Šta je novo?

2 Maxtora DM + 9 za 2 meseca riknula!!

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Za dva meseca promenio sam dva Maxtora DM + 9 zbog bed sektora koji se pojave bukvalno posle mesec dana upotrebe. Bili su izuzetno tihi i nikakva skljocanja i buka se nije cula iz njih. Hardove sam hladio sa osmicom i nisu prelazili 30 C. Da li neko zna da se pojavila losa serija Maxtora ili vec neznam sta?

Svakome moze da uleti los primerak, ali ako ti se to zaredja na x diskova, onda si ili Marfijev sinovac ili nesto kod tebe nije u redu (napajanje, etc).

Nacitao sam se tih prica kako DM9+ crkavaju ko od sale a posto sam vlasnik jednog, vec previse pocinjem da strahujem za bezbednost mojih podataka pre svega sto nisam u prilici da mu obezbedim dobro hladjenje....

Tebi 2 za 2 meseca, a meni 6 Quantum AS-ova za 2-3 meseca, sve iz iste (lose) serije. Posle sam na istu masinu prikacio AS 40GB i taj i danas radi kod Muzzy-a.

Da je u pitanju napajanje verovatno bi mi riknuo i predhodni disk- Quantum LM20 ali je on izdrzao 2 godine i nema BS. Od tipa od koga sam nabavio DM +9 saznao sam da sam ja jedini koji mu je do sada reklamirao hard. To me malo buni.
Ja sam mislio da sam rekorder, medjutim Vocko svaka cast. cheers

...

Evo ja da kazem moje misljenje(nadam se da nece izazvati opet polemike), zadnjih 6 meseci sam prodao dosta Maxtora ali da kazemo nisam imao problem sa BB-ovima vec sa( i to kod 12 komada od 56) primercima hardova kojima je elektronika luda ,znaci gase se u toku rada bez ikakvog razloga( probano na svim boljim napajanjima ,enermax 55,450 chifteck 360,300 ,dtk 300) i na raznim plocama Asusu,Epoxu ,Biostaru(naravno PM is off in any case).
Najlaksi nacin da ih ispitam je ,krenem ghost da radim sa harda na hard npr 15 gb ghosta i kad vidim oscilaciju u brzini odnosno pomenuti primerci su u 100% slucajeva i "do" 50% sporiji u ghostu ,mogu jedino da konstatujem da je hard iz losije serije.Sisoft Sandra nije pouzdana ,kao ni hdtach za utvrdjivanje ovog kvara a u vecini slucajeva ljudima su masine jako bucne pa i ne cuju parkiranje glave(koje moze da se opise kao klak zvuk).
Ne znam da li ce na kraju crci, neke sam reklamirao a neke ne ali definitifno su SH..!
Planiram malo da ispitam 8mb-ajtne verzije istih.
Inace hardove sam uzimao na tri razlicita izvora isto procentualno.
Jedva cekam vreme kad ce zameniti HDD-ove pametnijom,brzom i bezbednijom medijom!

Daj ljudi nemojte da me prepadate, ja sam nedavno nabavio dva takva.......valjda nisam toliki baksuz da me zapadne, kako vi kazete, losha serija !!!

saznaces za mesec dana kakve si srece. :mrgreen: O:)

Sikili, nacisto ces da upropastis dilera.S tobom je bolje da covek nema nikakve veze.2 Diska za 2 meseca.Pa sta radis covece?Jel to neki server. :boom:

Moja je zelja da bude 12 komada za 12 meseci. Salu na stranu poceo sam da sumljam u sebe. Doneo sam kuci novi primerak DM +9 pa cemo videti za mesec dana. U pitanju je drugi dobavljac, nadam se da cu sa ovim primerkom imati vise srece.

Moja je zelja da bude 12 komada za 12 meseci. Salu na stranu poceo sam da sumljam u sebe. Doneo sam kuci novi primerak DM +9 pa cemo videti za mesec dana. U pitanju je drugi dobavljac, nadam se da cu sa ovim primerkom imati vise srece. :banana:

Vrh Dno