Šta je novo?

2 crknuta Macbooka 2008, popravka?

KizaLion

Čuven
Učlanjen(a)
09.11.2002
Poena
620
Imam dva laptopa A1181 stara 6 godina, jednom fali hard disk, a drugi treba da se formatira. Nijedan nece da se upali, a drugi kako sam cuo, ne radi mu ekran. Zanima me gde mogu da ih odnesem da od ova dva naprave jedan ispravan? Da li neko ima neku preporuku, zeleo bih da imam jedan Macbook, nego da prodam oba preko ebay-a..

Poslednja izmena:
Probaj na YT da nadjes klip kako da skines displej sa jednog ( i ugradis u drugi). Mislim da je prilicno jednostavno, sto bi placao takve stvari ako imas elementarno tehnicko znanje.

Imam dva laptopa A1181 stara 6 godina, jednom fali hard disk, a drugi treba da se formatira. Nijedan nece da se upali, a drugi kako sam cuo, ne radi mu ekran. Zanima me gde mogu da ih odnesem da od ova dva naprave jedan ispravan? Da li neko ima neku preporuku, zeleo bih da imam jedan Macbook, nego da prodam oba preko ebay-a..

Okreni Macolu. Oni rade svakakve popravke kad su pitanju mac računari. Nisu ni malo jeftini po tom pitanju ali ne košta te ništa di ih uz objašnjenje pitaš, ako ne poseduješ tehničko znanje, što reče fingon82 da sam zameniš display.

Ovako, sinoc sam cuo za Macolu, ali nisam siguran dali i koliko bi mi naplatili dijagnostiku kvara.

Skinuo sam sa neta ovo uputstvo:
http://www.powerbookmedic.com/Manuals/13-inch-macbook-manual.pdf

Do sada sam stigao da ga razmontiram. Problem je u tome sto oba nece da se upale (mozda su oba ekrana ispravna). Svi delovi su tu, baterija, hard disk, memorije. Da li to automatski znaci da je crkla maticna ploca (pa da narucim drugu sa ebay)?

To je to. Ti u stvari ne znaš šta ne radi. Možda je crkla i baterija, možda hard, možda ploča, ko to zna. Tebi treba stručan servis da ti dijagnostikuje kvar, što ni u Macoli ne bi trebalo biti skupo. servis i popravka je druga priča.Nadaj se da je samo baterija.

Da je samo baterija upalio bi ako je izvadi i stavi ga na punjac - ja imam stari macbook koji upravo tako radi.

Nazad
Vrh Dno