Šta je novo?

1x1gb ili 2x512mb

skroller

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
619
Da li je bolje da uzmem 1 modul od 1 gb ili dva modula po 512mb i zasto ?

ploca Asus a7v8x-x, sempron 2300, radeon 9550, 2x256mb kingston

Planiram da prodam memoriju koju imam i nabacim 1x1gb ili 2x512mb
Kakva je TY Rex memorija ? Prvi put cujem za ovu marku a povoljna je

Poslednja izmena:
Bilo je vecj puno rasprava na ovakvu temu,al ajde,sto se tice brzine brze je 2 x 512MB zbog dualchannel moda koji ubrzava protok podataka na relaciji memorija-> memorijski kontroler,(nekih 13%),tako da ti je bolje da uzmes 2 x 512;ALI ako nameravas da u skorije vreme pored tog 1GB dodas jos jedan onda ti je bolje da uzmes 1 modul od 1GB pa da ga posle uparis sa ovim sad,mada ako ti nije problem mozes da uzmes 2x512 i ako kasnije budes kupovao jos memorije(1GB) da prodas/zamenis tih 2 x 512MB za 1x1GB.Na tebi je da odlucis.
sto se tice te mem ja sam imao tyREX 3 x 512MB DDR2 533 i super me je sluzila,ako te ne zanima O/C-om slobodno je uzmi.

Poslednja izmena:
Ta ploca ne podrzava DC a i slaba je za OC. Ona ima VIA chipset, tako da ako nisi planirao promenu ploce i zamenu za neki NF2, onda ti je apsolutno svejedno.

Ta ploca nema DC (a i da ima na NF2 cipsetu je diskutabilan dobitak u performansama, po mom dosadasnjem iskustvu).
My vote za 1xGB (zbog kasnijeg upgrade-a; konkretno 1T parametra koji na SKORO svim plocama ne radi sa svim ispunjenim bankama, sto bi ti se verovatno desilo kada bi hteo da stavis vise od 1GB memare).

Da, ali evo i jedne na kojoj radi 1T sa svim popunjenim bankama - MSI K8MM3, sa Via cipsetom, na 1T radi kao zvrk (bar kod mene)...

Ok, uzecu 1x1gb, ali se sad nesto mislim da li da uzimam jeftinu tyrex memoriju, posto bi je pazario preko pc berze od nekog lika iz bg-a, a ja nisam iz bg-a, a citao sam po forumu da je jedan deo modula na trzistu poluispravan. Da ne bude posle skuplja dara nego mera :)

Ok, uzecu 1x1gb, ali se sad nesto mislim da li da uzimam jeftinu tyrex memoriju, posto bi je pazario preko pc berze od nekog lika iz bg-a, a ja nisam iz bg-a, a citao sam po forumu da je jedan deo modula na trzistu poluispravan. Da ne bude posle skuplja dara nego mera :)
Mislim da je to isti lik od koga sam ja uzeo mem,to je mem koja se sklapa/pravi kod nas u Arilju i ima micron chipove.Sto se tice lika(ako mislim na istog) jako je korektan npr ortak je od njega kupio mem nije bio zadovoljan i lik mu je vratio pare.
poz

A sto tvoj ortak nije bio zadovoljan memorijom ? Ne planiram da je OC, ako moze malo da se nategnu setovanje moze, ako ne, nije bitno, vazno je samo da radi stabilno i da mi ne pravi probleme.

A sto tvoj ortak nije bio zadovoljan memorijom ? Ne planiram da je OC, ako moze malo da se nategnu setovanje moze, ako ne, nije bitno, vazno je samo da radi stabilno i da mi ne pravi probleme.
On ti je od onih osoba koje bi za male pare da dobiju jumbo jat sa sve posadom ako moze,znaci preteruje

ako moze malo da se nategnu setovanje moze, ako ne, nije bitno, vazno je samo da radi stabilno i da mi ne pravi probleme.
Na mojoj MB Asus a7v8x-x sa Kingston PC 2700 se ne postiže ni deklarisano setovanje za mem od 2.5-3-3-7@166 CR 1T jer je RP vrednost 4 i ni makac od toga (nije do memorije).Mimo toga radi stabilno i bez problema .

Poslednja izmena:
memorija je jako delikatna stvar i najtoplije preporucujem zaobilazenje no name i slicnih proizvodjaca u sirokom luku. ne moze ona biti toliko jeftinija od kulturnih memorija tipa kingmax, kingston, corsair, geil, adata.... da bi se je isplatilo uzeti. za tih par evra, pa cak i deset imas par piva u gradu i rizicnu komponentu u kompu. mislim da se takav biznis ne isplati
takodje jako bitna stvar ako se ipak za tu memoriju odlucis je da nije slucajno high density ram u pitanju. ta varijanta je jako cesto problematicna narocito sa asus plocama.
:smash:

p.s. mislim i da je svakako bolje da uzmes 1x 1gb nego 2x 512

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno