Šta je novo?

1TB WD Green LAG

Windows 7?
U power options ti je selektovan balanced ili power saver plan i posle odredjenog vremena (def. 20 min.) se zaustavlja rad neaktivnih hardova. Po pokretanju nekog filma sa tog hard diska i samog prstupa particiji,potrebno je neko vreme par sekundi da se pokrenu ploce i da igla nadje sektor koji je trazen. Po pisanju se da zakljuciti da se tebi u toku filma zaustavlja rad hard diska(sto ne bi smelo) ili je ipak ovako kako sam naveo?

Windows 7?
U power options ti je selektovan balanced ili power saver plan i posle odredjenog vremena (def. 20 min.) se zaustavlja rad neaktivnih hardova. Po pokretanju nekog filma sa tog hard diska i samog prstupa particiji,potrebno je neko vreme par sekundi da se pokrenu ploce i da igla nadje sektor koji je trazen. Po pisanju se da zakljuciti da se tebi u toku filma zaustavlja rad hard diska(sto ne bi smelo) ili je ipak ovako kako sam naveo?

Jeste win 7... bilo je ukljuceno na 20min... pa da kad se tako zaustavi onda malo sacekam, cuje se paljenje hard diska... eheheh... tnx

Ja sam imao WD Green od 500 GB, u eksternoj USB2.0/eSATA kutiji (Chieftec CEB35-S), i na Win XP-u, na USB konekciji mi se desavalo pomenuto zastajkivanje (ne bas 10 sec, ali trebalo mu je 4-5 sec da se probudi)... Kontao sa da je to posledica Power Saving opcije (ili kako se vec zove) kod Green tehnologije!?
Kasnije, kada sam pomenutu eksternu kutiju povezao na eSATA sa racunarom, nisam primijetio ovaj "problem".

Nazad
Vrh Dno