nebomilo je napisao(la):
Kupio sam dvd X men evolution (crtani) i otpozati na kutiji pise da je zvuk 2.0 Dolby Surround. Kad sam ga ubacio u DVD player ( Xwave 7200 ) radili su samo prednji zvucnici. Inace imam zvucnike Genius 5.1 one drvene.
Koji DVD playeri podrzavaju 2.0 Dolby Surround ?
Kao sto je i Zorro rekao, pise lepo da ima zvuka na 2 zvucnika (2) i da nema LFE kanal tj. ne koristi woofer (.0)....
E Sad posto imas te Geniusove zvucnike, moses uticnice dva prednja kanala (iz kojih i sad imas zvuk) da ubodes u neki drugi ulaz (npr. TV ulaz) nazad na Geniusu a napred na panelu da izaberes TV pa ce ti onda Genius odraditi "razbacivanje" stereo signala na ostale zvucnike...
Naravno gubis STEREO efekat, ali mozda ti se i svidi kako to bude zvucalo...
Naravno ako zelis da gledas i slusas kasnije prave 5.1 stvari moras da vratis kablove na svoja prava mesta...
Za trajno resenje mozes da ostavis kablove ovako kako jesu (znaci 5.1 ubodeno u 5.1) a da povezes sve to sa jednim drugim kablom koji ima 2 RCA na jednoj i isto 2 RCA na drugoj strani. Jednu stranu ubodes u STEREO izlaz na Xwave-u (na kome imas STALNI IZLAZ znaci ne trebas da diras i da podesavas nista) a drugu stranu tog kabla ubodes u bilo koji ulaz na Geniusu.
Kad ti se desi da slusas bilo sta sto je stereo (recimo ovaj DVD sto si sad kupio, MP3-ke, Audio CD-ove ili drugo) onda jednostavno na Geniusu izaberes taj ulaz i on ti opet odradi "razbacivanje" stereo signala na sve zvucnike i naravno i na basove, koji fale ako rade samo prednja dva zvucnika...
Probaj pa javi da li si uspeo nesto?!
Pozdrav
Turbo
:wave: