Pozdrav svima!
Posedujem gorenavedeni externi rack koji je sasvim lepo radio do ovog trenutka. Elem, nabavio sam WD1001FALS Caviar Black hdd, ubacio ga u rack, rack povezao na USB i... "USB Device Not Recognized". Sistem je XP SP3. Pod Linuxom mi takodje u /var/log/messages izbacuje poruke:
usb 7-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 13
usb 7-3: device descriptor read/64, error -32
usb 7-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 14
usb 7-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 15
usb 7-3: device not accepting address 15, error -110
usb 7-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 16
usb 7-3: device not accepting address 16, error -110
hub 7-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 3
usb 5-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 20
usb 5-1: device descriptor read/64, error -32
Vezem hard na masinu, u kuciste, i sve lepo radi. Formatiram ga, takvog ga vratim u rack i opet isto. Potom opet vratim u masinu, napravim 2 x 500GB particije, vratim u rack i... cvrc. Isto.
Na sajtu proizvodjaca stoji da podrzava hardove "up to 1tb" - da li to ukljucuje i modele od 1tb ili ne, zna li ko? (pisao sam i njima, ali ako neko vec zna, da mi prekrati muke).
Da li postoji neko ogranicenje u velicini diska kada se povezivanje vrsi putem USB-a?
Ujedno (iako sam svestan da je pitanje koje sledi za neki drugi podforum), moze li mi ko pomoci i reci mi gde ima da se kupi esata bracket i esata->sata kablic?
Unapred hvala veliko svima na bilo kakvom savetu/pomoci/resenju!
Posedujem gorenavedeni externi rack koji je sasvim lepo radio do ovog trenutka. Elem, nabavio sam WD1001FALS Caviar Black hdd, ubacio ga u rack, rack povezao na USB i... "USB Device Not Recognized". Sistem je XP SP3. Pod Linuxom mi takodje u /var/log/messages izbacuje poruke:
usb 7-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 13
usb 7-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 14
usb 7-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 15
usb 7-3: device not accepting address 15, error -110
usb 7-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 16
usb 7-3: device not accepting address 16, error -110
hub 7-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 3
usb 5-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 20
usb 5-1: device descriptor read/64, error -32
Vezem hard na masinu, u kuciste, i sve lepo radi. Formatiram ga, takvog ga vratim u rack i opet isto. Potom opet vratim u masinu, napravim 2 x 500GB particije, vratim u rack i... cvrc. Isto.
Na sajtu proizvodjaca stoji da podrzava hardove "up to 1tb" - da li to ukljucuje i modele od 1tb ili ne, zna li ko? (pisao sam i njima, ali ako neko vec zna, da mi prekrati muke).
Da li postoji neko ogranicenje u velicini diska kada se povezivanje vrsi putem USB-a?
Ujedno (iako sam svestan da je pitanje koje sledi za neki drugi podforum), moze li mi ko pomoci i reci mi gde ima da se kupi esata bracket i esata->sata kablic?
Unapred hvala veliko svima na bilo kakvom savetu/pomoci/resenju!
Poslednja izmena: