Šta je novo?

2 kompa na 1 monitor

marsi

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
320
imam dva kompa a jedan monitor, i nemam volje (citaj para), a i prostora, za jos jedan monitor. drugi komp je na netu 24/7, i monitor mi treba samo na par minuta dnevno za njega.
interesuje me da li postoji neki uredjaj koji resava moj problem, tj. omogucuje switchovanje dva kompa na jednom monitoru.
hvala.

naravno, KVM switch
ovaj moj prebacuje s kompa na komp preko 2xnumlock (brzo) i F1 za jedan, F2 za drugi komp.
jedini drawback je sto mora ps/2
analogne izlaze moze da prihvati, sto se TFT-a tiche, ja drzim KVM switch za mis/tastaturu a za TFT menjam DVI/D-SUB na dugme na monitoru

Poslednja izmena:
xex... ja imam TFT monitor sa DVI & VGA ulazom. dl masina je zakacena preko VGA ulaza, a velika masina preko DVI. Na monitoru imam dugmence SOURCE sa kojim biram jedan od 2 ulaza. dl masinu kontrolisem pomocu NetOP-a.

yooyo

Moj monitor ima dva D-SUB ulaza. Sa prednje strane pritiskom na jedno dugme biram signal a ili b.

Neznam kakav monitor imas. Zameni ga nekim boljim. Koji ima vise ulaza. D-SUB, DVI, BNC.

A mozes i neki polovnjak iz vise klase. Samsung 700p recimo ili Eizo.

A nije losa ni varijanta remote desktop connection ili ssh...Plus ne kosta nista,samo malo zivaca dok ne sredis sve

Remote desktop je i najbolja varijanta ako je drugi računar pouzdan, i ne gasi se nikad, a uz to sve ti je i najjeftinija varijanta. Switch nije loša stvar, imam jedan. Obavezno kupi neki sličan ovome što ti je preporučen par postova iznad - bez mehaničkih preklopnika (ne samo da prebacuje monitor, prebacuje i tastaturu i miša - konkretno kod mene duplim klikom ctrl).

@Ji 4Tze
nadjoh neki kvm switch http://www.datatelephonesupply.com/proddetail.php?prod=MPC321C&cat=81 na pc berzi, doduse najeftiniji ali to je i cilj... nego smara me sto je max rezolucija 1024x768 a meni treba 1280x1024...ako ti nije problem jel mozes neki link ka tvom switchu...

@ostali
inace od promene monitora nema nista, a remote desktop nije losa varijanta (mada planiram uskoro linux na toj masini), koja ce verovatno i da se desi ako ne nadjem odgovarajuci switch...

ja imam na jednom monitoru 3 kompa. 2 su preko switcha tako da koriste jednu tastaturu i misa, a treci koji je "odvojena jedinica", zahvaljujuci dual headu je uboden u drugi ulaz na mom monitoru tako da gledam film na vecem ekranu :).

Pita me drug kako na Samsung TFTu kontrolisati ulaze? U pitanju je 17" model, ne znam tacno oznaku, ali znam da ga je proslog leta platio 385 evra i da je jedan top of the class. Ima senzor umesto dugmeta (gasi/pali na touch :), ali nema nikakve dugmice na njemu. Takodje (ako vam nesto znaci u definisanju modela) ima skoro pun ugao vidljivosti (178 stepeni)...

ne znam za shta ti treba, ali kapiram da ako je par minuta dnevno onda mozhda mozhesh da probash da odradish posao preko VNC-a ? izashlo bi te skoro pa dzabe.

Pa ovako: Ima glavni komp (2.8 Intel, 1Gb Rama, 9800Pro) i drugi komp (2.4 Celer, 1 Gb Rama, GF4MX440). Monitor ima ulaz za DVI i VGA. On hoce da prikljuci prvi na DVI, a drugi na VGA ulaz. Kako moze da kontrolise koji komp hoce da gleda? Monitor nema nikakve dugmice, a u softveru koji dolazi uz monitor nije nasao nikakvu opciju.

evo nadjoh jos jedan kvm switch, koji mi po ponudi kod nas izgleda najbolje, http://www.alfa.com.tw/product_kvm.htm drugi po redu... obzirom da je cena oko 30€, sto mu dodje jos malo pa pristojna 17-ica, izgleda da cu da sacekam i kupim monitor...
u medjuvremenu sam podesio remote desktop, i blago receno sam se odusevio kako fino radi....
hvala na pomoci...
poz...

Evo resenja

Dorry je napisao(la):
Pita me drug kako na Samsung TFTu kontrolisati ulaze? U pitanju je 17" model, ne znam tacno oznaku, ali znam da ga je proslog leta platio 385 evra i da je jedan top of the class. Ima senzor umesto dugmeta (gasi/pali na touch :), ali nema nikakve dugmice na njemu. Takodje (ako vam nesto znaci u definisanju modela) ima skoro pun ugao vidljivosti (178 stepeni)...

...Monitor nema nikakve dugmice, a u softveru koji dolazi uz monitor nije nasao nikakvu opciju.

Ima jedna racunarska poslovica, glasi nesto kao:
kada sve ostalo ne upali, procitaj uputstvo. :D

Prenesi poslovicu drugu, i kazi mu da proba da drzi pritisnut taster/senzor malo duze. ;)

P.S. Javi sta je bilo.

Ja posedujem DIGITUS KVM DC OC-12... odlicna stvar...kupljen pre 8 meseci u IMTEL-u...sada ga nema koliko sam video...
Inace odlicno obalja posao za sta ti treba...3 click's and B-ERP here i come...:eek:)))

Vrh Dno