KizaTheDeath
Čuven
- Učlanjen(a)
- 19.03.2004
- Poena
- 650
E sad 'vako... praveci VCD od divx-a u TMPGEncoder-u, naisao sam na problem koji ume veoma da bode oci. U konvertovanoj verziji, tj. na VCD-u mi se pojavljuje periodicno (teoretski, svake sekunde) seckanje i trzanje. To je najvise izrazeno u trenucima pokreta. Staticne scene manje primetno trzaju. Znam u cemu je problem, tako da ne trazim objasnjenje toga. Moje pitanje je kako da konvertujem divx iz 23.976 fr/sec (ili bilo kog drugog) u 25, koliko trazi VCD standard? Probao sam sa Nan(Virtual)Dub-om i lepo konvertuje koji god hocu framerate u koji god hocu, ali... zvuk ostane u staroj brzini (sto posle samo par sekundi dovodi do primetne desihronizacije). Pokusavao sam matematikom da sracunam koliko bi u sekundama trajao konvertovani film iz 23 u 25 i u SoundForge-u da timestretch-ovanjem odvojeno sabijem zvuk iz filma. Medjutim, prvo sto SF nikada nije sabio na tacan broj sekundi i stotinki koliko bi trebalo (a vec i 10 stotinki dovodi do primetne desinhronizacije, a kamoli 80 do sekund), a i drugo, to sto sam dobio na kraju, kad sam spojio sa konvertovanim (u 25 frejma) filmom, bilo je desinhronizovano - znaci, matematicka teorija i praksa se ne poklapaju bas uvek
Sve u svemu, odvojeno konvertovanje definitivno ne uspeva.
Da li postoji neki program ili plugin za Nan(Virtual)Dub koji bi zajedno konvertovao sliku i zvuk iz jednog u drugi framerate?
Unapred zahvaljujem na svim predlozima i uputstvima
Pozdrav!
Da li postoji neki program ili plugin za Nan(Virtual)Dub koji bi zajedno konvertovao sliku i zvuk iz jednog u drugi framerate?
Unapred zahvaljujem na svim predlozima i uputstvima
Pozdrav!