Šta je novo?

Hardver 2070s RTX upgrade

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Ji 4Tze

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
09.04.2001
Poena
845
Ispao sam iz fazona još odavno, a išao bih na upgrade, jedino što mi je bitno da ima više VRAM-a, bar 12..

Koristio sam 2070S Gaindward GS trt mrt, blagu mrcinu sa tri venta i 2x8 PIN-a, baš onako opasno šišti kad se pali komp ali bih ipak nešto novije, prvenstveno zbog posla tj. Unreal, RTX-a i tako to. 3dsmax leti i na 3060 12G što imam na poslu al bih nešto bolje za gaming, ne znam, pričam malo napamet... Možda mi je i to dovoljno?

Šta je neki best buy u tom rangu?

hvala :)

Da li bi koristio Raytracing u igrama? Ako ti nije bitna stavka Radeon 6800 16GB je nekih 50% brzi od 2070s, 6700XT 12GB nekih 20%. RTX 3080 12 GB model je jedini sa vise od 8GB a da je primetno brzi od 2070s.

Ako ti nije hitno, sacekao bih da se pojavi nova generacija grafickih za koji mesec pa da onda preseces, jer se ocekuju high end do upper midrange kartice koje ce mozda obesmisliti bilo kakav Radeon 6800 ili RTX 3080.

Cak i upper midrange malo teze xD, previse ih ima u prodaji, ni 500 evra skuplja founders edition obrnuta psihologija trik nece da upali ovaj put, ni step-up zameni karticu program nece upaliti ako ostane previse komada. Ni 885 igara Game Bundle. Cekaju kraj avgusta da vide kakva je situacija sa 3080/3080 Ti, da li se prodaju, ako ne onda idu najmodernije marketinske kampanje ikada upotrebljene do sad. Korporativni Psiholozi cekaju da ih puste sa lanca da upotrebe Big Guns xD mole Jensen-a da im kupi najvece igracke Big Data/Machine Learning/Ai/Digital Twin data {Konacno da se upotrebe podaci pokupljeni od cele planete za nesto korisno :cool:, ugovori su garant napisani, samo fali potpis i kinta ako zatreba, ako nije vec upotrebljeno u trial fazi i samo ostavljena opcija za upgrade} [Ko sto Elon Musk za Teslu koristi] Nvidia ce biti br.1 Tech kompanija koja ce najbezbolnije ploviti novim normalnim, po svaku cenu. U najgorem slucaju u prvih 5. ne smem dalje pisati otici cu u debeli Off 😅

TLDR: 3090/3090 Ti navodno su se lepo smanjile zalihe, i spremno je da ide prvo najveci chip, a za sve ispod je jos uvek u vazduhu do kraja avgusta.

Poslednja izmena:
Samo nVidia dolazi u obzir, kakav crni Ati tj. AMD :) Raytrace je obavezna stavka...

2070s meni radi u principu dobro samo što mi za posao 3060 12G radi bolje (a i vala tiše) a za gaming, treba da radi bar BF:V na wide rezoluciji - 4k mi je trenutno monitor, igram u window modu široko do kraja ali ne i celom visinom... nešto kao 27 ultrawide na 4k monitoru. A planiram i jedan 5k monitor dogledno umesto dva komada 1440p

Ja bih se strpio par meseci za 4xxx generaciju, pogotovo jer ti treba RTX za Unreal. Ocekujem skok performansi za raytrace 1po tom pitanju na novoj generaciji.
Ja bih isto da cackam RTX u editoru, pa cu da sacekam vec nekako ovih nekoliko meseci.

Nazad
Vrh Dno