Šta je novo?

2 eksterna monitora na laptopu, kako?

Eclipse

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
319
Imam laptop lenovo t430 sa jednim VGA izlazom.
Hteo bi da na njega prikacim 2 eksterna monitora (ne racunam njegov displej).
Da li je moguce to odraditi i kako?

Znam da postoje one usb graficke kartice, ali ne znam da li moze jedan monitor da radi sa tog izlaza a drugi sa integrisanog vga izlaza.
Performanse mi nisu bitne jer je laptop poslovni.

VGA splitter ti resava problem.

Da li imas Mini DisplayPort na tom T430?

Jesi li siguran da vga splitter moze tu da pomogne? Zar necu sa njim da imam istu sliku na oba monitora?

Pravo da ti kazem do sad nisam ni cuo za mini display port, ali koliko vidim poseduje ga.

Kako mogu njega da koristim?

Matrox dual head to go.

Meni treba da imam extended monitor, ali da ne koristim display od samog laptopa, nego da nakacim 2 externa monitora.

Varijanta Matrox dual head, mi je preskupa (ako su cene sa google-a tacne > 150$).

Izgleda da MiniDisplayPort ne radi kad se koristi integrisana grafika, nego samo kad se koristi nvidia chip, a po specifikacijama moj nema nvidia nego Intel HD Graphics 4000.

Ne moze spliter jer spliter daje istu sliku na 2 razlicita monitora. Covek hoce razlicite slike na monitorima.
Uredjaj koji to moze da uradi je Matrox Dual Head 2 Go, jer se prijavi racunaru kao monitor koji ima rezoluciju npr. 2048x768 i tu sliku izbacuje na 2 izlaza 1024x768. Iskreno me cudi da jos niko nije napravio uredjaj slican Matroxovom ali za manje para. Slazem se da je Matrox resenje preskupo, ali drugog resenja nema.

A i da uzmem tog Maxtora opet mi je to mala rezolucija za externe monitore.

Odustajem, koliko vidim i po drugim forumima, slaba vajda da cu ja to napraviti da radi :)

Pa ako si ovoliko planirao da se pomucis, onda je pravo vreme da odustanes :)

Eo danas ako budem imao zivaca cu probati da povezem t420 sa display port + vga monitorima.

http://www.tehnotronik.co.rs/index....eyword=display&option=com_virtuemart&Itemid=2

ovo je recimo odlicna stvar, ali je malo cena preterana... sledeca opcija ti je dock za ThinkPad ali je on u klasi cena tog Matroxa koji je sa mnogo jacom rez nego sto je yooyo naveo kao primer ;)

pff.. te rezolucija sam naveo kao primer.. Vidi ovde sta Matrox moze:
http://www.matrox.com/graphics/en/products/gxm/dh2go/digital_se/

2x 1920x1200, pod uslovomo da ubogi Intel HD moze da izbaci toliku sliku. Sta tacno zelis da prikazujes na tim monitorima? Berza? Izlaz iz nekog programa ili specificna grafika? Ukoliko ne mora windows desktop da se vidi vec neka grafika, mozda moze nesto drugo da se smisli, npr.. RaspberryPi 2 komada i 2 monitora, malo programiranja (npr. saljes JPG 1920x1080 na IP adresu Raspberry Pi uredjaja).

Poslednja izmena:
Probao sam, duzan si nam Milku, jer je ocigledno zbog pada secera u krvi i yooyo krenuo sa nemogucim kombinacijama :)

Intel HD3000

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    71.9 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
ASUS docking station koji ima da se nadje u crvenoj veleprodaji, koleza sretno koristi dva komada. Čak je testirao dva dockinga na isti komp, pa 6 monitora :)
MPC je oko 140EUR, mislim.

Vrh Dno