Šta je novo?

Kućna multimedija 2.0 zvučnici za PC koji zauzimaju malu površinu

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Sass Drake

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2009
Poena
245
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & bequiet! Dark Rock Pro 4 single fan
Matična ploča
Asus ROG Strix X570-E Gaming (UEFI v4802)
RAM
32GiB DDR4-3600 16-19-19-39-83 1T (HyperX Predator HX436C17PB3K2/32)
GPU
Gigabyte GeForce RTX 3070 Eagle rev2.0
Storage
Samsung 980 Pro 500GB (W10 Enterprise 22H2) & WD Gold WD4003FRYZ (ReFS) & WD Black WD2003FZEX (ReFS) & LG SH-224DB
Zvuk
Focusrite Scarlett Solo Gen3 & IK Multimedia iLoud Micro Monitor
PSU
Seasonic Focus Gold GX-850
Kućište
Fractal Design Define 7 Black & Intake: 2x Noctua NF-A14 PWM
Monitor
Dell P2414H
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire FPS Pro HX-MC003B
Laptop
Lenovo Legion Y530
Mobilni telefon
Samsung Galaxy Xcover 5
Steam
https://steamcommunity.com/id/sassdrake/
Pristup internetu
  1. Optički internet
S obzirom da još uvijek nisam u mogućnosti za smještaj većeg radnog stola u većem stambenom prostoru, odlučio sam se za nabavku manjih zvučnika. Nije mi bitna snaga već kvalitet zvuka jer svakako dalje od moje radne stolice ne moraju da se čuju. Za sad bi bili prikačeni na integrušu, a kasnije bi uzeo USB DAC, ali USB DAC mi se ne isplati uzimati bez zvučnika.
Da li se može kupiti išta kvalitetno dimenzija jednog zvučnika do okvirno 150x150mm do 100€ u Srbiji? Valjda ću nešto uspjeti naći u BiH.

Presonus Eris E3.5, može da se nađe za te pare. Malo su visočiji nego što tražiš ali za te pare mislim da nema ništa bolje

Pogledaj i EDIFIER MR4 2.0 Takođe su malo većih dimenzija od 150mm (228mm) ali su bolji od Presonus ERIS 3.5.
MR4 Frequency response: 60Hz-20KHz; Presonus Eris 3.5 Frequency response: 80Hz-20kHz.
MR4 imaju dva moda rada: Music i Monitor.
MR4 su jeftiniji nekih 10€.

Pogledati još i EDIFIER R1380T ili R1280T.

Video sam mahom dobre komentare i testove za MR4 ali ga nisam pomenuo zbog veličine...ako to nije prepreka, radije bih taj model umesto ostalih koji su pomenuti, ima neutralniji zvuk.

Kupio sam na kraju iLoud Micro Monitore. Taman za moj radni sto, ali nisam sam očekivao da su ovoliko glasni na najtišem položaju potenciometra (iako sam u Asusovom Realtek control panelu stavio najniži amplifier setting). Definitivno je potreban USB DAC za finiju kontrolu glasnoće.

Da se nadovezem na temu. Koja je preporuka za 2.0 aktivne zvucnike za pc, namena bi bila za gejming, a budzet 100ak evra. Predpostavljam da svi imaju usb i/ili opticki ulaz.
Gledao sam Edifier g2000, oni su oko 10k. Ima li nesto pametnije za taj novac, od Microlab ili Edifier modela? Naravno i druge firme dolaze u obzir...

Kupio sam na kraju iLoud Micro Monitore. Taman za moj radni sto, ali nisam sam očekivao da su ovoliko glasni na najtišem položaju potenciometra (iako sam u Asusovom Realtek control panelu stavio najniži amplifier setting). Definitivno je potreban USB DAC za finiju kontrolu glasnoće.
Koliko para ako nije tajna?

Pa zato i pitam pošto vidim da je inicijalno budžet bio 3 puta manji :)

Koliko para ako nije tajna?

622 KM. Do 100€ nije bilo iole dobrih 2.0 sistema, Edifie i Erus nisam uspio naći u BiH, a sa druge strane planovi za more su propali pa se pojavio višak novca koji sam preusmjerio u kupovinu iLoud Micro Monitora (sa fiskalnim računom) i polovnog Scalretta Solo od druga.

622 KM. Do 100€ nije bilo iole dobrih 2.0 sistema, Edifie i Erus nisam uspio naći u BiH, a sa druge strane planovi za more su propali pa se pojavio višak novca koji sam preusmjerio u kupovinu iLoud Micro Monitora (sa fiskalnim računom) i polovnog Scalretta Solo od druga.
Pozdrav, da li je neko imao iskustva sa energy sistem studio monitor 4 zvucnicima, vidim da su slicni edifier 1280 samo sto imaju hdmi-arc i opticki prikljucak, inace cijena za par 290km oko 150evra.Ili da cekam eris 3.5bt otprilike ista cijena.. Hvala.

Ja poručio House of Marley - Get Together Duo, zanimljivi zvučnici malih gabarita. :)
Stigli zvučnici, do sada sam imao (zbog svojih gabarita malih najviše) Bose Companion 2 Series III te i stavih jedne pored drugih u direktnom okršaju. :) Preko BT spojeni sa PC-em se čuju mnogo bolje od Bose-a, bolji bas, ma sva tri tona se jasno čuju za razliku od Bose-a koji ima jako muljav zvuk. Ono gdje jedino mogu da pariraju je zvučna slika, Bose tradicionalno ima stvarno odličnu zvučnu sliku kod gotovo svih zvučnika, ali ni Marley mališani ne zaostaju, može se reći da je ovdje neriješeno. :)

Sve u svemu jako zadovoljan ovako "na prvu" dobru sam i cijenu dobio za njih i definitivno ih zadržavam. Moraću ih spojiti na aux, BT je upotrebljiv za muziku samo, primjetna je desinhronizacija zvuka kad se gleda neki video.

Uzeo sam i HOM Bag Of Riddim 2, ali to je već za drugu temu :)

EDIT: Ladno mogu žičano, aux kablom, da rade u mono režimu samo, tj. na jedan zvučnik jer oba imaju aux in. ne mogu da vjerujem, koji li je ovo stručnjak samo smislio.
Mora da ima neki štos, sem za muziku su neupotrebljivi u BT modu, barem je kod mene takav slučaj, primjetan je delay.

EDIT2: Napravih, uh, bukvalno kao i što je većina po netu komentarisala, odlični proizvodi ali užasna podrška i softver. Zvanično pod "aux povezivanje" samo jedan zvučnik može da radi što na sreću nije tačno.

Prilozi

• IMG_0670.jpg
    IMG_0670.jpg
    274.2 KB · Pregleda: 51
  • IMG_0672.jpg
    IMG_0672.jpg
    612.6 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno