ja sam pre kratkog vremena ( ni mesec dana) uzeo polovan 22" Elsa Ecomo 22H99 Flat sa Diamondtron cevkom ( ista kao u 22" Mitsubishi NEC i sl.)
posle duzzesh biranja i testiranja raznih monitora ( bilo je tu pored pomenutih, i Iiyama i Eizo [Nanao] i NEC i Samsung [sve flat], chak i par Sony Trinitrona, od kojih su neki bili i 21") doshao mi je pod ruku ovaj primerak za koji moram da kazzem da nije savrshen, ali kakvih sam se nagledao, ovaj je super za ulozzen novac
inache dobio sam ga za 200€ + 15€ za BNC kabl ( cena sa PDV-om)
mozzda je moglo i jeftinije, ali s obzirom da placcam u dve rate, i ovako je dobro ispalo:eyebrows:
ono shto hoccu da istaknem je da se zbog starosti tehnologije i smanjenja troshkova proizvodnje prave sve manje kvalitetni CRT monitori, veliki i mali, flat ili ne
za ovaj moj, iako iz jula '99, mislim da je bolji od mnogih najnovijih modela, a svakako je isplativiji..
naravno, iako i ja zaradjujem svoj hleb rachunarom ( i na rachunarima,)) nisam mnogo zahtevan korisnik tog dela opreme, pa mogu da pretpostavim da bi profesionalnim graficharima bilo potrebno neshto kvalitetnije
meni je dovoljno ovo shto dobijam sa ovim primerkom ( 56cm dijagonala - vecce od mog trenutnog TV-a

, mirna slika i dobre boje - refresh rate od 100Hz @ 1280x1024, neprimetne senke i nema disanja slike), pogotovo kad sam saznao trenutnu cenu ovog modela negde na netu -
1400€
ako i posle ovih informacija ipak hoccesh nov monitor ( na kraju, to je i moja preporuka, ako nemash moguccnost da birash i chelichne zzivce uz to

), uzmi jedan od Viewsonic-ovih modela
istina koshtaju, ali vrede svakog centa
pozdrav i sreccno