Šta je novo?

220 -> 12 ili 24V unutar zidne kutije?

Ahsen

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2006
Poena
310
Potrebno mi je da transformisem 220V u bilo sta od ovoga: 12V-24V AC 0.2A 50/60Hz 8V-24V DC 0.5A
Ali fora je da to mora biti u ugradnoj kutiji u zidu gde trenutno stoji kucnio zvonce.

Da li postoji preporuka za neki transformator koji bi mogao da stane u kutiju u zidu i da sa dolaznih 220V transformise na izlazu u 12 ili 24V?

1733781752519.png
Гуглуј "Transformator za zvono", евентуално + "na DIN šinu".

Da, ali nisam uspeo da pronadjem nesto sto bi stalo u ugradnu kutiju precnika 60mm, dubine 50mm, pa ako neko ima sugestiju za to bio bih jako zahvalan.

Treba mi niza voltaza za novo digitalno zvono, a iz postojece kutije bih izvadio to staro i tu bi trebalo da stane transformator. Svi koje sam nasao su za radvodnu kutiju ili sinu.

Pogledaj na KP, ima otvorenih modula bez kućišta koji zauzimaju manje mesta. Za 0.2A ne mora ništa specijalno.

@Ahsen
Možda i da raskupusaš onaj klasičan adapter 230V na 12V od nekog rutera ili sličnog uređaja i direktno povežeš kad ukloniš plastično kućište...

hvala, to mi je bas palo na pamet, nadam se da nece biti problem sto ce biti u zatvorenom, ne bi trebalo da se greje previse, a svakako je u pitanju hodnik zgrade gde nije previse vruce.

Ne bi trebalo, ipak on neće radtii non-stop da se greje. Samo kad neko pozvoni, ostalo je standby 😉

Kapiram, ali u svakom slučaju neće biti maksimalno opterećeno napajanje. Ipak 0.2A nije strašno, a i to je verovatno neki peak, ne vuče uvek toliko.

Nazad
Vrh Dno