Šta je novo?

2+4 gb

bulldozerNS

Cenjen
Učlanjen(a)
19.12.2013
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 13600k & Arctic Freezer 34 Duo
Matična ploča
Gigabyte z790 gaming x ax
RAM
Kingston Fury 32GB Beast DDR5 5600MHz CL36
GPU
Gigabyte RTX 3070 8GB
Storage
KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe + Samsung 860 Evo 500GB
Zvuk
Altec Lansing VS4121
PSU
SEASONIC Focus GX 850W
Kućište
msi armor v715
Monitor
Asus ProArt PA278QV
Miš & tastatura
Razer Basilisk V3 & Keychron K4 PRO
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, imam u kompu neku memoriju, štap od 2gb, nemam mnogo informacija šta je i kakva je, evo fotografija ako vam nešto znači.
image_4869099f2718e493aeda591a8b1fbbe87e8c633c86.jpg
Planiram da kupim još 4gb, da bih imao 6 ukupno, pitanje je šta, kako,koju memoriju?
Ostatak konfiguracije:
amd athlonII x3 445
msi 770-c45
sapphire HD5770 1gb ddr5
lcpower 914BII 600w
wd blue 640gb
Hvala :)

Trazi bukvalno bilo koju memoriju koja radi na 1333Mhz i 1,5V. Naravno, ECC memoriju nemoj.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Uzmi Kingston KVR1333D3N9/4G. Ta se najbolje slaže sa postojećom.

Važi, hvala :) Još da priupitam, ako sam dobro razumeo dual channel radi ako su dva identična štapa memorije...da li mi je bolje kupiti isti ovakav i imati 2+2 dual channel ili 2+4 da nije dual channel? (možda je glupo pitanje al šta ću kad sam noob)

Dual channel moze da radi i kada je 2+4.

A inace je skroz nebitan i neprimeten u radu. "Upotrebljiv" je samo ako koristis integrisanu grafiku.

Poslednja izmena:
Preskoči samo Silicon Power memorije. Na toj ploči neće da rade u paru sa tom memorijom koju trenutno imaš.

Bolja opcija ti je kvantitet.
mada najbolja opcija ti je da prodas to tvoje i uzmes 2x4 Gb. ( naravno ako mogucnosti dozvoljavaju ) - ako ne onda 2+4 GB. na konto dualc.

Ju al ste vi ekspresni sa odgovorima :D
Da pretpostavljao sam da je 2x4 najbolje al ne mogu za sada.
Anyway uzeću ovaj kingston što ste preporučili. Hvala još jednom :happy:

Ma da, Kingston je najstandardniji - najkompatibilniji. :d

Dual channel moze da radi i kada je 2+4.

A inace je skroz nebitan i neprimeten u radu. "Upotrebljiv" je samo ako koristis integrisanu grafiku.
+1
Ju al ste vi ekspresni sa odgovorima :D
Da pretpostavljao sam da je 2x4 najbolje al ne mogu za sada.
Anyway uzeću ovaj kingston što ste preporučili. Hvala još jednom :happy:

onda 2+4
pogledaj po oglasima ako ti nije problem polovno , mozes da prodjes "bezbolnije"

Poslednja izmena:
2+4 ce da radi u dual channel rezimu,ali 2gb sa te od 4gb i ova od 2gb,restlo 2gb ce biti mapirano u single channel rezimu.nista tebe ovo ne zanima,to igra ulogu samo kod ozbiljnijeg koriscenja integrisane grafike,i nekih specificnih softvera.

2+4 ce da radi u dual channel rezimu,ali 2gb sa te od 4gb i ova od 2gb,restlo 2gb ce biti mapirano u single channel rezimu.nista tebe ovo ne zanima,to igra ulogu samo kod ozbiljnijeg koriscenja integrisane grafike,i nekih specificnih softvera.

Tako nesto.- to se valjda zove hybrid DC!

Ne bunite coveka, dual channel ili ne - apsolutno nebitno. :)

Ja bi najbolje ovaj stapic od 2gb prodao i kupio jedan stap od 8gb ako ga ploca podrzava i nema glavobolje oko uparivanja - oce-nece, moze-nemoze.

Na oficijelnom sajtu pise da ploca podrzava do 16GB rama, a ima 4 slota. Nema potrebe da se kocka sa modulima od 8GB.

Ljudi ne bih da otvaram novu temu za istu tematiku, potpuno ista ploca i memorija su u pitanju, i hocu isto da ubacim jos 4GB.
E sad me interesuje da li bih mogao da stavim neku Kingston od 1600Mhz, trebalo bi samo da se obori takt automatski na 1333 i to je to, radice OK?
Koliko sam skontao bitno je samo da se poklopi latencija?

Nasao sam povoljno KVR13N9S8/4, pa me interesuje da li bi ona mogla da se upari, ne znam sta je ovo S8 u oznaci u cemu se razlikuje u odnosu na moju?

Radice, ne brini. Eventualno da odradis update BIOS-a.

Vrh Dno