Šta je novo?

20GB Quantum ili WD?????

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Imam izbor izmedju 20GB-ajtnih modela proizvodjacha Quantum i Western Digital. Poshto modeli imaju po par razlichitih verzija, koje modele i od kog proizvodjacha da izbegnem... THANX

septimus je napisao(la):
Imam izbor izmedju 20GB-ajtnih modela proizvodjacha Quantum i Western Digital. Poshto modeli imaju po par razlichitih verzija, koje modele i od kog proizvodjacha da izbegnem... THANX

Oba diska su dobra.Koji god da uzmes neces pogresiti.Samo gledaj model koji ima 7200rpm.

Tu je QUANTUM FIREBALL 20.5 LM Da li je neko imao bilo kakva iskustva sa njim? Da li mi se chini ili se malo vishe greje i buchniji je od tamonekog SEAGATE-a?????

Ako je drugi disk WD iz BB serije (ne AB ili EB), onda uzmi radije WD od tog Quantuma LM.

Sta mi vise preporucujete, Maxtor D740X (7200 rpm ata 133) ili Seagate baracuda IV (7200 rpm ata 100), radi se o velicini 60 GB, maxtor je skuplji za koji euro...

Oba diska pripadaju odlicnim serijama. Generalno neces lose proci ni sa jednim od njih. Malu prednost bih mozda dao maxtoru. Ne zbog ATA-133, od toga se neces mnogo 'leba najesti (u odnosu na ATA-100), nego zbog generalne ocene diska, kada se uzme sve u obzir - pristup, sekvencijalni r/w, random r/w, itd.

Vrh Dno