Šta je novo?

2 zvučne, 2 monitora

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
W7, 1 zvučna Creative, druga zvučna AMD High Definition Audio Device.
1 monitor i 1 televizor.

Kako da pustim ton preko druge zvučne, da npr na 1 desktopu (monitor + creative) igram igre, puštam muziku dok na drugom desktopu (TV + AMD zvučna) ide film sa sve zvukom?

Nije odgovor na tvoje pitanje ali Mislim da ti nije AMD zvučna nego je to prosto zvuk preko hdmi kabla.

Nije odgovor na tvoje pitanje ali Mislim da ti nije AMD zvučna nego je to prosto zvuk preko hdmi kabla.

Pa dobro, žurio sam na ručak, loše sam se izrazio... :D
Meni je bitno samo da dođe signal do TV-a jer on ima svoje pojačalo i svoje zvučnike. ;)

Na default-device ide sav ton, znaci stavi default na onaj uredjaj na kome se igras.

Vecina plejera za video/filmove ima opciju da se bira izlazna zvucna karta, tu izaberi amd high definition...

Jasno mi je to. Ajde da probam da postavim pitanje ovako: Ne postoji rešenje sa kojim bi mogao da izaberem da recimo zvuk sa Google Chroma ide na AMD a ostalo sve na Creative zvučnu? Zašto Google Chrome? Zbog sajtova kao npr neokino.net - pustim film preko njega na TV i tamo ide i zvuk a sve ostalo kontrolišem preko monitora i slušalica...

:wave:

prvo - jeste amd zvučna . realtek audio čip je integrisan u amd kartice još od hd 2xxx serije. imaš dve audio karte u kompu.

drugo - sa win+P podesi ekrane kako ti odgovaraju (clone, extended desktop, eyefinity eventualno iz CCC)

treće (puno sreće) - control panal/audio/playback devices - izaberi sa koje će kartice da ti ide zvuk, a koja će da bude u listening modu.

sa dve kartice zvuk ne može da ide u isto vreme , ali možeš da ih mixuješ u programima tipa Tractor , i sličnim.

Poslednja izmena:
Mene zanima sledeće: Iz grafičke ide jedan hdmi u led tv i tu normalno ide ton ,drugi izlaz sa spojio DVI>Hdmi i ide mi na monitor ali tu nikako nemam audio i nema ga ni u podešavanjima tona ,ni nigde. Koristim SB live zvučnu. Znači kad gledam recimo film na led tv ja prebacim playback device na hdmi audio al kad bi recimo hteo da mi ton ide na zvučnike od monitora koji je povezan putem dvi to hdmi njega nema jer nema opcije da ga podesim? Opcija se pojavi samo onda kad isključim hdmi kabl iz grafičke na kojoj je prikačen led tv...

1.jpg
2.jpg

Pročitaj post iznad. Na windowsu ne mogu da rade dve zvučne u isto vreme.

Ili hdmi, ili spdif-out, ili analogna bananica. Biraj

Stavi izlaz na onaj uređaj koji daje najbolji zvuk. Meni je komp povezan sa monitorom u radnoj sobi, i tad koristim analognu vezu (sluške ili 2.1 sistem), kroz bužir do tv u dnevnoj sobi ide 10m hdmi kabla, a iz tv spdif optički kabl do av risivera i 5.1 sistema.

Kad prebacim na tv (win+p) kompjuter pamti da prebaci na hdmi integrisanu zvučnu u grafičkoj. Kad vratim na monitor, zvuk se vrati na analognu vezu. Potrebno je podesiti samo jednom da bi zapamtilo.

Poslednja izmena:
Ne,nisam ni mislio da idu dva izlaza već nikako ne mogu da dobijem ton na monitoru? Da ga prebacim kao što prebacujem za tv(hdmi) ili vraćam na zvučnu...

Poslednja izmena:
Proveri da li tvoj monitor podržava sound via dvi (260x podržava). If yes, procedura je ista kao za hdmi.
Ako ne podržava, a imaš ulaz za stereo 3.5mm bananicu na monitoru, poveži analogno sa creative zvučnom.
Sound blaster ima samo jedane front-out, tako da će ti trebati 1male-2female 3.5mm adapter. I da u windows sound panelu staviš tu zvučnu kao default.
Dovoljno je jednom, posle će da pamti.

Poslednja izmena:
Verovao ili ne monitor nema nikakva ulaz osim za hdmi i vga. Ton ima preko tog izlaza dvi to hdmi samo kad se isključi ovaj izlaz hdmi iz grafičke koji mi ide u led i kad on bude samo jedina opcija. Meni samo nije jasno zašto nema u control panelu mogućnosti da prebacim zvuk na monitor kao što imam da biram za hdmi na led,tj nema te opcije uopšte,pa da mogu da prebacujem između monitora(Dvi>Hdmi).Led tv(Hdmi) i zvučne?

Poslednja izmena:
Tu opciju imaš u katalist kontrol centru, additional options/audio settings.

Windows sound opcije svaki digitalni izlaz vidi kao posebnu grafičku. Tako da treba da ručno prebaciš.

Da ima audio ne znam što sam napisao da nema. Ali bi mi bilo lakše da može ovako preko hdmi i onako mi je brdo nekih stvari nakačeno na zvučnu :) Imam crimson ako si mislio na ccc ,da vidim sad da nađem to?

Edit:

Ne znam i ne mogu nikako da namestim da pusti ton na monitoru... nervira me jer ili ne znam ili zapravo ne može to što ja želim... Hvala u svakom slučaju :)

1.jpg

Poslednja izmena:
Ovako.

Posto hoces da igras igrice na Creative a da pustas film preko HDMi audio, to se radi ovako:

Default device mora da ti je Creative (na nju idu zvucnici ili AVR, sta god da si nakacio). Neke igre imaju izbor zvucne ali to je retkost, tako da ostaje na tome da ti je default device u Win - Creative.
U plejeru u kojem pustas film, npr. VLC, u sekciji Audio, pod settings, stavis Output module na DirectX, a ispod Device na AMD High definition Audio. Za BS Player je verovatno slicno ili vec koji god plejer koristis, a ima mogucnost odabira zvucne. DirectX kao "output" mora biti u plejeru definisan (osim kao plejer vec po defaultu koristi DX), jer drugacije ne mozes birati izmedju zvucnih.

I to je to. Na Creative igras igrice, jer je default device, a na plejeru gledas film, jer u njemu je izabrana druga zvucna.

Poslednja izmena:
Vrh Dno