Šta je novo?

2 pitanja vezano za lcd- led

Učlanjen(a)
11.03.2011
Poena
159
Citam ovde da mnogi ljudi prijvaljuju kako im je bolja slika kad puste film preko usb playera nego kad povezu tv preko hdmi? Kako je to moguce? Uglavnom je to bilo kod korisnika lg-jevih televizora,pa me zanima jel isto vazi i za samsung?

Druga stvar, da li recimo u 40 incha dijagonali c630 vredi 100 eura vise od c530 s obzirom da nema ultra clear panel (kao c650 ) a ima uzasno spor odziv kao c650?

Jel onda, koliko shvatam, c630 je jednak c530 po kvalitetu slike jedino ima losiji odziv od c530 pa ako planiram da koristim kao monitor oba bolja varijanta bi bila c530 zar ne pa cak i da je ista cena oba televizora bas zbog tog input laga na c6xx seriji televizora?

hvala

naravno da nije moguce,
jedino sto je moguce je da im izvor tj. source bude razlicito podesen. ( lupicu, recimo za HDMI 1 sport a za EXT 2 dynamic )

hdmi prenosi digitalni signal tako da se konverziju u sliku radi tv, isto kao i sa usb-a.
sve ostalo je ili do kvaliteta zapisa, ili do opcija podesavanja tv- za razlicite izvore

2) vredi vise.

Poslednja izmena:
TI si bukvlano pita ?Jel bolje belo ili nije...
Sta povezes preko hdmi-a ? mobilni, tablet,htpc,kompjuter, media playuer ?

Poslednja izmena:
Google typo ;)

Nravno da ce biti razlike u zavisnosti sta povezes preko HDMI-a ...

Mislio sam hdmi povezivanje preko pc-a.

Hm, ne razumem ako c630 nema ultra clear panel i ima dinamicki kontrast "skoro" identican kao c530 a pritom ima kriminalan input lag pa je gotovo nepotrebiv sa stanovista pc monitora.. za igranje pa cak i bilo sta(s obzirom da to kasnjenje moze da bude iritirajuce) zasto je onda model c630 uopste i skuplji od c530 ?Zato sto ima dlna i "nepotrebivih" 100 hz? .. (koji moraju da se tweekuju ne bi li nekako dobili dobar odnos za filmove,igrice itd. Drugom recima tih 100 hz koliko pomaze toliko moze i da smeta i da se prozove cistim marketinskim trikom)
A na kraju, danas video i famozan c650 i u radnji sam i gasio svetla i palio, da li se isplati dati za taj tv 200 vise nego c530 apsolutno ne..posto sam ja maximalno koliko se trudio video 3-5% posto razlike u slici,dinamici..
Tako da nije bas koliko para toliko muzike..

A da ne pricam koliko sam razocaran u led seriju samsunga... c6000 ima istu sliku kao c650 .. identicnu.. a opet je skuplji za 200 eura.. i tako sve po 200 eura.
Jedina prava stvar koja duboko odskace od svih tih tv-ova i koja se isplati za duze staze, je lg le 8500 ipak je to full led, i slika izgleda bolesno dobro. I ako mi neko kaze da ijedna plazma moze tako kvalitetnu sliku da proizvede gresi. Ja sam vlasnik g20 plazme.. koja kosta i vise od tog lg-a pa nista od dubine i kontrasta koji pruza lgev pomenuti model. O lg lx9500 da ne pricam,to je savrsenstvo trenutno i u 3d u i u 2du a jeftinije je od v plazme panasonicove ...A ja mislio samsung preuzeo stafetnu palicu...

Poslednja izmena:
Ne koristim televizore, ali preko pc-a moze samo da ima kvlaiteniju sliku od bilo kog standalone i build in playera(mada razlika je veoma mala) ako se koriste odogovarajuci programi i podesvanja, u suprotnom moguce je i obrnuto.

Nazad
Vrh Dno