Šta je novo?

2 telefonske linije

djordje

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.10.2002
Poena
309
Uskoro cu imati 2 telefonske linije. Mogu li se konekcije povezati, tako da
mi download ide npr: 9KB/s umesto 4.5KB/s?

Uz naravno jos jedan modem.

Moze, ali ni ja ne znam sve tacno kako.
I ja uskoro treba da dobijem jos jednu liniju.
GetRight ima opciju za download preko dve linije simultano.

Da bi se povezao na dve linije trebaju ti 2 modema 🙂 logicno
E sad u setovanju za konekciju neznam tacno gde se nalazi imas opciju use multilink ili tako nesto,cekiras to i onda treba da dodas drugi broj koji ce da zove .Jedina prepreka u svemu tome moze biti to da tvoj provajder mora da omogucava multisesion (nekada je imao tehnicom) jer u celom ovom setovanju koliko se secam mozes da podesis jos samo dodatni broj a ne konekciju username i sl..
Mada ja sam se stim igrao mnogo davno pa mozda sada ima neka bolja fora..

u svakom slucaju nadam se da sam ti barem malo pomogao
Poz.Bane ,)

Mislim da danas vecina providera podrzava PPP Multilink protokol, ali ko zna...pitaj svog. Kao sto rece Barakuda, stvar je u tome da i klijent i server moraju da ga imaju obezbjedjenog.

Tebi je potrebno da imas oba modema u istom kompu, ukopcane linije u njih i onda uradis sljedece: napravis obicnu konekciju ka svom ISP-u, u properties iste odes na karticu General, pa dole u polju connect using oznacis oba modema, a na kartici Options oznacis Dial all devices...

U slucaju da zelis da dinamicno pozivas i spustas konekciju na svakom od modema ponaosob, a u toku trajanja konekcije, ukljucis ono trece: Dial as needed! Ipak, u ovom slucaju ces morati malo da pitas svog IPs da li pruza podrsku za BAP!

Poz

Koliko ja znam ni jedan domaci ISP ne podrzava multilink.
Inace, http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q307849&sd=tech

Ne znam za analogni, ali za ISDN uglavnom podrzavaju multilink......naravno, multi ti ga i naplate, ali podrzava.....probao sam na Sezamu, Beotelu i YUBCu.....

i drenik i beotel(ne onaj sa greb kartice) podrzavaju

ali neces imati 9 vec oko 7-8 k
ja probo i toliko sam imao(2 digitalne)

djordje je napisao(la):
Uskoro cu imati 2 telefonske linije. Mogu li se konekcije povezati, tako da
mi download ide npr: 9KB/s umesto 4.5KB/s?

Uz naravno jos jedan modem.
Teorijski bi trebalo da bude 9KB/s, tj. duplo, ali je u praksi to dosta manje (u najboljem slucaju 70-80% brze)...

Ja sam sa YUBC-om probao multilink analognim linijama i radi sasvim lepo! :happy:

valjda ovako

Sigurno ti trebaju dva modema. Uradi ovako.
Using More Than One Modem at a Time
Added 11/6/00

(Win98, WinME and Win2000)
If you have two phone lines in your home and want to use them both to dial out,
you can use MultiLink, which will effectively double your connection speed.

Create a dial-up connection like your normally would.
Right click on the icon and select Properties
Click on the Multilink tab
Click on Use additional devices
Click on the Add
Click on the other modem you would like to use
If your ISP allows, you can use the same phone number, otherwise enter an additional phone number to dial.
You should now connect with both modems.
You can confirm this by opening up your dial up connection in the System Tray after you connect.

--------------------------------------------------------------------------------
Tako pise ali ja licno nemam iskustva ali voleo bih da imam. SRECNO.

Nazad
Vrh Dno