Šta je novo?

2 modula razlicitih brzina

whiplasher

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2007
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600x + NZXT Kraken X63
Matična ploča
MSI Mag B550 Tomahawk
RAM
G.Skill 32GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16
GPU
Powercolor Red Devil 6700 XT oc
Storage
Samsung 850 Evo 250gb + Patriot Burst 480gb + Storage hdd-s
PSU
Evga GQ 850W
Kućište
Coolermaster Mastercase 5 pro + Tempered glass
Monitor
AOC Q32E2N
Miš & tastatura
Anne Pro 2 lubed + foam, Logitech MX518 Hero, G500, ROG Spatha X, ROG Keris, ROG Gladius III Wireless, Asus Tuf M3
Ostale periferije
APC Line-R 1200
Mobilni telefon
S23 plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
pokusao sam da nadjem u prethodnim postovima odgovor na ovo pitanje da ne spamujem ali na zalost nisam nasao. Imam 1 gb kingston rama na 800. Medjutim posle sam nasao sasvim slucajno i jos jedan modul od 1gb 667 meni nepoznatog proizvodjaca. MB je asus M2N-E SLI ubacio sam 1gb kingston u prvi slot a 1gb non name u drugi. Uradio sam onaj mem test u biosu i lijepo se podigao sistem. U Visti dok sam imao 1gb kingstona dobio sam memori ocjenu 4.5 a procesora 4.9. Sad sam dobio ocjenu memorije 5 i procesora 5.1. E sad intereuje me dal ona sad uopste radi u dual chanel modu posto su razlicitih brzina, i da li bi osjetio napredak kada bi kupio jos jedan modul kingstona 1gb 800 umjesto te 667?
I jos jedno pitanje znam da nije vezano za ram ali da ne otvaram jos jednu temu. Programi za mjerenje temp proca, recimo everest i pokazuju mi da proc 4200 x2 dual core ima temperaturu jednog jezgra 25 a drugog 20. Da li je to normalno?

Poslednja izmena:
trebalo bi da radi u dual chenelu,
kazem trebalo bi jer za dual uglavnom trebaju moduli istog proizvodjaca
mozes provertiti sa cpuZ-om
e sad posto ti je jedan modul 667 a drugi 800
taj od 800 se automatski spusta na 667

Poslednja izmena:
Sigurno ne radi u dual chanelu, da bi radio potrebne su dve memorije sa istim tajminzima, znači moduli ne mora da budu od istog proizvođača, niti identična, samo isti tajminzi

Sigurno ne radi u dual chanelu, da bi radio potrebne su dve memorije sa istim tajminzima, znači moduli ne mora da budu od istog proizvođača, niti identična, samo isti tajminzi

pa moze u BIOS-u
da podesi SPD i dobija module sa istim tajminzima
uglavnom su ploce te koje hoce da zezaju sa razlicitim modulima
jer ja sam imao vise situacija gde na jednoj ploci dva razlicita modula ne radu u DC
a na drugoj ploci bez problema rade u DC

Jesi siguran da ne mogu da rade 667 MHz i 800 MHz u dual channalu ???
Valjda se ona od 800 MHz automacki downclockuje na 667 MHz i olabavi timinge nek budu iste kao shto ima ona od 667 MHz.... Video sam ovde usera koji ima jednu od 533 Mhz i jednu od 667 MHz u dual chanallu sa tim da je ona od 533 Mhz kloknuta na 667 Mhz ali sad ne mogu da se setim koji je to user.....
Inache mogu i 3 x 1 GB da rade u dual channalu ( asinhronom ) Isto tako i 2 x 1 GB + 512 MB....

EDIT: Preteche me KIBLA`s :)

Poslednja izmena:
hvala vam puno

Pusti cpu-z i vidi da li rade u dual channel-u, trebalo bi da rade bez problema, cak bi mozda mogao i ovu od 667 mogao da dignes na 800 i da ti onda obe rade na 800MHz, ali ovo moras da isprobas

rade u single chanel i malo sam cackao u biosu ali nisam uspio da dignem ovu na 800.

Ma ako radi u Singlu dobro je.... Sa dual channal-om bi imao dobitak od nekih 3 % pa do nekih 10 %.... Znachi skoro zanemarljivo....

stavio sam ih i u dual chanel na 667 ali je sistem bio jako nestabilan, nekad nece vista da se ugasi , nekad da se digne. A i single radi bez problema

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno