Šta je novo?

22 vs 24 vs 26

Kako se bese ulazi u servisni meny da se pogleda koji je tip panela u T seriji samsunga ?

Ali meni baš treba preporuka koji monitor uzeti - marka & model do 200€, FullHD, DVI (HDMI)...
I naravno da je dostupan u Novom Sadu, eventualno Bg...

Kako se bese ulazi u servisni meny da se pogleda koji je tip panela u T seriji samsunga ?

provera2.jpg

Poslednja izmena:
nisam se najbolje izrazio.

S je skracenica za Samsung panel,a A je skracenica za AU Optonics,dva najkvalitetnija panela.

ovo sto sam spomenuo S i A panel nema nikakve veze sa pretposlednjim slovom u srednjem redu,to je nesto drugo,to sluzi da bi prepoznao koji je panel u pitanju.

Poslednja izmena:
Pa dobro, koliko sam ukapirao što se tiče Samsung-a, ta slova imaju nekog značaja...
Ukoliko se odlučim za Samsunga, koje "slovo" treba jurim ?
S obzirom da se o tome pričalo... o panelu, oznaci istog, koja zavisi od proizvođača, a samim tim i o kvalitetu samog monitora..

ona pretposlednja slova ti sluze da bi prepoznao koji panel je u pitanju,ona sluze samo za to i nista vise.

dakle,ti treba da vijas slovo A ili L,odnosno Samsung ili AU Optronics panel,jer su oni kvalitetni paneli.

Hvala na odgovoru ! Zaista si mi raščistio neke stvari !
Ali zar FullHD ne podrazumeva "SAMO" 1920x1080 , što po ovoj priči i jeste 16:9 ? Ili je i u jednom i u drugom case-u isti slučaj ?

Tačno, 16:9 1920x1080 jeste već Full HD, dok je 16:10 1920x1200 isto FullHD samo ti ostane još malko prostora gore i dole :)
Što znači malo više crne trake kada gledaš filmove gore i dole ili malo više prostora (desktopa) ako radiš sa nekim programom, tipa visual studio (više koda vidiš) ili excell ili photoshop itd...
Naravno veća rezolucija zahteva i jaču grafiku ako voliš da se igraš sa puno efekata ;)

Hvala..
S obzirom da imam GeForce 7900GS, kako da znam da će mi kartica podržavati ovaj monitor ?

To "Da" znači da ti misliš da će moja kartica podržavati taj monitor ?

A objasnite mi kako se to inače gleda ? Jel ima neka specifikacija za kartice na osnovu koje mogu da vidim da li podržava ili ne...

Nadam se da ovo nije Off...jer bih voleo da mi objasnite pa da i ja znam za ostale kako se to gleda :)
Hvala

Mislim da skoro sve kartice unazad bar 3 generacije podržavaju zvanično do max rezolucije nešto oko 2560 x 1600, tako da što se tiče desktopa i business aplikacija (2d) nećeš imati problema.

Za igre će ta kartica već biti problem. Ne verujem da će igre biti igrive u nešto većoj rezoluciji od 1440 x 900 ili koja je već manja wide rezolucija :)

Za podržane rezolucije mislim da je dovoljno ukucati u google nešto tipa "7900GS max resolution" ili navedeš ceo naziv modela grafičke...

:wave:

HVALA :)
Sad mi je jasno !
Dakle, važno je da se uklopi max rezolucija monitora i kartice... Dovoljno je da po specifikacije kartice (internet) i monitora skontam koju max rezolucija podržava za recimo desktop varijantu, a za igrice to već nije tako...
U mom slučaju mi za igrici (pogotovo ove novije) nije ni potrebna bolja grafička (naravno da je priželjkujem, ali koliko para toliko muzike... ne mogu i novi monitor i novu graf.) :)

Mada, zar postoji neka dostupna graf.kartica (tipa do 150€) koja bi mogla da "tera" FullHD (1920x1080) u igricama , sa nekim medium ili high detaljima ??

ATI 5750 ili 5770, pogledaj poslednji bench test na sajtu za Sapphire Vapor-X 5750 i 5770

Ok Hvala...
Sori za OFF :)

nadju se i 4890 ili gtx275 za te pare,ali to ode u roku par minuta,pa moras biti brz :p

to vazi za polovne naravno.

a nove,pa jedino 5770 ili eventualno gtx260 216sp ako ne patis od toga da imas dx11.

Ni GTX275 ni 4890 ni GTX260 ne bih uzeo pored 5770, 5000 serija je mnogo bolja.... Prvo ova duplo manje trosi, manje se greje, tisa je samim tim, bolja je za buduce igre, usavrsavaju se drajveri za 5000 seriju...

Ni GTX275 ni 4890 ni GTX260 ne bih uzeo pored 5770, 5000 serija je mnogo bolja.... Prvo ova duplo manje trosi, manje se greje, tisa je samim tim, bolja je za buduce igre, usavrsavaju se drajveri za 5000 seriju...

Za ovo se slazem. Imam ATI 4890 i dosta se greje - naravno veliki je potrosac, narocito u leer-u.

Vrh Dno