Šta je novo?

2.1 aktivni komp. zvucnici

Filmaker

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2005
Poena
319
Namena je 30% za slusanje muzike, 70% za gledanje filmova. Od 5.1 varijante sam odustao zato sto su filmovi koje gledam sa kompa kompresovani dvix kvalitet, pa mislim da je pametnije da za isti novac kupim kvalitetniji 2.1. Soba nije prevelika - 20m2 tako da mi je kvalitet zvuka vazniji od snage.

Cena - naravno sto jeftinije. Limit je oko 150e.

Molim vas za preporuke...

Hvala

20m2 uopste nije malo za ozvucavanje i jako tesko ces to pokriti tim malim 2.1 varijantama...

I ja se takodje dvoumim vec par dana.Doduse moj bud`et je malo tanji pa sam razmislao cs21 ili 5051 kao 5.1
Mada ti moz da uzmes mx5021 loodilo.mozes da ih cujes u malom platou u knezu

Delija je napisao(la):
20m2 uopste nije malo za ozvucavanje i jako tesko ces to pokriti tim malim 2.1 varijantama...
Svestan sam da za te pare ne idu i "jare i pare", tako da bih radije napravio kompromis da dobijem tisi i kvalitetniji zvuk, nego neartikulisanu grmljavinu sa izoblicenjima...

Moja preporuka je Neo SW-X22BK...To je u stvari neki MicroLab , ali ja nisam trazio ni marku ni snagu, vec jednostavno zvuk...Soba mi je takodje oko 20m2 i zvuk se prostire ujednaceno, mada je malo woofer jaci od satelita...Ali to ti je moja preporuka...

Brate ovako ...... Altec Lansing cs 21 je jeftinija varijanta nekog "klipsch-ovog " modela!
Verovatno nisi cuo za ovu marku ali idi na njihov sajt pa vidi!
ako ti se to ne svidja kupi AL FX 6021 super je! ili uzmi neki logitech ali obavezno da ima oznaku Z!!! Creative MegaWorks THX 2.1 250D. pa sam izaberi ali obavezno ih prvo saslusaj!!!! BRATE!

pa pazi mx 5021 deluje pouzdanije!!!! ipak bi isao na tu varijantu

ortak ih ima (crne ) Ultra dobri okacis ih na zid ....brate mozes da napravis zurku sa njima :)

Pa neki lik na ovom forumu je imao 5.1 varijantu i kaze da su do J@j@!

Ovo ili Altec.......tezak izbor!

e izvini , rekao si da ti je bitniji kvalitet(nisam video) !

onda definitivno Altec Lansing! Kad je kvalitet zvuka u pitanju oni su naj!

POZ.

Bez uvrede(lepo izgleda)ali taj microlab ne moze da prismrdi altecu
Batali microlab
altec rulz!:)

Neko je spomenuo Creative MegaWorks THX 2.1 250D...ako zna gde imaju da se uzmu nek javi ! ! !
Trazim ih vec neko vreme...skoro sam odustao...pa za koji dan kupujem Altec Lansing MX 5021...mada megaworks je keva...3X jaci od ovog modela Altec-a...

Umalo da zaboravim...
Ako razmisljas o takvim zvucnicima, zaboravi na slusanje preko integrisane zvucne kartice...
Uzmi Creative X-Fi Extreme Music :eek:)))
Cena = prava sitnica 130 Evra:eek:)))
Zvuk = nema bolji (neracunajuci neke profesinalne karte)

nastyjoe je napisao(la):
Umalo da zaboravim...
Ako razmisljas o takvim zvucnicima, zaboravi na slusanje preko integrisane zvucne kartice...
Uzmi Creative X-Fi Extreme Music :eek:)))
Cena = prava sitnica 130 Evra:eek:)))
Zvuk = nema bolji (neracunajuci neke profesinalne karte)

Al si ga savetovao..... bilo koji Audigy (osim LS) varijante ce mu biti savrsen.

5.1 prvi red....... uzeo bih altec lansing...ali mi je malo cudno ( imitacija 5.1) hmmm

Jel neko ima ovo??

Slusanje muzike je stvar sluha...ne cuje svako isto...moras sam da odes i cujes zvucnike pre nego sto ih kupis...
Ja sam danas isao da kupim zvucnike i uzeo sam AL MX 5021 i mogu da kazem da meni zvuce stvarno extra, veoma cist zvuk...meni su stvarno dibri...pre njih sam imao Genius SW 5.1 Home Theater Deluxe i stvarno je razlika velika, u svemu, cistini zvuka kvalitetu kad se pojaca...sve ukupno !
...sve to na mojoj SB Live 5.1...trebam da uzmem audigy 4...(sorry for joke about X-Fi :eek:)))...ne treba ti to...
trebao bi da cujes negde zvucnike...
Poz...

Moja preporuka je definitivno Altec Lancinng (imam dva njihova modela i rade perfektno za namene koje su im dodeljene) i to 5.1 sistem, poceces za neko vreme da skupljas samo dvd-ove jer ce im cen bas pasti... Koji model? Pa najbolje da poneses cd sa omiljenom muzikom i pustis u radnji. Znaci 5.1 za 100 evra - ima da se istopis od dobrog zvuka!

Tada kada cena dvd filmova bude tako pristupacna, sigurno cu i ja bolje finasijski stajati pa cu priustiti sebi pravi kucni bioskop sa pojacalom, hi-fi zvucnicima i nekim dobrim tv-om. Do tada mislim da je za gledanje dvix-a stvarno bacanje para 5.1 komplet, kada se iste pare moze kupiti 2x kvalitetnija 2.1 varijanta...

DVD filmove mozes da nabavis po samo malo jacoj ceni od DivX-a! ;)

izbor dvd-a po takvoj ceni je verovatno krsh i lom, odnosno za ljude koji samo skupljaju a ne gledaju filmove...

Jel ima neko da je cuo Altec Leasing CS21 ili Creative MegaWorks 250D, posto se dvoumim da narucim jedan od ova dva kompleta.

Ne pricaj napamet... ;)

Za sitne pare mozes da iznajmis original DVD, da ga pogledas, a ako hoces i kopnes sebi...

idi u pcCentar i poslusaj cs 21....
ili u mali plato ....

a za creative nemam pojma..........

Ljudi izvinite sto malo skrecem s teme ali nedavno sam pazario Altec-ov vrh model FX6021 koji trenutno slusam preko integrisane realtec-ove kartice AC97 tako da iako je zvuk stvarno odlican i cist ja ZNAM da moze biti jos bolji uz neku finu creative-ovu karticu samo ne znam tacno koju pa ako imate neke preporuke... Inace zvuk mi je ubedljivo najbitniji pri slusanju muzike a moze i poneki film ili igrica.Citao sam opis X-Fi-a u SK pa se nesto razmisljam... :,,:

Vrh Dno