Šta je novo?

Periferni uređaji 2.1 zvucnici za PC

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

psychofedex

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2020
Poena
275
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600k, Deepcool AK400
Matična ploča
Asrock Z790 Pro RS/D4
RAM
Kingston Fury Beast Limited Edition, DDR4 32GB 3200MHz 16CL
GPU
Gigabyte Radeon RX 6950 XT Gaming OC
Storage
Crucial SSD 512GB, Samsung HDD 1TB
PSU
Coolermaster V850 Gold V2 850W
Kućište
Be quiet! Pure 500DX
Laptop
Macbook Air M1
Tablet
iPad Pro M1
Mobilni telefon
Xiaomi 15 Ultra
Pametni uređaji
Garmin Epix Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pitao sam u hifi temi ali da pitam i ovde.
Posto mi je macka pokidala kabal od jednog zvucnika, zapravo kako je protrcao, povukao je kabal iz vufera i jedna od igli se polomila i ostala u vuferu. Mozda bih i mogao da ga rastavim i izvucem i zamenim dzek, ali zvucnici su stari 15 godina sigurno, tako da i nije neka steta, mada su savrseno sluzili, Sonic Gear Evo 5 Pro su u pitanju.
Sta uzeti sada? Sobica mala, izolacija u zgradi naravno nikakva, cujemo se s komsijama kako disemo, tako da ne mora nista besno i jako (mada bih voleo), ali da bude kvalitetno, za nekih 10-15 hiljada, da su 2.1. Mozda, ali mozda bih isao do 20k ako stvarno vrede, mada ne vidim poentu jer cu ih svakako slusati na 20% max verovatno.
Jedino da budu kao future proof pa da dam sad malo vece pare.

Nema razloga da baciš te zvučnike.
Na činč konektoru se slomljena "igla" lako vadi , a i ceo kabl od
satelita do vufera se lako može zameniti....

Iglica se da izvuci, pinceta i polako. Ako ne ide tako, bušilica, jako tanka burgija, razbušiš plastiku u sredini iglice i dobiješ prostor da imaš za šta da uhvatiš.

Nema razloga da baciš te zvučnike.
Na činč konektoru se slomljena "igla" lako vadi , a i ceo kabl od
satelita do vufera se lako može zameniti....
Iglica se da izvuci, pinceta i polako. Ako ne ide tako, bušilica, jako tanka burgija, razbušiš plastiku u sredini iglice i dobiješ prostor da imaš za šta da uhvatiš.
Ma svakako su stari, i potenciometar je takodje odalamio, prvih 30-40% krci i ne funkcionise, tek posle kad probije radi. Isto tako na satelitima mi je sestra od strica, klinka bila, pre sto godina prstima udubila onu plastiku za visokotonce :D necu ih baciti sigurno, popravicu ih pa negde u ostavu za rezervu, ali je vreme za zamenu.

Slusaj negde ove:
Gledao sam ih ali mi je smor sto nemaju BT, a znacio bi mi bas.
Kakvi su Logitech z407? Gledao sam par review-a i hvale ih dosta..

Takodje, 2.1 vs 2.0, sta je bolje?

jutro, imam internet radio uredjaj, e sad on ima OUT pretpostavljam za sluske, moje pitanje, moze li se na to nakaciti zvucnici i koji tacno, ako mogu, malo bi pojacao zvuk.. da li smijem ove sto idu u struju, a za komp su predvidjeni ?? HVALA

Vrh Dno