Šta je novo?

2 monitora na laptop-u

DarkNinja

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2005
Poena
319
Da li mugu na laptop-u koji ima D-Sub i DVI da se prikljuce jos dva monitora i tako da se koriste istovremeno 3 radne povrsine, tj da 3 monitora obrazuju 1 radnu povrsinu?

Verovatno ne, tj skoro sigurno.
Na poslu smo koristili tinkpada sa dockom, na docku dvi i dsub... monitor je je prikazivao isto sto i jedan od izlaza ako se dobro secam.

Trebalo bi da moze sa spliterom, vec je neko pitao isto to ali za desktop mashinu.

ne, koliko sam ja razumeo pitanje covek ne trazi klon vec extend na tri monitora.

Ja o tome i pricam. Znam zenu koja ima tri monitora na jednoj masini, i na svakom druga slika :) Koristi neki mali uredjaj nesto tipa spliter, ne znam tacno sta je. U svakom slucaju, moze na desktopu, ne znam zasto ne bi moglo i na laptopu.

To nikako nije obican video splitter... ima matrox uredjaj koji to radi, ali gde ga naci...

Da li je neobican ili obican nemam pojma. Evo upravo sam pogledao uredjaj, cetvrotoportni video spliter, tako pise na njemu, firma Digitus, i na njega su povezana 3 monitora. I nije clone.
Evo i linka http://www.digitus.info/en/products/datacom/?c=1288

Poslednja izmena:
Ovo je stvarno VRH!!! Ali sam ja mislio da stavim 2 monitora na lap, e sad, jedan bi trebao ad bude za internet, jedan za tv ili neku drugu delatnost, a lap da gurnem u neki cosak i njemu da ugasim monitor ili da se na njemu vrti samo neki software za monitoring ili programiranje. Sad glavno pitanje je kako da ja gledam film na ta 2 monitora, tj kako da razvucem sliku a da ne predje na treci???

Koja bi grafika meni trebala uopste za ovako nesto??

Isto to sto radi taj Matrox radi i ovaj Digitus. Zena koja koristi to radi na berzi, i ona rasiri sve svoje prozore preko 3 monitora. Sto se tice grafike, ima dve kartice i taj spliter, ali ne mogu sad da kopam da vidim kako je to sve povezano na 3 monitora. Na jednoj grafickoj su zauzeta dva izlaza, a na drugoj jedan i to je nekako povezano sa tim spliterom kod koga su prikaceni jedan ulaz i jedan izlaz. Jedino sad ne mogu da kopam da vidim sta odakle gde. Mozda je to moglo i jednostavnije da se resi, nemam pojma ko joj je ovo kacio. Vidim da ovaj matrox ide samo na jednu karticu, sto je mnogo jednostavnije.

Poslednja izmena:
Spliter verovatno koristi VESA standard da se predstavi kartici kao veoma cudan monitor... npr.. 3840x1024 (tj 3*1280x1024). Kada se graficka prebaci u taj mod onda spliter samo deli video signal i salje svakom monitoru posebno. U samom spliteru se nalazi video procesor koji obavlja sve te stvari.

yooyo sto mi kopiras potpis :D
Izvinjavam se za OT :)

Verovatno si u pravu. Nisam se zavlacio da vidim kako je to sve ispovezano, ali u svakom slucaju radi bez problema, i ponasa se kao jedan veliki monitor. Znaci nije varijanta da se jedan program otvori u jednom monitoru a drugi u drugom, nego opusteno prevlacis prozore sa jednog na drugi monitor.

Vrh Dno