Šta je novo?

2 meni VEOMA interesantne stvarcice

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Eto cisto me interesuje, inace tesko da cu ovo u skorijoj buducnosti uzimati…
Naime, kakav je vas stav o Wide Screen TV i Barebone sistemima ( npr MSI MEGA)
Sto se tice televizora, ja sam stvarno zbunjen, da li je je dosta prirodnije gledanje u 16:9 i da li uopste vredi dati 70 000 ili 80 000 hiljada za takvu stvar. Ja sam inace po ovom pitanju dosta kenzerviran :D , pa zato zelim da cujem i vase misljenje! Msi je mene odusevio, dodje mi da prodam moj PC i Liniju, dodam nesto love i uzmem onu bombonu. Koliko su ti sistemi zaziveli u stvari kod nas, i koliko ibi vi voleli da ih imate umesto obicnih PC-ja. Ovde overklokeri nemaju sta da traze :D :D :D

Eto da ne smaram vise, nadovezacu se kasnije na vasa misljenja..
Poz za sve
Bozidar

Pa ono.. ja mislim o tome kao o PlayStation, Xbox i ostalim stvarima.. ali je svakako fino za ljude koji prvi put uzimaju komp..

Wide TV je neupotrebljiv za bilo shta osim DVD filmova i Divxa....4:3 gledash kao na svakom Tvu, tako da je neisplativ shto se mene tiche....
MSI mega nije losha stvar, pogotovo za one koji se slabo razumeju u kompove ili ih ne koriste bash previshe....

ne znam,ja sam u zadnje vreme odlepio na shuttle barebone,bas zbog toga sto je odlichan za neko umrezavanje za igranje,a imas i jedan pci i jedan agp slot :)
mada nije to za ozbiljnu mashinu..

widescreen moze da uzme samo neko ko gleda samo filmove ili neko kome je to drugi tv u kuci,ili neko ko ima "visak kapitala" a nezna u sta da ga ulozi

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Pa ono.. ja mislim o tome kao o PlayStation, Xbox i ostalim stvarima.. ali je svakako fino za ljude koji prvi put uzimaju komp..

Sta fali Playstatio 2-ci strasna stvar za igrice
posto ja igrice neigram na kompu a imam mladjeg brata PSX dobro dodje

mnogo bolji od MSI mege je iwill Barebone system !!!!
mnogo je ql, mozes da menjas procesor i graficku koji su najbitniji deo sistema.

U cemu je for a? Kako kod MSI ne mozes da menjas procesor i graficku? Inace stvarno mi deluje kao opaka stvar, a posto ja nisam neki PC freak :D stvarno sam u dilemi da li da ga kupim!
Sto se tice Wide Screen-a, opet ne kapiram kako ne moze da se gleda obican program preko celog TV, u tehnomaniji sam odgledao neki spot, i nekoliko minuta NBA-a i to skoro sam siguran preko celog ekrana. Cena Sony-a FX66 je 60+, a Wide-a oko 70+. Pa sad, zar nije logicno da oni zazive danas? Naravno pod uslovom da mogu da prikazu preko celog ekrana dati progrram…

wide je po meni skroz bez veze, iako ima i saltelitskih kanala koji se emituju u 100hz wide.. ali televizori su još uvek relativno mali i preskupi..

barebone je do jaja za multimedijalni centar.. zapravo, ja bih najradije imao barebone sa tv i sat karticom i projektor.. naravno surround zvuk.. kućni bioskop, al bukvalno :)

Stefan1 je napisao(la):
...

Sta fali Playstatio 2-ci strasna stvar za igrice
posto ja igrice neigram na kompu a imam mladjeg brata PSX dobro dodje

Pa u tom slucaju OK... ali ipak na konzolama mozes samo da se igras a to je po meni gubljenje vremena! No, dobro.. ako se nekome svidja i odgovara nemam nista protiv, samo umesto konzole neko da ima PC moze nesto i da nauci.. ;)

Ma shit, normalna slika na Wide screen-u je toliko mala da se ne isplati uzimati samo zbog dvd, to sam juce video uzivo! :eek:

Zavisi ja u Britaniji imam desetak stanica na kablovskoj koji podrzavaju 16:9 i mogu reci da je to stvarno super ugodjaj....i ako imas dvd sa 5.1 zvucnicima zagarantovano iskustvo koje malo ko ima priliku da vidi.....samo ako mozes nikako neuzimaj ove sa crt cevima do 90 cm vec plazmu ali to je preskupo.........Philips 50PF9965 je mene kostao oko 7000 BP ali sam ga pazario na kredit 24 meseca po 298 BP mesecno...kamata uracunata u ratu....zato je kupovina novog auta kasnila 3 meseca i nije mi zao...sad nemogu da dodjem do daljinskog od klinki i zene:)))))))
Barebone:))))))) njega nemozes svatiti ozbiljno...ma kolko ga proizvodjaci hvalili Amd 64...GB RAM....mada nameravam da kupim jedan kcerkama.....jer im bolji i netreba da uce M$ office...multimediju...i pokoju igricu....video sam jedan Iwill za 200 BP i neizgleda mi lose za njih.....ovako uzurpiraju moj.....ili zenin....kupim i nek se zezaju.....samo im stavim tv karticu i imaju potpuno zadovoljstvo

MSI Mega je lepa stvar za nezahtevne korisnike i devojcice :) ili one koji se eventualno tako osecaju :))). E sad... WideScreen je po meni glupost, osim ako neko nece ISKLJUCIVO da igra igre i gleda DVD. Mozda Bahatom ne smeta sto je sve 30-40% spljosteno, ali meni smeta i kada je 6% (kao kada gledate 1280 x 1024 na CRT-u) spljosteno. Eto... toliko!

Poslednja izmena:
byMaX lepo si opisao MSI Mega ali izgleda da je sve vise buducnos PC u jednom sve obuhvatnom MM sistemu kojem samo fali lepo pakovanje....i veeeeliki daljinski.....napolju 80% ljudi kupuje firmirane masine...(garancija...24h podrska..ne boli ih glava oko sitnica).....jako mali broj se sklapa...i to je namenjeno nama entuzijastima....
Svi hdtv tlevizori imaju 4:3 mod koji nije kod nekih bolje a kod nekih losije resen kod Philipsa on je resen tako sto visak do 16:9 je crni ram....meni nesmeta...cak mi i izgleda kao slika....
PS
Dali se Bahati odnosi na mene??????? Bahati koko se lako ovde etiketiraju ljudi:))))))))

Poslednja izmena:
Za wide screen mislim da se ne isplati kupovati. Bar ne kod nas. Slika, bar meni, ne izgleda lepo. Nekako je razvucena :p
Za barebone mislim da je pun pogodak! Malo, lepo, sve sto treba je tu! Naravno, ne za nesto ozbiljno. Za prosecnog korisnika idealno resenje, za nesto vise, nikako ne zadovoljava. Ja bih iskreno voleo da vidim jedan kod mene na stolu. Ne zauzima mnogo mesta. Ali to bi mi bila naravno druga masina. "Zver" bih drzao u drugoj sobi da ne pojede omaleni barebone :)

byMaX je napisao(la):
Mozda Bahatom ne smeta sto je sve 30-40% spljosteno, ali meni smeta i kada je 6% (kao kada gledate 1280 x 1024 na CRT-u) spljosteno. Eto... toliko!
ma nemoj da te spljostim ja... :crash:
:d :beer:

Vrh Dno