pa što jes-jes; nisam baš OZNA, niti pratim ljude po forumima. A iu ti se, kanda, mesecima kaniš; pa i ako ne kupuješ - bar su diskusije interesantne. Samo oprezno i polako!

nenadbogar je napisao(la):
pa naravno da se kanim.. nije mala para 1.5ke dati za monitor. ne bih se kanio kad bi mi ti kupio jedan odma ;)
jel onaj za poso ili onaj za gledanje TV-a? Pazi, nije mala razlika!
Pa šta mi ostane - da pazarim i sebi onaj Del 24", što si ga ti prezreo. :)

Kupio je kolega Cinemu 23, pa cu da odem da proverim da li može i kako se podešava kontrast na PC-ju putem digitalne veze i kakav je u odnosu na Dell-a i Samsunga 244T...

Nažalost, čovek koristi Cinemu na Dual G5 PowerMac-u... Tako da ništa od mog malog ispitivanja :(

Vrh Dno