Šta je novo?

2 pitanja

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Dve stvari u win xp me nerviraju a nikako da ih resim.

1. Hteo bih da svi folderi u windowsu budu pregledani kao list. To je opcija view-list. Znaci da li postoji opcija u winu da kazem da mi svi folderi budu tako podeseni a ne da moram za svaki folder da podesavam view-list.

2. Ako avi fajlove hocu da otvaram recimo u bs playeru(a pored bs playera imam jos dva divx playera) ja stavim opciju open with-bs player i stavim da mi uvek otvara sa tim playerom i to je u redu, zanima me da li mogu da stavim da mi te avi fajlove pokazuje kao bs player fajlove. Jer nekada mi pokazuje kao windows media player fajlove a nekad kao bs player. Znaci kako da nateram da mi uvek pokazuje kao bs player fajlove.

2. Ako avi fajlove hocu da otvaram recimo u bs playeru(a pored bs playera imam jos dva divx playera) ja stavim opciju open with-bs player i stavim da mi uvek otvara sa tim playerom i to je u redu, zanima me da li mogu da stavim da mi te avi fajlove pokazuje kao bs player fajlove. Jer nekada mi pokazuje kao windows media player fajlove a nekad kao bs player. Znaci kako da nateram da mi uvek pokazuje kao bs player fajlove.
Treba u Preferences, File Types da bude cekirano AVI, onda bi trebalo svaki avi da bude bs player file.

gde je taj preferences-file types?

zna li neko odgovor na prvo pitanje

udjes u neki folder izaberes view -> list, zatim odes u tools -> folder options -> view -> apply to all folders.

Poslednja izmena:
otvori bilo koji folder i idi na tools -> folder options -> i odaberi karticu "File types"

(ili iz Control Panela u folder options)

tu je spisak svih mogućih ekstenzija, nađi onu koja tebi treba (npr AVI) i kada klikneš na nju ispod ti pišu neke informacije ... prvi red kaže "Opens with: .. " pa naziv programa koji otvara, pored je dugme "Change". Klikneš na njega i odabereš program koji otvara taj tip.

Neki programi imaju svoja podešavanja za asocijacije sa tipovima fajlova, tako da otvoriš program pa u njegovim podešavanjima štikliraš tipove fajlova za koje hoćeš da on bude zadužen ...

Ako program ima to je svakako lakše, ali prvi način ti je "univerzalan" ...

zna li neko jos odgovor na 2 pitanje.
Na mojoj sličici ti je na BSPlayeru druga ikonica sa leva za Preferences.
Ako koristiš neki drugi skin, postavljanjem miša iznad ikonica dobićeš "oblačić" sa nazivom, pa pronađi koja ikonica pokreće preferences...

Prilozi

• BSPLAYER.webp
    BSPLAYER.webp
    45.8 KB · Pregleda: 44
Nazad
Vrh Dno