Šta je novo?

1tb vidi 128 gb

Dwyane Wade

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2007
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Lifebook
imam problem oko novog hard diska u pitanju he seagate barracuda dm003 1tb... ne mogu da dignem sistem na njega u memory managmentu mi pise kako vidi samo kao unallocated size 128 gb a bios ga ni ne vidi..pored toga imam jos vec od pre 3tb dm001 i sve je u redu sa njim..

Poslednja izmena:
nemaš formirane particije .

prikači ga kao sekundarni hdd na kompjuter na kom već imaš windows .

odi na control panel > administrative tools > computer management > disk management i videćeš svoj hdd .

pobriši sve particije koje su na njemu, ako ih ima ( pazi da ne obrišeš particije sa starog hard diska gde imaš podatke )

idi na "create new partition" , navedi koliko mb hoćeš da ima ( npr. 50gb je ~ 50000 ) , navedi NTFS fajl sistem, i idi na quick format .
dobićeš novu primarnu particiju od 50gb .

isključi stari hard disk i instaliraj windows na tu particiju od 50 gb ( ako ne isključiš stari, windows instalacija neće dodati bootloader na novi hdd jer ga već ima na starom )
posle isto u disk managementu dodaj novu logičku , ili extended particiju . Možda će ti trebati program DISKPART , ali o tom potom .

Ako pokrenes win instalaciju sa disca, zar ne bi trebalo da ona sama napravi particiju, tj da ponudi pravljenje?

Ako pokrenes win instalaciju sa disca, zar ne bi trebalo da ona sama napravi particiju, tj da ponudi pravljenje?

Moze i tako, ali je i meni bio slican problem, tacnije morao sam je konvertovati, brisati, spajati preko diskpart u komandnom prozoru dok sam instalirao sistem sa diska. Isto to moze uraditi i bez diskparta kao sto je gore napisao Lepi.

Nazad
Vrh Dno