Šta je novo?

22" ili 24" TFT...

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Prvo da vidimo koju velicinu preporucujete, a zatim i koji model TFT-a.
Budzet: oko 500 EUR. Moze i manje, a za vise biste morali dobro da me ubedite. :)
Namena: uglavnom igre, eventualno neki film.
(za ozbiljnije stvari imam jeftiniju konfiguraciju :D)
Hardver: u "potpisu".
Nemojte preporucivati neke kojih nema u Beogradu.

Za oko mi zapadose Samsung T220, T240, 245B. Zna li neko nesto vise o T240? Videh na netu da je bolji od 245B...

Sto vise trazim po netu, to mi je teze da se odlucim.

:wave:

Prvo da vidimo koju velicinu preporucujete, a zatim i koji model TFT-a.
Budzet: oko 500 EUR. Moze i manje, a za vise biste morali dobro da me ubedite. :)
Namena: uglavnom igre, eventualno neki film.
(za ozbiljnije stvari imam jeftiniju konfiguraciju :D)
Hardver: u "potpisu".
Nemojte preporucivati neke kojih nema u Beogradu.

Za oko mi zapadose Samsung T220, T240, 245B. Zna li neko nesto vise o T240? Videh na netu da je bolji od 245B...

Sto vise trazim po netu, to mi je teze da se odlucim.

Prijatelju za te pare predji odmah na 26 inca:banana:
Na primer ViewSonic 26" VX2640w, DVI, Full HD, 3ms 416 eur a imas i od 28 mislim da je oko 570 eur.
Ja imam Samsung 2243NW 22 i koliko vidim da bi mi 32 bilo idealno

Poslednja izmena:
Bojim se da mi ne bude suvise visoka rezolucija za igre. U 1600x1200 neke igre jedva teram na 20-tak fps (na max detalja, naravno). A i mislim da ce mi previse biti 26" na tu blizinu. Mada, mozda gresim...

Zaboravih jos nesto da pitam u prvom postu: wide screen ili obican?

24" ti je najbolja opcija. 22" su bulje generalno a preko 26 je po meni preveliko za igranje.
Ja imam 24" i trebalo mi je vremena da se naviknem ali sada je savrsen.

Sto se tice wide ili ne to zavisi sta ti volis i sta se tebi svidja. Znam ljude koji ne mogu da podnesu wide a opet ima i onih koji obozavaju wide screen...

Poslednja izmena:
24" ti je najbolja opcija. 22" su bulje generalno a preko 26 je po meni preveliko za igranje.
Ja imam 24" i trebalo mi je vremena da se naviknem ali sada je savrsen.

Sto se tice wide ili ne to zavisi sta ti volis i sta se tebi svidja. Znam ljude koji ne mogu da podnesu wide a opet ima i onih koji obozavaju wide screen...
Kazi gde ima u Beogradu da se kupi 24" kocka i koliko kosta?

Poslednja izmena:
26 wide ista rezolucija kao 24 ....

Htedoh da uzmem Samsunga T260 od 26" za oko 550 eur, a onda videh da je cena ViewSonic-a VX2835wm od 28" pala sa 560 eur na 35000 din, tako da sam uzeo njega. :) Samo sam stigao da ga prikacim i isprobam na kratko. Crysis izgleda extra! Poigracu se detaljnije kad se budem vratio kuci veceras. Moracu da mu smanjim brightness i gamu. To mi nije dozvolio da uradim u opcijama, verovatno zato sto sam ga istovremeno prikacio na komp preko HDMI-a i D-Sub-a. Dakle, monitor ima samo HDMI i analogni ulaz. Nema DVI, tako da sam koristio adapter da ga prikacim na DVI izlaz od graficke.

Poslednja izmena:
Htedoh da uzmem Samsunga T260 od 26" za oko 550 eur, a onda videh da je cena ViewSonic-a VX2835wm od 28" pala sa 560 eur na 35000 din, tako da sam uzeo njega. :) Samo sam stigao da ga prikacim i isprobam na kratko. Crysis izgleda extra! Poigracu se detaljnije kad se budem vratio kuci veceras. Moracu da mu smanjim brightness i gamu. To mi nije dozvolio da uradim u opcijama, verovatno zato sto sam ga istovremeno prikacio na komp preko HDMI-a i D-Sub-a. Dakle, monitor ima samo HDMI i analogni ulaz. Nema DVI, tako da sam koristio adapter da ga prikacim na DVI izlaz od graficke.

E neka je sa srecom,da te dobro i dugo sluzi :wave:

Ipak sam monitor prikljucio samo preko DVI-HDMI kabla.
Zvucnike mu jos nisam isprobao, mada me mnogo i ne zanimaju s obzirom da ih necu koristiti.
Nemam pojma zasto mi ne dozvoljava da menjam brightness i contrast iz opcija na samom monitoru, tako da sam to odradio preko ATi-jevog control centra.

E neka je sa srecom,da te dobro i dugo sluzi :wave:

Hvala! :)

Vrh Dno