Šta je novo?

2 foldera na CD

morfnaom

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
609
ljudi, na jednom CD mi je neki beckup(jedan folder), ali i jedna igrica (drugi folder) koju bih vrloooo voleo da igram. Radi se o maloj igrici (nekoj strategiji).
kada sam pokrenuo setup file iz tog direkt. gde je igrica (sa CD), ista se i instalirala na moj racunar. kada je pokrenem (putem precice sa desktopa ili iz start menija) javi mi se poruka da ubacim CD, iako je vec unutra. Drugim recima, posto su na tom CD 2 Direkt (jedan od igrice, a drugi od tog beckupa) ta aplikacija (igra koja je instal. na hardu) ne moze da nadje onaj koji njoj treba sa tog CD. (napomena da sama igra ima autorun, ali se on ne pokrene po ubacibvanju CD iz vec pomenutih razloga i prisustva nekog bezveznog backup foldera koji nema veze sa tim)
Pokusao sam i sa virtual CD. kada sa tog CD formiram Vcd fajl(koji ukljucuje samo onaj folder gde je igra, ne i celi CD), "ubacim" CD kroz taj virtual CD. Onda se pojavi autorun (posto ga ima igra), ja kliknem play, krene ucitavanje i posle nekoliko sec. mi se javi meni koji se javlja kada kliknem na ikonu na desktopopu koja je formirana prilikom instalacije igre na hard. I na tom meniju ima play, opet kliknem ne play, ali on mi konacno javi da nema CD u drajvu. (iako sam virtuelno "ubacio" CD u drajv)

Braco, sta cu? Sto mi je cinit?
Verovatno je glupost i vecina vas zna resenje, ali meni nista ne pada na pamet, pa ako je tako-pomozite!

Hvala
Pozdrav!

Verovatno ces morati da krekujes igricu kako ne bi trazila CD.
Idi na http://www.gamecopyworld.com/ (potpuno legalan sajt :D)
tamo pronadji tu igricu i uputstvo kako da to sve lepo sredis :)

Pozdrav :wave;

i ja se slazem sa dijagonozom kolege, da ti je potreban crack. Samo najverovatnije on vec postoji na cd-u. Potrazi crack direktorijum i u njemu bi trebao da se nalazi fajl kojim trebas prekopirati fajl koji se nalazi na mestu gde si instalirao igru. Posle toga ti vise nece traziti cd.

I ja se slazem sa kolezama.Potrazi crack na cd-u ili na netu.

E Lazo dobar ti je home page.

Pogledaj da nema slucajno neki od File-ova extenziju .reg , to obicno imaju igre na kompilacijama za koje ne treba CD za igranje nego se startuje taj *.reg file da bi comp. ukapirao da je sve tu.

Inace koja je igra uopste u pitanju mozda ce biti jednostavnije ako je neko ima u arhivi.

George je napisao(la):
Inace koja je igra uopste u pitanju mozda ce biti jednostavnije ako je neko ima u arhivi.

Pa igra je Monopoly Tycoon. Inace, ne radi se o kompilaciji, nego o jednom CD na kojem je pored ove igrice (jedan folder) narezan i neki drugi koji je vezan za neke desete stvari (beck up).
Na CD nema kreka, pa mislim da je vec krekovana. Inace, to nisam siguran. Ali zar aplikacija koja je instal. na hardu i koja zahteva podrsku sa CD, kada se startuje u stanju da pronadje doticne fajlova (koji joj trebaju sa CD) iako je promenjena putanj. Drugim recima, taj program ima referencu na na pr. root CD, a taj fajl vise nije tamo nego je udaljenij za jedan folder.
Pitanje: da li ste sigurni da nije to u pitanju. Znaci, 100 % ste sigurni da program sa harda bez problema nalazi ono sto mu je potrebno na CD iako se to vise ne nalazi tamo gde on to primarno pretpostavlja.
Sto se tice kreka, i ja bih to prvo pomislio (normalno!), ali sve mi mirise na promenjene reference.
Da li sam u pravu ili da ne mislim vise i probam naci krek, pa cu onda videti da li sam bio u pravu???!!!

Pozdrav!

morfnaom je napisao(la):
Pa igra je Monopoly Tycoon. Inace, ne radi se o kompilaciji, nego o jednom CD na kojem je pored ove igrice (jedan folder) narezan i neki drugi koji je vezan za neke desete stvari (beck up).
Na CD nema kreka, pa mislim da je vec krekovana. Inace, to nisam siguran. Ali zar aplikacija koja je instal. na hardu i koja zahteva podrsku sa CD, kada se startuje u stanju da pronadje doticne fajlova (koji joj trebaju sa CD) iako je promenjena putanj. Drugim recima, taj program ima referencu na na pr. root CD, a taj fajl vise nije tamo nego je udaljenij za jedan folder.
Pitanje: da li ste sigurni da nije to u pitanju. Znaci, 100 % ste sigurni da program sa harda bez problema nalazi ono sto mu je potrebno na CD iako se to vise ne nalazi tamo gde on to primarno pretpostavlja.
Sto se tice kreka, i ja bih to prvo pomislio (normalno!), ali sve mi mirise na promenjene reference.
Da li sam u pravu ili da ne mislim vise i probam naci krek, pa cu onda videti da li sam bio u pravu???!!!

Pozdrav!

Moze da bude i to u pitanju, da softver ne moze da nadje ono sto mu treba. To sve zavisi da li je ta igrica napravljena kako treba ili su je napravili onako "ofrlje" pa nisu mislili na to da moze da se desi da neko nesto pomeri. Medjutim, posto si napisao kako si montirao direktorijum kao CD pomocu onog virtual cd programcica (kako li se zove) onda je ocigledno da nije u pitanju to da igrica ne moze da pronadje cd, vec ne moze da pronadje originalni cd. Zato ipak mislim da ces morati da je krekujes.

Pozdrav!

A mozda nije kompletna igra iskopirana u taj folder sa originala tj. mozda fale neki sistemski file-ovi, nije bas naivno ako si samo prekopirao igru na HDD pa posle kopirao na CD. Probaj da narezes posebno na CD samo igru kao da je original (jos ako imas CD-RW pa probas i obrises), a ako ne da je nadjemo negde ako ti je bas stalo.

George je napisao(la):
A mozda nije kompletna igra iskopirana u taj folder sa originala tj. mozda fale neki sistemski file-ovi, nije bas naivno ako si samo prekopirao igru na HDD pa posle kopirao na CD. Probaj da narezes posebno na CD samo igru kao da je original (jos ako imas CD-RW pa probas i obrises), a ako ne da je nadjemo negde ako ti je bas stalo.

Ma momci hvala vam na odgovorima u svakom slucaju. Ma nije da mi je bas stalo nego sam se malo zainatio da resim ovaj problem. NA zalost, nemam rezac nego sam se dokopao ovog CD, tj. nisam ga ja narezao.
Prvo cu da potrazimn krek na netu, pa cu, ako to ne upali da dalje lupam glavu. Zato vas pitam za adresu nekog sajta sa krekovima koji je malo sigurniji, odnosno koji nije jako opasan.

Hvala jos jednom, cenim to!
Pozdrav!

Sajt www.gamecopyworld.com je siguran i proveren, sta vise legalan je. Tamo imas krekove za igrice. Na drugim sajtovima za krekove i serial-e tesko da ces da nadjes ono sto mozes na gamecopyworl (za tu namenu). Probaj, nista ne kosta :)

Vrh Dno