Šta je novo?

2 Xonar karte u kucistu

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Da li je neko probao 2 Xonar karte u kucistu, odjednom, obe aktivne?
Imam STX, pada mi na pamet da nabavim DG za PC sudio sistem ali kako su oba Xonari, driveri su isti ili vrlo slicni, kako bi se to ponasalo u praksi? Control panel bi omogucio da se menja ili bih imao 2 panela ili kako? Ono jedna je enable, druga disable ili sve sto nije kliknem i ne mislim ne odgovara.

E super da neko ko se razume u audio, makar vise od mene, pokrene ovu temu. Mene isto to zanima, jer planiram da uzmem Xonar STX, ali mi smeta kod njega sto nemam sve one kodeke za surround standarde, filmove i igre. U principu pucao bih na onu "all in one, top of the line" :) Asus HD AV 1.3 Deluxe verziju, ali kontam da cu onda zrtvovati stereo kvalitet, a planiram neki HiFi sistem u narednih godinu dana da pribavim, za slusanje muzike iskljucivo u pocetku, a onda kasnije da dodajem komponente za multimediju.

Ne znam da li su te kartice "neshto posebno" pa da nece hteti da rade tj
da li mozda ima neki problem konkretno sa tim modelom pa da nece hteti...
Inache, dva kartice mogu da rade bez problema...

U audio devices izaberesh jednu za "primarna" i svi programi ce koristiti nju. Dok cesh drugu koristiti samo u onim programima u kojima prebacish da zvuk ide kroz nju. (i to podeshavash u tim programima) Imachesh dva odovjena podeshavanja za jachinu i to je to :)
Nema potrebe da se svako malo igrash sa enable/disable...

npr meni jedna zvuchna sluzi za slushanje muzike a druga za sve ostala gluposti... (klipove, filmove, igrice i sl.)

Poslednja izmena:
Kapiram ja kako rade 2 karte ali me brine software konflikt npr control panel podesavanja i sl.
Sto se tice 2 karte za stereo i surr ako planiras i avr dig out preko hdmi iz graficke odradice posao.

E super da neko ko se razume u audio, makar vise od mene, pokrene ovu temu. Mene isto to zanima, jer planiram da uzmem Xonar STX, ali mi smeta kod njega sto nemam sve one kodeke za surround standarde, filmove i igre. U principu pucao bih na onu "all in one, top of the line" :) Asus HD AV 1.3 Deluxe verziju, ali kontam da cu onda zrtvovati stereo kvalitet, a planiram neki HiFi sistem u narednih godinu dana da pribavim, za slusanje muzike iskljucivo u pocetku, a onda kasnije da dodajem komponente za multimediju.

HDAV 1.3 je dosta dobro odradjena i za stereo, ima izmenljive opampove, odlican kvalitet izrade, RCA izlaze, mislim da ne bi gotovo nista izgubio.

Ja imam Essence STX i XtremeMusic i to radi lepo i kako treba. Kao što je već neko napisao, samo izaberes u programu-plejeru koju karticu da koristi. Isto će da bude i sa 2 asusa.

Ali kako će oni Control Centri da rade, ne znam. Najbolje da probaš :) Ili uzmi za surround drugu marku...

Ma za surround imam hdmi dig out sa AMD graficke u AVR i bolje od toga ne mogu naci sa kompa.
DG mi treba kao alternativni izvor stereo zvuka (karta nije skupa).
Znam ja da Xonar i X-Fi rade zajedno ali ne znam kako bi se ponasala 2 Xonara sto se tice softwera.
Da kupujem DG samo da bih probao pa eventualno vratio, sto zakonski mogu mi je previse cimanja.

@gvlada & garson

Hvala vam puno! Upravo ste mi resili dilemu, skapirao sam ja da HDMI moze da gura kojesta prema nekom multimedijalnom sistemu tj. AVR-u, narocito ATI (nVidia cini mi se jos kaska po necemu, ako se secam dobro; nesto nije integrisano valjda vec mora nekako drugacije... ??? ), ali nikako da postavim temu, jer imam fore sa obzirom da jos stekam pare za karticu i nove sluske , "ucim" o HiFi, slusam sa vremena na vreme po koji sistem u NS-u... trazim se. :)
garson, isto sam i ja kontao sa te tacke kao i ti. Jedino sto gubim tu headphone amp funkciju STX-a, a ja se na sluske oslanjam puno, a kao sto rekoh moram da sacekam za sistem jos godinu dana. Evo sad planiram uskoro da menjam ove moje Sennheiser HD 418, sluske su za portabl uredjaje, ali na integrusi rade jako lepo, prijatan zvuk kad se slusa FLAC ili sl. Verovatno cu na neke entry level HiFi sluske da pucam u isto vreme kad i zvucnu budem uzimao, kao sto pomenuh. Recite mi da li bi na njima, tim nekim entry level HiFi sluskama, STX/Deluxe mogao da emulira surround preko Dolby Headphone-a (obe ga podrzavaju)? I tako mi prenese surround iz igara, filmova... Mislim nisu mi potrebne posebne 3D/surround ili slicno sluske? Znam da pise na ASUS sajtu ovo, ali cisto mi treba amin od strane nekog posto sam nov totalno u audio vodama, Asus:
" Dolby® Headphone
Dolby Headphone technology allows users to listen to music, watch movies, or play games with the dramatic 5.1-channel surround or realistic 3D spacious effects through any set of stereo headphones. "

Znaci HDMI bi mogao da zadovolji i posalje sve moderne kodeke i video signal AVR-u, naravno i ovaj da ih prezentuje, ako ih podrzava?
Mislim, meni surround i cela ta prica ne verujem da ce ikada biti bitna, svestan sam da je to mozda resenje malo losijeg kvaliteta, bar ne isto kao zasebna kartica kao izvor surround zvukova, ali nije mi bitan "top notch" kvalitet za to, dok za stereo/HiFi jeste... Zato sam i cekao da iskopam nesto vise o Deluxe 1.3 sto se tice stereo zvuka, pribojavao sam se da nije kao STX... osim onog headpone amp dela, sto sam odmah shvatio da nema. Taj HDMI izlaz na Asus-u moze i video da salje, samo ne 3D, jer je 1.3? 'Sam dobro povezao?

gvlada, ako kupis radi probe, javi kako je. :)
I jako veliko IZVINI, toliko sam offtopic, ali sad imam vas dvojicu pa rekoh da iskoristim. Mozete odgovor i na pm da mi saljnete, da ne hijack-ujem temu. Ako treba, izbrisite i post, nije greda... :)

Poslednja izmena:
fr0wn3r, ja da ti kazem za simulaciju 3D surrounda na slusalicama>
To radi na Essence STX i nije lose, ali nije ni priblizno pravom 3D setupu sa zvucnicima.
Cak mi deluje da je 3D simulacija bolje odradjena na X-Fi XtremeMusic kartici, koju takodje posedujem.

Ako je bitno, slusalice su AKG K 272 HD, koje su vrlo dobre.

Mislim, meni surround i cela ta prica ne verujem da ce ikada biti bitna, svestan sam da je to mozda resenje malo losijeg kvaliteta, bar ne isto kao zasebna kartica kao izvor surround zvukova, ali nije mi bitan "top notch" kvalitet za to, dok za stereo/HiFi jeste... Z

Problem je sto kazes surround a ovamo stereo/HiFi tj HiFi nije stereo, to znaci "Visoka vernost". Nekada tv nisu bili nesto pa se gledalo da to bude vezano za zvuk, da bi razbili monotoniju uveli su stereo a za vise od toga nije bilo mogucnosti. Danas audio i video postoji, imas stereo i surround a sve sto tezi originalu spada u HiFi.

Necu da kupujem bzv, zato sam i pitao na forumu. HDAV je besmislen ako neko poseduje AVR a sa cenom te karte bolje je jos malo doplatiti za AVR.
STX je dobar, moze biti jos bolje zamenom opampova. Uskoro izlaz i Asusov dac Xonar Essence One model.
Na slusalicama surround nije toliko los mada mene ne impresionira. Ne mogu 2 zvucnika na glavi da zamene 5-6 kutija u prostoru.

Ok, kontam. Vidim da se slazete oko surrounda. Nadam se da ce me posluziti neko vreme taj koji budem izvlacio iz sluski.

@ gvlada, da kontam i ovo. Nisam bio precizan dovoljno. Nece se ponoviti. :)

Taj DAC zvuci zanimljivo, pogledacu po netu sta ima o njemu.

Koristim dve audio karte Creative Music Xtreme Platinum i M-Audio Audiophile kartu.
Obe verzije kartica su za zasebnu namenu.
Creative koristim za slusanje muzike i gaming dok M-Audio povezujem sa mikserom za snimanje muzike (studio home recording)
Koristim Windows 7 32 Bit i nema apsolutno nikakvog konflikta vezano za drivere,bilo kakav problem.
Eto ako neko mozda hoce da izvede ovakvu kombinaciju cisto da pomognem.

P.S.Dva Xonara bi definitivno kotrolisao jedan isti driver.
Kontrol panel bi imao funkciju za obe karte tako da bi tesko moglo da se izvede zasebno podesavanje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno