Šta je novo?

2003: piratske kartice-sprzen risiver

gfg

Čuven
Učlanjen(a)
10.09.2002
Poena
604
Da li je tacno, da li neko ima bilo kakvu informaciju ili je makar nacuo o novoj zastiti skremblobanih kanala koja ce poceti da se primenjuje pocetkom 2003. godine?

Stvar je jednostavna. Sa satelita dolazi signal u risiver i ako je kartica piratska tada riknjava procesor u risiveru, ili u blazoj varijanti nastaje blokada kartice. Ovo sam cuo od jednog strucnjaka koji me je posavetovao da, osim ako necu uzeti legalno karticu nekog sat. programa (a necu, naravno) tada je bacanje para kupiti risiver sa CI slotovima zbog nastupajuce nove "zastite".

Sta se desava? Ima li neko bilo kakav info?

Pozdrav!!

gfg je napisao(la):
Stvar je jednostavna. Sa satelita dolazi signal u risiver i ako je kartica piratska tada riknjava procesor u risiveru, ili u blazoj varijanti nastaje blokada kartice. Ima li neko bilo kakav info?

Desilo se vec tako nesto, ove godine u Spaniji i, mislim, u Francuskoj. Spalili ljudima, slagacu te, ali oko 1.000.000 risivera. U pitanju nije bio "nov" sistem skremblovanja, nego je TPS pustio malo modifikovan signal, sa malo jacim naponom koji piratske kartice nisu mogle da izdrze. :(

Da malo pojasnimo. Nije moguce spaliti receiver nikakvim "spoljnim" signalom niti komandom izdatom kartici iz vise razloga. Jedan od osnovnih je zakon o privatnom vlasnistvu koji postoji i jako se postuje u civilizovanom svetu, gde provajder satelitskih kanala ne moze da glumi policiju ( kao sto kod nas drzavna tv glumi drzavu ), tako da vam je receiver bezbedan dok na vrata ne zakucaju organi. Koliko sam shvatio ( a okusio na licnom primeru ) trenutno je moguce privremeno blokirati receiver i karticu slanjem signala koji ih bukvalno zaglupi, ali je i to reseno od strane proizvodjaca receivera izbacivanjem novih firmware-a za svoje proizvode. Tako je TPS ove godine zeznuo i gomilu svojih regularnih pretplatnika koji, zbog toga, jedno vreme nisu mogli da prate program koji su platili. Elem, zbog novih sistema zastite koji se trenutno koriste i zbog smanjenog intenziteta "rata" medju provajderima kanala, trenutno je vrlo neisplativo ( pogotovo u nasim uslovima ) ulagati neke vece pare u gledanje satelitske televizije pomocu piratskih pomagala. Piratske kartice za nove sisteme su vrlo skupe, a opet naci kodove i kljuceve za njih je posebna gimnastika. Tako da ako provajder promeni kod, eto lude zabave.

:D

djvaske je napisao(la):
Elem, zbog novih sistema zastite koji se trenutno koriste i zbog smanjenog intenziteta "rata" medju provajderima kanala

Zna se kako je razbijena SECA, zar ne ??

Piratske kartice za nove sisteme su vrlo skupe, a opet naci kodove i kljuceve za njih je posebna gimnastika. Tako da ako provajder promeni kod, eto lude zabave.

Tesko i nikako. Evo sta u vezi toga kazu na sajtu koji je okupljao ljude koji su radili na tome da BruteForce-om razbiju Viaaccess 2 sistem:

Today, I have spent much of afternoon in conversations with Denny and others about the contents of an EMM for NTV Hayat - the first Via2 provider we know of, since Via2 has been around, who have sent a key update. Denny will shortly post the details of what he found today and it can have major implications for BF.
There is still much uncertainty about precisely what we are dealing with here, and we have to look harder at it all in cold light of a new day too. But we don't want those of you who have worked so hard for BF to learn info from net rumours. So we are releasing the info to you the same time as we have it.
There is a log of NTV Hayat sending an 09 EMM key update and that key is 16 bytes long. Why they would do this we can't figure. It is giving information away that they do not need to give away. They are still using 08 key. If card was actually hacked, updating would be no use to them cos that would mean eeprom had been read. And if it isn't hacked, why send an update and give that info away?
One thought is that it could be a fake EMM - providers could do this. But there is another piece of information which means this may not be so. Timing of the ECM handling with an oscilloscope shows double length of Via1. If confirmed, we cannot BF a 128-bit key and there will be no BF solution for Via2. What this would mean for algo, we don't know. All information and indications have pointed to unchanged algo. Denny himself has argued that here many times in past. But it can be possible now we are dealing with 2DES, or even 3DES. Maybe, 2DES being the favourite. How a 16 byte key would be handled by card, if true, we don't know. Maybe, a new nano will appear as a clue.
But for now, this is as much information as we have. If the worst comes true, then whatever happens, we know we have to stand by those who have got up off their arses and tried to have a go here at doing something for themselves. Right now, it is too hectic to say precisely what will happen. But we can promise with certainty that those who are now active searchers, and have been with this attempt through thick and thin, will be looked after.
Any trust rating you have now will be kept. The keys you get access to now, you will go on getting access to. And as a team of many teams;) . . . we'll have to sit down and decide where we go from here. I think Wilhelm has some fun and legal ideas for BFs of the future :) . . . then some others of you might like to take a run at bruting some MKs for a change, including ones that are anything but easy to get hold of ;) Maybe, we can offer a selection of choices. And in MK searches, what you find remains your own :)
If the worst comes to the worst too for Via2, then for DT especially focus will shift to another project called CAFE, and it is certainly possible that any network we might make would include you folks who have stood up and showed you are prepared to make some effort for yourselves. There is much work to be done on this yet, as all things.
Anyway, it has not been an easy day. You know what we know . . . and when we know more, you'll know that too. It's gonna be a few days before we know where we go from here. For now we can carry on searching with this one until all is confirmed 110%, and if it is, then we'll have move to a different kind of search as quickly as possible. Please bear with us.

gfg je napisao(la):
Ovo sam cuo od jednog strucnjaka koji me je posavetovao da, osim ako necu uzeti legalno karticu nekog sat. programa (a necu, naravno) tada je bacanje para kupiti risiver sa CI slotovima zbog nastupajuce nove "zastite".
Pozdravi strucnjaka.
Isto kao da je rekao da ce sprziti pc svakom ko ima piratski windows:)

Re: Re: 2003: piratske kartice-sprzen risiver

stojkov je napisao(la):
Pozdravi strucnjaka.
Isto kao da je rekao da ce sprziti pc svakom ko ima piratski windows:)

Specijalnim Swedskim detektorom... koji otkriva samo nelegalne kopije... :D

> Piratske kartice za nove sisteme su vrlo skupe,
> a opet naci kodove i kljuceve za njih je posebna gimnastika.
> Tako da ako provajder promeni kod, eto lude zabave.

Ljudi (re)programiraju karticu za 10 Evra. Znaci, ako neki kanal promeni kod odneses karticu kod nekoga ko ima programator (on kosta do 100 Evra) i sredis stvar. Ovo radi savrseno vec dugo vremena a i vrlo je jeftino.

Koliko je tesko odblokirati risiver i koliko je puta to moguce uraditi?

> Isto kao da je rekao da ce sprziti pc svakom ko ima piratski windows:)

Da, tako je i RTS ili JRT pre desetak godina isla ulicama sa specijalnim detektorom koji otkriva ko nije platio TV pretplatu. :)

pTomic kaze da je ove godine sprzeno preko milion risivera a djvaske-u je bio blokiran risiver zbog piratske kartice.
Ako postoji najmanja sansa da se risiver zezne onda cu uzeti neki FTA a ne neki od 400Evra.

pozdrav!

Programiranje kartice je 300 dinara.
Programator je od 40 do 60 evra.
Kljuceva ima koliko i gde hocete.
Druga je stvar sto niko nece da plati za linkove i objasnjenja.
Mozes da odblokiras koliko god puta hoces i nije "sprzeno" milion risivera.

stojkov je napisao(la):
Kljuceva ima koliko i gde hocete.
Druga je stvar sto niko nece da plati za linkove i objasnjenja.

Za Secu2 ima kljuceva ?;) Cccc... Kao i za Via2 ????
Ne, ne. Decko to ti nikad nece poleteti..
Sto kaze Sofronije. Pogledaj 3w.ucs2000.com, pa ces videti.

pTomic je napisao(la):
Za Secu2 ima kljuceva ?;) Cccc... Kao i za Via2 ????
Sto kaze Sofronije. Pogledaj 3w.ucs2000.com, pa ces videti.
Decko, ja se prodajom programatora i opreme bavim skoro dve godine.
Nisam ni rekao da ima kljuceva za secu 2 i via 2.
Uvek kada pokusam da nekome pomognem, javi se neki pametnjakovic kao ti sa komentarima tipa "ja sve znam" i "cuo sam ja za to".
Kao dokaz tvoje strucnosti je vest o spaljivanju milion prijemnika?
Gde si to procitao?
Ne mogu a da se ne iznerviram sto posle svega uopste i imam zelju da nekome pomognem.

stojkov je napisao(la):
Decko, ja se prodajom programatora i opreme bavim skoro dve godine.
Nisam ni rekao da ima kljuceva za secu 2 i via 2.
Uvek kada pokusam da nekome pomognem, javi se neki pametnjakovic kao ti sa komentarima tipa "ja sve znam" i "cuo sam ja za to".
Kao dokaz tvoje strucnosti je vest o spaljivanju milion prijemnika?
Gde si to procitao?
Ne mogu a da se ne iznerviram sto posle svega uopste i imam zelju da nekome pomognem.

Izvini ako sam te iznervirao, ali sam i ja hteo da pomognem coveku. Ne dovodim u pitanje cime se ti bavis i tvoju strucnost, tako da nemas prava da ti dovodis moju, i ja za tebe nisam DECKO. Inace gfg je pitao za nove sisteme kriptovanja, ako nisi primetio.
Sto se tice spaljenih prijemnika, to su mi rekle dve razlicite osobe u ciji kredibilitet u svetu satelitskih komunikacija ne sumnjam, jedan je do skoro bio zaduzen za satelitsku razmenu program YU Info kanala, a trenutno radi na televiziji Politika isti taj posao, dok je svojevremeno radio i na studiju B, a drugi je zaduzen za satelitsku razmenu RTS-a.

BTW, ja nigde ne vidim da sam te necim uvredio da bi mi se obracao sa DECKO i pametnjakovic ??

Izvini sto sam te uvredio, to mi stvarno nije bila namera.
Za sisteme kodiranje sam se obracao Djvasketu, pretpostavljajuci za koje sisteme trazi.
To za milion prijemnika se odnosi na TPS, cijim su korisnicima pre otprilike pre godinu dana blokirali prijemnici, sto je reseno nadogradnjom softvera.
Ako vas interesuje programiranje kartica, linkovi i ostalo, dogovorite se pa cu vam dati cd sa uputstvima.

Ma ja sam u bedaku jer sam se nagledao filmova na C+ francuskom, dok je mogao da se gleda u VIA. A onda sam mislio da sam se zesce zeznuo sto sam uzeo echostara otkad su poceli sa VIA2 i ostalima. Tako da sam se malo pogubio medju svim tim sistemima, a i malo je skup sport. Medjutim nasao sam sjajno resenje. Prestao sam da zveram u TV i opet poceo da se provodim. Elem, da naravno, jos uvek ima krdo dobrih kanala koji se mogu gledati u "starim" sistemima ( ipak su pare od reklame vece od nenaplacenih pretplata ), ali ja po obicaju volim da trazim iglu u plastu sena, pa gledam da maznem neki n-to procesorski racunar pa da gledam kanale u Power-VU sistemu ( mada mi ni to verovatno ne bi uspelo ). U svakom slucaju, iako su nemci dosli, kod nas se ni slucajno nece ugusiti piratija, kao kod britanaca.

Zahvaljujem se svima na odgovorima!!
Stvari su malo jasnije. :)

Pozdrav!

stojkov je napisao(la):
Izvini sto sam te uvredio, to mi stvarno nije bila namera.

Ma, OK.
Ako vas interesuje programiranje kartica, linkovi i ostalo, dogovorite se pa cu vam dati cd sa uputstvima.

Shini na mail ponudu sa cenom za taj CD, ili ces mi ga "pokloniti" zbog povrede casti ??:D :D

Poslao sam Tomicu username i password za skidanje.
Posto nemam zelju da se reklamiram, ko hoce uputstva neka se javi Tomicu.

Pazite se od februara 2003. RTS pušta takav signal da svima koji nisu platili pretplatu crkava bojler. :D

Na temu satelitske televizije smo ovde već pričali pa malo potraži.

Nazad
Vrh Dno