Šta je novo?

2 monitora na 1 kompu.

Packy

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2008
Poena
360
Mozda ce nekom zvucati cudno, ali razmisljao sam da kupim jos 1 monitor od 24 inca, (jer su televizori dosta skuplji) koji bi sluzio iskljucivo kao televizor. Nemam iskustva s tim, ali citam po forumima da je to izvodljivo. Imam karticu GeForce 8500 GT koja ima VGA i DVI izlaz. Imam i analognu i digitalnu karticu u kompu preko kojih gledam televizor. Znaci, stari monitor bih ostavio ukljucen u VGA i sluzio bi mi i dalje za ostale radnje na kompu, dok bi novi bio u DVI i sluzio kao TV i za pustanje filmova. Vidim da graficka kartica ima mogucnost "multiple displays". Da li je ovo izvodljivo?

Poslednja izmena:
Да изводљиво је уз помоћ "multiple displays" опције, што се своди на исто као и кад шаљеш сигнал са компа на Тв. Повежеш кабловима и превучеш шта хоћеш да ти иде на други монитор и то је то.
Е сад колико се то исплати :> монитор од 24" испод 200е мислим да тешко може да се нађе + тв картица ако се тренутно нема, једно 30ак навише, те је потребан нонстоп укључен комп. По мени, боље је или да се купи неки монитор са Тв тунером у себи који ради и кад комп није упаљен што кошта од 300е па навише, или да се узми некиЛцд Тв од 22-23"

Ili kupi neku externu tv karticu koja mozhe da radi nezavisno od rachunara pa po potrebi menjaj ulogu drugog monitora iz tv-a u extended desktop itd...

Izvodljivo je naravno, plus su 2 X 24" u extended mode-u dobitna kombinacija za bilo koji rad koji zahteva vecu radnu povrsinu.

Znaci, stari monitor bih ostavio ukljucen u VGA i sluzio bi mi i dalje za ostale radnje na kompu, dok bi novi bio u DVI i sluzio kao TV i za pustanje filmova.
Slika preko DVI može biti oštrija što je samo jedan od razloga da uradiš obrnuto, monitor na DVI, a drugi koji će biti za TV i filmove na VGA :)

Stvarno slabo pratim externe tv kartice i sta one pruzaju.....imam jedan 19'' crt interesuje me da li moze da se iskoristi kao tv uz jednu eksternu tv karticu....naravno bez kompa????

Stvarno slabo pratim externe tv kartice i sta one pruzaju.....imam jedan 19'' crt interesuje me da li moze da se iskoristi kao tv uz jednu eksternu tv karticu....naravno bez kompa????

Moguce je, prosle god. sam prijatelji narucio neku externu leadtek TV kartu i monitor 22", covek je koristi kada mu komp nije upaljen za pracenje TV programa.

oko 5 iljadarki su te eksterne (koje rade bez kompa) tv kartice, ja sam imao jednu i mnogo je jeftinija varijanta nego kupovina lcd tv-a a istu funkciju vrse...

Vrh Dno