Šta je novo?

2.0?

Микролаб а-6201 2.0 - 35е, тестирали смо појачало из овог комплета са монитор аудио БР2 звучницима. Повежемо 3 појачала на њих Sony RX77, Tehniks risiver od oko 150e, и најбољи звук је давао а-6201 убедљиво иако за појачало има 2 TDA2030 интегрсана чипа. Овај комплет има добар звук који додатно још може да се побољша са променом жица, дампирањем звучника и променом само једног кондензатора који служи као скретница, за додатних 1000 динара.

Микролаб а-6201 2.0 - 35е, тестирали смо појачало из овог комплета са монитор аудио БР2 звучницима. Повежемо 3 појачала на њих Sony RX77, Tehniks risiver od oko 150e, и најбољи звук је давао а-6201 убедљиво иако за појачало има 2 TDA2030 интегрсана чипа. Овај комплет има добар звук који додатно још може да се побољша са променом жица, дампирањем звучника и променом само једног кондензатора који служи као скретница, за додатних 1000 динара.

Hvala ti na informacijama, videcu da pojurim to... :wave:

Микролаб а-6201 2.0 - 35е, .Овај комплет има добар звук који додатно још може да се побољша са променом жица, дампирањем звучника и променом само једног кондензатора који служи као скретница, за додатних 1000 динара.
Pazario sam ove zvucnike
jel moze malo pojasnjenje sta da se menja
i kako "nemam bas uvo" kako da optimalno podesim bass i treble (da li oba na 50%?),
imam integrusu (za sada)

Ја сам урадио овако:

- 5 метара кабла за звучнике двожилиног од 1.5мм2 ~ 500дин (или колико треба наравно)
- 2 кондензатора од 2.2 микро фарада 50 волти или преко. Најбоље је да буду полипропиленски (MKP) али може и полиестерски (MKS) ~ 200 дин
- Једна плоча филца за дампирање кутија 70х40 ~200
- 2 позлаћена метална чинча ~ 100 дин

Отварају се имбусом, значи само их отвориш, извадиш звушнике и исечеш жице. Стари кабл који доводи сигнал у звучник има чвор са унутршње стране, који је преливен неком материјом за заптивање рупе кроз коју кабл улази у кутију. Е то је после уградње нове жице потребно поново затворити.

За 1.5мм2 жицу рупу треба мало проширити, убодном округлом турпијом.

Жица се гурне и направи исто како је и било, значи чвор који служи да истрпи силу ако неко повуче кабл из кутије и после чвора се остави неких 15 цм за везивање на драјвер. Ја сам рупу поново зачепио силиконом. Веома је важно да добро зачепиш рупу, јер ако то остане рупа, смањиће бас осетно, тако да добро обрати пажњу на то.

Онда полепиш филц по свим зидовима (може тигар, синтелон или неки сличан), ја сам их одмах феном издувао јер он одмах осуши лепак на филцу.

Исечеш одговарајуће комаде жице и замениш фабричке између драјвера и високотонца. Мислим да су везани у паралелну везу са кондензатором са једне стране који врши функцију скретнице, значи само треба све вратити како је и било. Пошто све може да се ради само кроз рупе ја сам прво залемио две дуже жице и кондензаторза високотонац па га ушрафио у кутију и онда остатак.

На крају треба залемити RCA чинич са друге стране кабла и то је то.

Ето :), није мали посао, али вреди доста а и улагање је минимално.

Како да их подесиш... то већ мораш сам да видиш али генерално слободно одврни бас на 60-70%, високе на 50%-60%, остало зависи од положаја кутија. Добићеш "уво" за штеловање после неког времена.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno