@gvlada & garson
Hvala vam puno! Upravo ste mi resili dilemu, skapirao sam ja da HDMI moze da gura kojesta prema nekom multimedijalnom sistemu tj. AVR-u, narocito ATI (nVidia cini mi se jos kaska po necemu, ako se secam dobro; nesto nije integrisano valjda vec mora nekako drugacije... ??? ), ali nikako da postavim temu, jer imam fore sa obzirom da jos stekam pare za karticu i nove sluske , "ucim" o HiFi, slusam sa vremena na vreme po koji sistem u NS-u... trazim se.

garson, isto sam i ja kontao sa te tacke kao i ti. Jedino sto gubim tu headphone amp funkciju STX-a, a ja se na sluske oslanjam puno, a kao sto rekoh moram da sacekam za sistem jos godinu dana. Evo sad planiram uskoro da menjam ove moje Sennheiser HD 418, sluske su za portabl uredjaje, ali na integrusi rade jako lepo, prijatan zvuk kad se slusa FLAC ili sl. Verovatno cu na neke entry level HiFi sluske da pucam u isto vreme kad i zvucnu budem uzimao, kao sto pomenuh. Recite mi da li bi na njima, tim nekim entry level HiFi sluskama, STX/Deluxe mogao da emulira surround preko Dolby Headphone-a (obe ga podrzavaju)? I tako mi prenese surround iz igara, filmova... Mislim nisu mi potrebne posebne 3D/surround ili slicno sluske? Znam da pise na ASUS sajtu ovo, ali cisto mi treba amin od strane nekog posto sam nov totalno u audio vodama, Asus:
" Dolby® Headphone
Dolby Headphone technology allows users to listen to music, watch movies, or play games with the dramatic 5.1-channel surround or realistic 3D spacious effects through any set of stereo headphones. "
Znaci HDMI bi mogao da zadovolji i posalje sve moderne kodeke i video signal AVR-u, naravno i ovaj da ih prezentuje, ako ih podrzava?
Mislim, meni surround i cela ta prica ne verujem da ce ikada biti bitna, svestan sam da je to mozda resenje malo losijeg kvaliteta, bar ne isto kao zasebna kartica kao izvor surround zvukova, ali nije mi bitan "top notch" kvalitet za to, dok za stereo/HiFi jeste... Zato sam i cekao da iskopam nesto vise o Deluxe 1.3 sto se tice stereo zvuka, pribojavao sam se da nije kao STX... osim onog headpone amp dela, sto sam odmah shvatio da nema. Taj HDMI izlaz na Asus-u moze i video da salje, samo ne 3D, jer je 1.3? 'Sam dobro povezao?
gvlada, ako kupis radi probe, javi kako je.

I jako veliko IZVINI, toliko sam offtopic, ali sad imam vas dvojicu pa rekoh da iskoristim. Mozete odgovor i na pm da mi saljnete, da ne hijack-ujem temu. Ako treba, izbrisite i post, nije greda...